Βαρβιτσιώτης: Ραγδαία αύξηση μετανάστευσης στην Ελλάδα - Σοσιαλιστικής έμπνευσης ο ΕΝΦΙΑ



null

«Έχει μια σοσιαλιστική έμπνευση ο ΕΝΦΙΑ, Χαρδούβελης, Στουρνάρας προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε χαριτολογώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας


Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει περισσότερο τις προσπάθειες φύλαξης των ελληνικών συνόρων επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάνοντας λόγο για τεραστία πίεση που δέχονται τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου εξαιτίας των τεκταινομένων στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, 1,5 εκατ. πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Τουρκίας, και ένα μεγάλο κομμάτι απ' αυτούς επιδιώκουν να καταλήξουν στην Ευρώπη. 30.000 μετανάστες θα περάσουν τα σύνορα έως το τέλος του έτους, ενώ άλλοι τόσοι θα αποτραπούν, σημείωσε. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο της αντιμετώπισης, ζητάμε από την ΕΕ έξτρα χρηματοδότηση, ελπίζουμε να έχουμε πιο θετική αντιμετώπιση» τόνισε.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε χαριτολογώντας ότι «έχει μια σοσιαλιστική έμπνευση ο ΕΝΦΙΑ, Χαρδούβελης, Στουρνάρας προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ». «Διορθώθηκαν πολλά λάθη» έσπευσε πάντως να προσθέσει.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι κυβερνητικός στόχος είναι η απεμπλοκή από το μνημόνιο, προειδοποιώντας ότι μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος 4 μηνών θα είναι καταστροφική, ενώ η χώρα έχει απέναντί της το ζήτημα του χρέους. Παράλληλα, για τις καταγγελίες Δραγασάκη ανέφερε ότι τις στήριξε μόνο η Αυγή.

(ΣΚΑΪ, 13.10.2014)

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply