Η Πολωνία γράφει ιστορία καθώς κερδίζει για πρώτη φορά την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία... και η κυρία Λεβαντόβσκι απόλαυσε κάθε στιγμή

* Η Πολωνία νίκησε 2-0 τη Γερμανία για τον τέταρτο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο στάδιο Ναρόντοβι της Βαρσοβίας

* Ο Αρκάντιους Μίλικ με μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από τη διαγώνια σέντρα του Λούκας Πίστσεκ

* Ο αναπληρωματικός Σεμπάστιαν Μίλα εξασφάλισε τους βαθμούς της νίκης με κοντινό τέλειωμα μετά από μία αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα

* Η Πολωνία δεν είχε νικήσει ποτέ τη Γερμανία στην ιστορία της, ενώ το αποτέλεσμα αφήνει τους κατόχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου ισόβαθμους στην τρίτη θέση

Ο Πολωνός επιθετικός Αρκάντιους Μίλικ (δεξιά) πανηγυρίζει με τον συμπαίκτη του Καμίλ Γκροζίτσκυ, αφού έχει ανοίξει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Πολωνία αιφνιδίασε την κάτοχο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γερμανία νικώντας την με 2-0 το Σάββατο, κερδίζοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία της απέναντι στους γείτονες της και τιθέμενη επικεφαλής του τετάρτου ομίλου των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Ο Αρκάντιους Μίλικ της έδωσε το προβάδισμα μετά από μία κεφαλιά σε σωστό χρόνο στο 51ο λεπτό και ο Σεμπαστιάν Μίλα πρόσθεσε ένα ακόμη γκολ προς το τέλος του παιχνιδιού για να χαρίσει στους γηπεδούχους μία αξιομνημόνευτη νίκη απέναντι στην άσπονδη αντίπαλο Γερμανία, μετά από 18 αποτυχημένες απόπειρες.

Η Πολωνία, που είχε σημειώσει ένα τέρμα στις προηγούμενες έξι επίσημες αναμετρήσεις και είχε χάσει 12 από τα 18 παιχνίδια απέναντι στη Γερμανία ή στη Δυτική Γερμανία, βρίσκεται τώρα στην κορυφή του τετάρτου ομίλου με έξι βαθμούς, όσους και η Ιρλανδία. Η Γερμανία είναι τρίτη μετά από δύο αγώνες.

Ο Μίλικ σηκώνεται για να αξιοποιήσει τη σέντρα του Λούκας Πίστσεκ και με ωραία κεφαλιά να ανοίξει το σκορ στον αγώνα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.
Ο Τόμας Μύλλερ (κέντρο), ο Τόνι Κρόος (δεξιά) και ο Ζερόμ Μπόατενγκ (αριστερά) επιστρέφουν στο δικό τους μισό με κατεβασμένα κεφάλια αφού δέχθηκαν το πρώτο γκολ.
Ο Πολωνός αναπληρωματικός Σεμπάστιαν Μίλα σφράγισε μία ιστορική νίκη με πλασέ από κοντινή απόσταση σε αντεπίθεση
Ο Μίλα δεν μπορεί να συγκρατήσει τη χαρά του καθώς τρέχει αφού έχει πετύχει το δεύτερο γκολ της Πολωνίας στα τελευταία λεπτά.



Φορώντας τις κόκκινες και μαύρες εμφανίσεις που για τελευταία φορά είχε φορέσει όταν συνέτριψε τη Βραζιλία με 7-1 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούλιο, η Γερμανία δεν είχε τίποτα από τη συνήθη οξυδέρκεια της.

Οι Γερμανοί, παίζοντας στο στάδιο όπου έχασαν με 2-1 από την Ιταλία στον ημιτελικό του Euro 2012, αναγκάστηκαν να δουλέψουν σκληρά απέναντι σε μία συμπαγή πολωνική άμυνα μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό 57.000 θεατών.

Οι ψηλοί κεντρικοί αμυντικοί Καμίλ Γκλικ και Λούκας Σούκαλα εξασφάλισαν την εξουδετέρωση κάθε εναέριας απειλής από τον Ματς Χούμμελς, που έπαιξε το πρώτο παιχνίδι του με τη Γερμανία από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν μισή ντουζίνα απουσίες, μεταξύ των οποίων του Μπάστιαν Σβάινστάιγκερ και του Μάρκο Ρόις, είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο 38ο λεπτό, όταν ο Μάριο Γκέτσε πέρασε μία σέντρα στο πίσω δοκάρι αλλά ο εξτρέμ Καρίμ Μπελαραμπί, στο ντεμπούτο του, σούταρε εκτός εστίας.

Με την Πολωνία να καταβάλλεται από την κόπωση προς το ημίχρονο, οι Γερμανοί κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ακόμη ευκαιρίες, αλλά ούτε ο Τόμας Μύλλερ δύο φορές, ούτε ο Καρίμ Μπελαραμπί μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Όμως οι οικοδεσπότες αιφνιδίασαν τη Γερμανία πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη του αγώνα με την κεφαλιά του Μίλικ μετά από σέντρα ακριβείας του Λούκας Πίστσεκ.

Όπως αναμενόταν, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δεύτερο ημίχρονο μονομερές, με τη Γερμανία να επιτίθεται και τους Πολωνούς να περιμένουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο Λούκας Ποντόλσκι που ήλθε από τον πάγκο της Γερμανίας τράνταξε το δοκάρι με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας εκ μέρους του, πριν ο Μίλα σφραγίσει τη νίκη της Πολωνίας όταν τσίμπησε τη μπάλα για να τη στείλει στο βάθος της εστίας μετά από την ασίστ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 88ο λεπτό.

Το αποτέλεσμα αφήνει τους παγκόσμιους πρωταθλητές τέταρτους στον όμιλό τους πίσω από την Πολωνία και την Ιρλανδία - και ισόβαθμους με τη Σκωτία.

Ο επιθετικός της Άρσεναλ Λούκας Ποντόλσκι ήταν στη Βαρσοβία για τον αγώνα των προκριματικών του Euro 2016 αλλά δεν ξεκίνησε το παιχνίδι.

Ο Ματσιέι Ρύμπους της Πολωνίας μονομαχεί με τον πρωτάρη της Γερμανίας Καρίμ Μπελλαραμπί για τη μπάλα κατά τη διάρκεια ενός δυνατού πρώτου ημιχρόνου.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης Τόνι Κρόος και ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διαφωνούν για μία διαιτητική απόφαση.

Ο σταρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μύλλερ (αριστερά) προσπαθεί να περάσει μία πάσα ανάμεσα στους Τόμας Γιοντλόβιετς (δεξιά) και Γιάκουμπ Βαβρζύνιακ
Ο επιθετικός της Τσέλσι Αντρέ Σούρρλε (δεξιά) της Γερμανίας μάχεται για την μπάλα με τον Βαβρζύνιακ κατά τη διάρκεια του ισόπαλου πρώτου ημιχρόνου.

Η εκθαμβωτική σύζυγος του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι Άννα είδε να γράφεται Ιστορία από τις εξέδρες.
Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτυ Ζερόμ Μπόατενγκ διώχνε μπροστά από τον Πολωνό επιθετικό Λεβαντόφσκι
Ο Μπελλαραμπί έφτασε κοντά στο να σκοράρει ξεπερνώντας το εμπόδιο του τερματοφύλακα της Άρσεναλ Βόιτσιεχ Σέσνυ πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Ο Λεβαντόφσκι έφτασε πιο κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, πριν υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Ο Μίλικ βρέθηκε ανάμεσα στον Γερμανό τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ και τον Μπόατενγκ (δεξιά) για να πετύχει τέρμα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Πολωνία πήρε επαξίως προβάδισμα στη Βαρσοβία αφού έφτασε στα όριά της απέναντι στον παλιό εχθρό της.
Ο Μίλικ τρέχει προς τη γραμμή του πλαγίου αφού έχει πετύχει το καθοριστικό τέρμα ενώ οι Πολωνοί οπαδοί πανηγυρίζουν έξαλλα.
Το αποτέλεσμα αφήνει την Γερμανία ισόβαθμη στην τρίτη θέση στον τέταρτο όμιλο, με τους ίδιους βαθμούς με τη Σκωτία του Γκόρντον Στράχαν.
Ο Μάριο Γκέτσε ρίχνεται στο έδαφος καθώς η Γερμανία προσπαθεί να ισοφαρίσει το σκορ στα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο προπονητής της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να παρακολουθεί και να επιστρέφει γρήγορα τη μπάλα από τις πλάγιες γραμμές
Με τη Γερμανία να κυνηγά το παιχνίδι, εμφανίστηκε ο Μίλα και βρήκε εστία για το δεύτερο γκολ της Πολωνίας που σφράγισε τη νίκη.
Ο Μίλα εισπράττει τις επευφημίες των Πολωνών φιλάθλων που είναι απίθανο ότι θα ξεχάσουν ποτέ αυτή τη νύχτα.
Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Γερμανίας, περιλαμβανομένου και του Ματς Χούμμελς, στέκονται απογοητευμένοι μετά το τελευταίο σφύριγμα στη Βαρσοβία.
Πολωνία: Σέσνυ, Σούκαλα, Γιοντλόβιετς, Βαβρζύνιακ (Γιεντρζέιτσικ), Γκλικ, Πίστσεκ, Κρυτσόβιακ, Γκροσίτσκυ (Σόμποτα), Ρύμπους, Μίλικ (Μίλα), Λεβαντόφσκι

Αναπληρωματικοί: Μπόρουτς, Τσιόνεκ, Τεοντόρτσυκ, Μασίνσκυ, Ολκόβσκι, Σταρζίνσκυ, Ζύρο, Κούχαρτσυκ, Φαμπιάνσκι

Κίτρινες Κάρτες: Σούκαλα, Πίστσεκ, Μίλικ

Σκόρερ: Μίλικ 51', Μίλα 88'

Γερμανία: Νόιερ, Χούμμελς, Ντουρμ, Ρούντιγκερ (Κρούζε), Μπόατενγκ, Μπελλαραμπί, Κρόος, Γκέτσε, Κράμερ (Ντράξλερ), Σούρρλε (Ποντόλσκι), Μύλλερ

Αναπληρωματικοί: Τσίλερ, Μουστάφι, Γκίντερ, Ρούντυ, Βάιντενφέλλερ

Κίτρινες Κάρτες: Μπελλαραμπί, Μπόατενγκ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

(The Daily Mail, 11.10.2014)

Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2789474/poland-2-0-germany-arkadiusz-milik-sebastian-mila-make-history-victory-arch-enemy-world-cup-winners-humbled.html#v-3835021337001
 * * * * * * * * * *

Poland make history as they beat world champions Germany for the first time EVER... and Mrs Lewandowski loved every minute

  • Poland defeated Germany 2-0 in their Group D Euro 2016 qualifier at the Narodowy Stadium, Warsaw
  • Arkadiusz Milik opened the scoring with a towering header from Łukasz Piszczek's diagonal cross 
  • Substitute Sebastian Mila secured the points with a close range finish after a late counter attack
  • Poland had never beaten Germany in their history while the result leaves World Cup winners joint third in group

    Poland stunned World Cup winners Germany 2-0 on Saturday to earn their first ever victory over their neighbours and take control of Euro 2016 qualifying Group D.
    Arkadiusz Milik put them ahead with a well-timed header in the 51st minute and Sebastian Mila added another late in the game to hand the hosts a memorable victory against bitter rivals Germany after 18 previous failed attempts.
    Poland, who had scored once in their previous six competitive meetings and had lost 12 of 18 games against either Germany or West Germany, now go top of Group D on six points, as many as Ireland. Germany are third on three after two games. 

    Wearing the black and red striped tops they had last worn during their 7-1 demolition of Brazil in the World Cup semi-final in July, Germany had none of their usual sharpness.

    The Germans, playing in the stadium where they lost 2-1 to Italy in the Euro 2012 semi-final, were made to work hard against a solid Polish backline in front of a fiery 57,000 crowd.

    Towering central defenders Kamil Glik and Lukasz Szukala also made sure to eliminate any aerial threat from Mats Hummels, playing his first game for Germany since the World Cup final.

    The visitors, missing half a dozen starters including Bastian Schweinsteiger and Marco Reus, had their best chance in the 38th minute when Mario Goetze floated a cross to the far post but winger Karim Bellarabi, on his debut, fired wired.

    With Poland tiring towards halftime, the Germans carved out several more good chances but neither Thomas Muller twice nor Bellarabi could find the back of the net.

    But the hosts stunned Germany five minutes after the restart with Milik heading in a pinpoint Lukasz Piszczek cross.

    As expected it turned out to be a one-sided second half with Germany attacking and the Poles waiting to hit back on the break.

    Germany substitute Lukas Podolski shook the crossbar with his first touch of the ball before Mila sealed Poland's win when he tapped in from a Robert Lewandowski assist in the 88th minute. 

    The result leaves the world champions fourth in their group behind Poland and the Republic of Ireland - and level on points with Scotland.


    Σχόλιο "Δικαιόπολις": Αναρωτιόμαστε αν η πρώτη ιστορικά ήττα της Γερμανίας από την Πολωνία (αγώνας φορτισμένος και ειδικών συνθηκών) σχετίζεται με την διαφορά στην πνευματική προετοιμασία των δύο ομάδων, άρα και στη διαφορά της μοντέρνας εθνικότητας σε σχέση με την μεταμοντέρνα πολυπολιτισμικότητά που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια την (αδιαμφισβήτητα εξαιρετική) γερμανική ομάδα.

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply