Δημογραφικά & κοινωνικά χαρακτηριστικά του μονίμου πληθυσμού της χώρας (Απογραφή 2011)

Το γράφημα των ηλικιών που παραθέτω εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το οικτρό μέλλον που περιμένει τη χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες. Η υγιής δημογραφική εικόνα θα εκφραζόταν από μια φθίνουσα πορεία των καμπυλών του γραφήματος λόγω φυσικής φθοράς του πληθυσμού. Αντίθετα, η κορύφωση των καμπυλών στις μέσες ηλικίες εκφράζει τους υψηλότερους ρυθμούς γεννήσεων τις περασμένες δεκαετίες σε σύγκριση με την τρέχουσα γεννητικότητα. 
Από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου, λείπουν δύο κρίσιμα στοιχεία:
Η σύγκριση με τα στοιχεία των προηγούμενων απογραφών και η συνεισφορά των αλλοδαπών στις μικρές ηλικίες.

Ως προς το πρώτο, μια γενική εικόνα είναι ότι ενώ το 1991 οι αλλοδαποί ήταν το 2% και το 2001 το 7%, σήμερα προσεγγίζουν το 9% του μονιμου πληθυσμού της χώρας. Η ανάσχεση πάντως του ρυθμού αύξησης των αλλοδαπών, μας δίνει την ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για αλλαγή πλεύσης.
Ως προς το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο, της συμβολής των αλλοδαπών στο ποσοστό γεννήσεων τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Με στοιχεία της τριετίας 2004-2007 εκτιμάται ότι η συμβολή των αλλοδαπών μητέρων στο σύνολο των γεννήσεων ανέρχεται στο 17% (βλέπε σελ. 13 της εργασίας του Β. Κοτζαμάνη, Καθηγητή Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο "ΟΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ" [pdf]).
Το κυριώτερο όμως που απουσιάζει από το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΣΤΑΤ είναι η προφανής μείωση του ελληνικού (ιθαγενούς) πληθυσμού από 10.171.906 μονίμους κατοίκους σε 9.903.268, δηλαδή μια μείωση κατά 268.638 άτομα, μέσα σε μία δεκαετία.
Δηλαδή, είμαστε λιγότεροι, πιο γηρασμένοι και με μειωμένη αναλογία στο συνολικό πληθυσμό της χώρας.
Ακούσατε τίποτε στα κανάλια της διαπλοκής;
Ίδρωσε κανενός το αυτί;
Ιδίως εκείνων που με τις γενοκτόνες πολιτικές τους σπρώχνουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους Επιστήμονες στο εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή προωθούν την εγκατάσταση και νομιμοποίηση των παρανόμων μεταναστών στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που σχεδιάζονται;
Εκείνων που μετέτρεψαν τα παιδιά σε τεκμήριο εισοδήματος και αφαιρούν και τα ψίχουλα των οικονομικών ωφελημέτων προς τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες;
Μέσα στην γενική χαύνωση, ελπίζω η γραφειοκρατική στο ύφος της ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να ηχήσει στα αυτιά μας σαν συναγερμός και σαν κάλεσμα για δράση. 
Τα λόγια στερεύουν και ο χρόνος μας λιγοστεύει...




Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αριστοτέλης Κατράνης είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ. Έχει ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και την προωθούμενη απαγόρευση των μετρητών χρημάτων στις συναλλαγές.

1 σχόλιο

  1. Αν ένας κράτος δεν έχει "ιστορικό σχέδιο" χάνεται το νόημα της ύπαρξής του και εν τέλει και το ίδιο... Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην Ελλάδα επεκράτησε μαζικά το ανθρωπολογικό μοντέλο του παρτάκια και υλιστικού Νεο-Έλληνα που αδυνατεί να αναπαραχθεί, αφού αποστρέφεται την ταλαιπωρία της τεκνοποιίας, έχει ως απολύτως λογικό επακόλουθο την πνευματική και φυσική αυτοεξόντωση του Ελληνισμού. Όταν μπορούσαμε (είχαμε τα λεφτά δηλαδή!) δεν κάναμε παιδιά, τώρα, ακόμη και αν θελήσουμε, δεν θα μπορούμε λόγω οικονομικής εξαθλίωσης...

Leave a Reply