Μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα μόνο ύστερα από κατάργηση των ακροτήτων του Ισλάμ εις βάρος των γυναικών.



Ολόκληρη η μουσουλμανική θρησκεία, ανεξάρτητα από επίμέρους δόγματά της και αιρέσεις έχει επιφυλάξει μία ιδιαίτερα υποτιμητική θέση για την γυναίκα, και μάλιστα σε επίπεδο εξευτελισμού.
Η ανθυγιεινή και βασανιστική υποχρέωση κάλυψης ολόκληρου του σώματος της γυναίκας (από το κεφάλι ως τις φτέρνες) χειμώνα-καλοκαίρι, η πολυγαμία και η υποχρέωση ανηλίκων κοριτσιών για σύναψη γάμου δείχνουν ότι για το Ισλάμ η γυναίκα είναι μόνο μία μήτρα για αναπαραγωγή παιδιών-μαχητών της θρησκεία αυτής, χωρίς δικαιώματα, παρά μόνο με υποχρεώσεις.  
Από νομική άποψη πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση βασικών άρθρων του Συντάγματος για την προστασία της ελευθερίας, ισότητας, υγείας και προσωπικότητας των γυναικών και προκαλεί έντονη έκπληξη η προκλητική συμπεριφορά πολλών μουσουλμάνων να επικαλούνται το Σύνταγμα και τις αρχές τις ελευθερίας και "αξίας του ανθρώπου" όσον αφορά το ζήτημα της ανέγερσης Μουσουλμανικών τεμένων στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Ως εκ τούτου λοιπόν, θρησκευτικά τεμένη λατρείας του Ισλάμ στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν μόνο ύστερα από κατάργηση σοβαρών ανισοτήτων και ακροτήτων εις βάρος των γυναικών (βλ. υποχρεωτικότητα μαντίλας, πολυγαμία, γάμοι ανηλίκων κοριτσιών).
Κάθε άλλη προσέγγιση ισοδυναμεί με ένα ακόμα λιθαράκι στον εξευτελισμό της γυναικείας φύσης και μάλιστα σε σημείο απροκάλυπτα κυνικό.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply