Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και Υπονόμευση

Ο Yuri Bezmenov, υπήρξε σοβιετικός πράκτορας της KGB, που είχε εκπαιδευτεί στη διεξαγωγή επιχειρήσεων προπαγάνδας - υπονόμευσης με απώτερο σκοπό την εγκατάσταση κομουνιστικών καθεστώτων σε χώρες-στόχους.

Διεξήγαγε επιχειρήσεις στο Μπαγκλαντές και την Ινδία, μέσω της οποίας τελικά μπόρεσε να αυτομολήσει στη Δύση (Καναδά), όπου χρησιμοποίησε το όνομα Tomas Schuman.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Bezmenov εξηγεί μερικές από τις τεχνικές πάνω στις οποίες εκπαιδεύτηκε και τον τρόπο με τον οποίο η σοβιετική προπαγάνδα απλώνεται σε τρίτες χώρες για να υπονομεύσει τους δασκάλους, τους πολιτικούς και τους υπόλοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου ώστε οι κάτοικοι να δεχθούν την σοβιετική ιδεολογία.

Σήμερα βέβαια, δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση. Αλλά οι μέθοδοι που περιγράφονται στο βίντεο ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά που έζησε η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Μην ξεχνάμε ότι η Προπαγάνδα είναι ένα επιστημονικό εργαλείο που βρίσκεται στα χέρια κάθε Ισχυρού και δεν μονοπωλείται από κάποια ιδεολογία & χώρα.

Γι'αυτό και φιλτράροντας το αντι-σοβιετικό πνεύμα που αποπνέει ο αυτομολήσας στη Δύση Besmenov, θα βρούμε στρατηγικές που μπορούν κάλλιστα να ακολουθηθούν για την επέμβαση σε κάθε χώρα.

Η απαξίωση της θρησκείας, ο ισοπεδωτικός εξισωτισμός, η καλλιέργεια υλιστικών προσδοκιών, η απομάκρυνση της κοινωνίας από τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα, ο ρόλος των ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων, των ΜΜΕ, των ΜΚΟ, σχετίζονται με τακτικές που μπορούν να οδηγήσουν όχι κατ' ανάγκη στην εγκαθίδρυση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος, όπως ανέλυε ο Besmenov αλλά στην επιβολή κάθε μορφής ολοκληρωτισμού σε μια ανοικτή-δημοκρατική κοινωνία.

Ελπίζω οι ομοιότητες με τη χώρα μας να αποδειχθούν καθαρά συμπτωματικές ...


Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αριστοτέλης Κατράνης είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ. Έχει ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και την προωθούμενη απαγόρευση των μετρητών χρημάτων στις συναλλαγές.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply