Διλήμματα και λύσεις

Όσοι φώναζαν και φωνάζουν για το πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης της παρούσας Κυβέρνησης δεν το κάνουν ούτε από εμπάθεια, ούτε από εμμονή σε νομικίστικες τυπολατρείες. Το κάνουν γιατί ανάμεσα στα άλλα, διαβλέπουν ότι ο κ. Παπαδήμος, καθώς έχει περιβληθεί τον τίτλο του ουρανοκατέβατου «σωτήρα», έχει στα χέρια του την δυνατότητα να κάνει τα πάντα (από την μεγαλύτερη ευεργεσία έως την μεγαλύτερη προδοσία), έχοντας έτοιμη την κάλυψή του έναντι όλων: «μην με κατηγορείτε για τίποτα γιατί εσείς με φέρατε στην εξουσία, εγώ δεν είμαι πολιτικός….».


Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί η ιστορία όπως έγινε με τον άλλο «σωτήρα» Ελ. Βενιζέλο, ο οποίος και αυτός ως «σωτήρας» δεν έδινε λογαριασμό σε κανένα, με αποτέλεσμα μία αποκλειστικά  δική του παρανόηση των προθέσεων των Μ. Δυνάμεων της εποχής, να μας οδηγήσει στο ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Ανατολής. Ο Lloyd George και ο Clemenceau του έδιναν έγκριση για αποστολή απλής ειρηνευτικής δύναμης στην Σμύρνη και αυτός τον Απρίλιο του 1919 έδινε εντολή στον αρχηγό του ελληνικού στρατού για στρατιωτική κατάληψη της Σμύρνης «επί σκοπώ υστέρας προσκυρώσεως ταύτης εις Ελλάδαν».



Αυτό, δηλαδή το τι κινδύνους εγκυμονούν για το Έθνος οι ουρανοκατέβατοι σωτήρες, ας το συνειδητοποιήσουν και όσοι πολιτικοί φορείς υπερασπίζονται την παρούσα Κυβέρνηση. Μερικοί μάλιστα από αυτούς ξεπέρασαν τα όρια του θράσους, καθώς πριν λίγους μήνες καλούσαν τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί γιατί «δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση και θα χυθεί αίμα»…ενώ με τον κ. Παπαδήμο (συνεχιστή του κ. Παπανδρέου στα αντιλαϊκά μέτρα) έχουν γίνει βασιλικότεροι του Βασιλέως.


Ας δούμε κάποια από τα διλήμματα των υποστηρικτών της παρούσας Κυβέρνησης και τις δυνατές λύσεις.  


1) Οι «εταίροι» μας βοηθούν δίνοντάς μας ρευστότητα για να ξεχρεώσουμε τις οφειλές μας. AΠΑΝΤΗΣΗ: έγινε κάποια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους για να δει ο ελληνικός λαός πόσα χρήματα μας έδωσαν οι «εταίροι» και πόσα πήραν πίσω με την ελληνική κατανάλωση των προϊόντων τους, τις μίζες και τις επαχθείς – καταχρηστικές συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο (βλ. Ολυμπιακά έργα κτλ)..;; Οι απαιτήσεις των «δανειστών» είναι νόμιμες (pacta sunt servanda) ή έχουμε να κάνουμε με εκβιασμό ληστών, απατεώνων και τοκογλύφων, με βάση το δίκαιο του ισχυρού-ζούγκλα..;;


2) Το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, άρα έτσι και αλλιώς χρειάζεται τους δανειστές.  Απάντηση: πότε ακριβώς πτώχευσε το ελληνικό κράτος..;; Πτώχευσε το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν»,  το 2001 που μπήκαμε στο ευρώ έχοντας χρέος 114,8% του ΑΕΠ και τεράστιο έλλειμμα κρυμμένο από την δημιουργική λογιστική του κ. Σημίτη, ή από το 1989 που δανειζόμασταν για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις..;; Και γιατί οι «αγορές» να μας πτωχεύσουν τώρα, αντί για πολλά χρόνια πριν..;; Μήπως παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι τα 5 χρόνια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας έχουν την αφετηρία τους στο ενεργειακό άνοιγμα προς την Ρωσία 2007-2008..;; Μία απλή υπόθεση εργασίας κάνουμε προς μερικούς όψιμους οικονομολόγους Παπαδημικότερους του Παπαδήμου.


3) Πρέπει να κάνουμε ό,τι λένε οι δανειστές για να γίνουμε δελεαστική χώρα για επενδύσεις. Απάντηση: γιατί να έλθει ο κάθε Ευρωπαίος «επενδυτής» στην Ελλάδα, όταν δεν μπορούμε να επαναπατρίσουμε από τα Βαλκάνια τις περίπου 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, με τις περίπου 200.000 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 20.000 βρίσκονται στα Σκόπια (βλ. «Καθημερινή 8-3-2009»); Μήπως έχουμε ξεκινήσει ανάποδα..;; Ή υπάρχει κάποιος δόλος που δεν γνωρίζουμε; 


Επίσης, οι ευρωπαίοι επενδυτές που παρακαλάμε να έλθουν, θα πληρώνουν φόρους ή θα έχουν αφορολόγητο, όπως μερικές πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και οι οποίες εκμεταλλεύονται την μη πληρωμή φόρων για να ρίχνουν τις τιμές, οδηγώντας στο λουκέτο τις ελληνικές επιχειρήσεις; Αυτές τις «επενδύσεις» περιμένουμε..;; Μήπως κάποιους άλλους επενδυτές που θα ξεπλύνουν μαύρο χρήμα από παρανομίες..;; Μήπως κάποιους άλλους αεριτζίδες που θέλουν να ρεφάρουν την χασούρα τους σε άλλες χώρες, με μισθούς σκλαβοπάζαρου στην Ελλάδα..;; Αναρωτήθηκε κανείς ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι «επενδυταί» που ζητούν καθιέρωση σκλαβοπάζαρου στην Ελλάδα; 


4) Είναι η μοίρα του αδύνατου να δέχεται τον κάθε εκβιασμό του ισχυρού, άρα η λογική επιτάσσει να πάμε με τα νερά του ισχυρού. Απάντηση: η χειρότερη δουλεία είναι η ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ δουλεία, δηλαδή η δουλεία της ψυχής. Μια ελεύθερη ψυχή, πάντα βρίσκει λύσεις. Και στην περίπτωση της Ελλάδας η λύση στο οικονομικό της πρόβλημα  είναι συλλογική με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που βρίσκονται επίσης σε δύσκολη οικονομική θέση με εμάς. Όλοι τεμπέληδες είναι...;; 


Το ελληνικό κράτος και οι εκπρόσωποί του, αντί να διαγωνίζονται μεταξύ τους σε πράξεις δουλοπρέπειας και νεοραγιαδισμού, θα έπρεπε να βρουν Ευρωπαίους  συμμάχους να απομονώσουν την αποικιοκρατική Γερμανία και τα κράτη δορυφόρους της (Ολλανδία, Αυστρία, Δανία, Νορβηγία κτλ). Είναι κοινή πεποίθηση όλων των σοβαρών  οικονομολόγων ότι τα ελλείμματα του νότου συνδέονται άμεσα με τα πλεονάσματα του Βορρά (τα 2/3 των εξαγωγών της Γερμανίας γίνονται προς χώρες της ευρωζώνης). 


 Αυτό θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει το ελληνικό κράτος ως επιχείρημα για αναζήτηση ευρωπαίων συμμάχων προς ανάσχεση του Γερμανικού οδοστρωτήρα, ο οποίος επαναλαμβάνει την λογική της «Αρίας φυλής» παραλλαγμένη: όπως οι ναζί υποστήριζαν ότι οι κατώτεροι τη φύση λαοί πρέπει να πεθάνουν, έτσι και σήμερα οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι μη ανταγωνιστικοί λαοί πρέπει πάλι να πεθάνουν. Και όταν κάνουμε λόγο για ανταγωνιστικότητα δεν μιλάμε για «τεμπέληδες», όπως παπαγαλίζουν μερικοί, αλλά για τεχνολογία, γιατί τεχνολογία και ανταγωνιστικότητα πάνε μαζί.  


Γιατί κακά τα ψέματα. Αυτά που περιμένουν την Ελλάδα δεν θα περιοριστούν μόνο στην κινεζοποίηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Αυτοί οι οποίοι σε μία ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ χώρα θέτουν το δίλημμα ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ, έχουν δυστυχώς δόλο για πολύ άσχημες εξελίξεις. Μας καλούν να παίξουμε μπάλα (ανταγωνιστικότητα) στην έδρα τους, την στιγμή που αυτοί παίζουν με 11 παίκτες, ενώ εμείς είμαστε 5. Όσοι αφελείς πιστεύουν ότι οι Γερμανοί, στο όνομα του fair play (ευρωπαϊκή ολοκλήρωση), θα μας δώσουν κάποιους παίκτες (επενδυτές) για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να ξυπνήσουν γρήγορα. Για πάγκο της δικής τους ομάδας μας προορίζουν.  


Βεβαίως, δεν μιλάμε για όλους τους Ευρωπαίους, ούτε για το σύνολο της ΕΕ, αλλά για τους Γερμανούς και τα δορυφορικά σε αυτούς κράτη του Βορρά. Αν δεν αντιδράσει η ελληνική Κυβέρνηση τώρα και νομιμοποιήσει με την ανοχή, τα παρακάλια και τις επικύψεις όλες τις δόλιες ενέργειες των Γερμανών, θα έχουμε το ανάθεμα από όλους τους λαούς της Ευρώπης που σε λίγο θα πάρουν την θέση μας. Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα ζήσουν τον αφανισμό και το ξεπούλημα (και όχι απλά μέτρα λιτότητας) και άλλα κράτη του νότου.


Το ευρώ αποτελεί ένα γερμανικό θηρίο που για να επιβιώσει πρέπει να βρει θύματα να καταβροχθίσει. Αν βρει θύματα θα συνεχίσει να υπάρχει. Αν δεν βρει θύματα, θα εξαφανιστεί.  Γι’ αυτό και η σωτηρία της Ελλάδας σήμερα βρίσκεται στην αναζήτηση συμμαχιών εντός και εκτός ΕΕ, προκειμένου να σχηματιστεί ανάχωμα στον γερμανικό οδοστρωτήρα.. Και όταν εξαφανιστεί το θηρίο που λέγεται ευρώ, θα γυρίσουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες στα εθνικά τους νομίσματα, και όχι μόνο η Ελλάδα. Μία Ελλάδα με δραχμή παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τα εθνικά τους νομίσματα αποτελεί μία  αισιόδοξη προοπτική για την χώρα μας. Απαιτείται όμως επιθετική πολιτική και όχι επικύψεις από "σωτήρες".

κανένα σχόλιο

Leave a Reply