Βασιλική Μπακάλη: Γιατί μηνύσαμε το περιοδικό "Focus"

Κατόπιν παράκλησης της ιστοσελίδας μας, η Δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Μπακάλη, μία εκ των μηνυτών του περιοδικού Focus, μας απέστειλε την ακόλουθη συνοπτική τοποθέτηση, την οποία και δημοσιεύουμε:

"Στις 29.06.2011 ενώπιον του ΙΑ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, πρόκειται να εκδικαστεί μήνυση που υπεβλήθη από ομάδα δικηγόρων εναντίον του Αρχισυντάκτη και συντακτών του περιοδικού Focus, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης, της εξύβρισης και της προσβολής εθνικού συμβόλου. Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί αναφορικά με το εγχείρημα αυτό, (η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα σχόλια είναι μάλλον ενθαρρυντικά), κρίναμε σκόπιμο να αποτολμήσουμε μια δημόσια τοποθέτηση ώστε να αποσαφηνίσουμε τα κίνητρα της προσπάθειάς μας.


Όπως ενδεχομένως θυμάστε, τον Φεβρουάριο του έτους 2010, ο διεθνής Τύπος, ενόψει της διαρκούς υποβαθμίσεως της Ελλάδος από τους αμφιβόλου φερεγγυότητας διεθνείς οίκους αξιολόγησης, εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της χώρας μας, αρχικώς με δημοσιεύματα και αναλύσεις που αφορούσαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι το σημείο αυτό, η τακτική που ακολούθησαν τα διεθνή Μ.Μ.Ε. είναι αυτή που υπαγορεύεται από τους μεγάλους παίκτες της Χρηματαγοράς, όταν αποφασίζουν να βουλιάξουν ένα χρηματοπιστωτικό μέσο. Η αθλιότητα όμως αυτή δεν περιορίστηκε στα οικονομικά δεδομένα. Κορωνίδα της πνευματικής επίθεσης που δέχτηκε η Ελλάς, απετέλεσε το εκτενές αφιέρωμα που πραγματοποίησε στην Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό «FOCUS», στο υπ’ αριθμ. 08/2010 τεύχος του. Στο εξώφυλλο του περιοδικού αυτού, παρουσιάζεται το απείρου κάλλους άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο κατόπιν ειδικής επεξεργασίας χειρονομεί απρεπώς, είναι δε ενδεδυμένο με την ελληνική σημαία, που παρουσιάζεται ως απλό κουρέλι. Το εξώφυλλο δε έχει ως τίτλο την φράση «Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια», υπονοώντας τον ελληνικό λαό. Πέραν αυτού, το συγκεκριμένο τεύχος κάνει αναφορά δεκαέξι σελίδων στον τρόπο ζωής των σύγχρονων Ελλήνων, παρουσιάζοντάς τους ανεξαιρέτως σαν έναν λαό διεφθαρμένο, χωρίς ηθικές αρχές και αξίες, ένα κακέκτυπο του παρελθόντος με το οποίο δεν έχει καμία σχέση. Ο Έλληνας χαρακτηρίζεται από το συγκεκριμένο περιοδικό ως απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου, ο οποίος έζησε επί χρόνια παρασιτικά σε βάρος των λοιπών Ευρωπαίων.

Από την κυκλοφορία του κι εφεξής, το συγκεκριμένο περιοδικό παρελήφθη από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. και έγινε αντικείμενο συζητήσεων σε τηλεοπτικά παράθυρα. Ο μέσος Ευρωπαίος και δη ο μέσος Γερμανός πείστηκε ότι η επικείμενη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας ήταν μια νομοτελειακή νέμεσις για την άσωτη ζωή που επί χρόνια έζησε. Παραπλανήθηκε έτσι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και απέτυχε να αντιληφθεί ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια επίθεση σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και άρα του Ευρώ από διάφορα κέντρα κερδοσκοπίας. Το μένος επομένως των Ευρω-συντρόφων μας στράφηκε στο Νότο της Ελλάδας και η αλληλεγγύη, η τόσο απαραίτητη για να ξεπεραστεί επιτυχώς η οικονομική κρίση που τεχνητά δημιουργήθηκε, πήγε περίπατο.

Το γεγονός αυτό συνετέλεσε, μεταξύ φυσικά και άλλων παραγόντων, ώστε να καταστεί εξαιρετικά προβληματικός έως και αδύνατος ο δανεισμός της Ελλάδας, καθώς το ελληνικό κρατικό ομόλογο χειραγωγήθηκε αποτελεσματικότατα. Διά του τρόπου αυτού, μονοδρομήθηκε η υπαγωγή της χώρας μας στην προεκλογικά προσυμφωνημένη ομηρία του Δ.Ν.Τ. Στα πλαίσια αυτά, πρέπει ήδη να έχει γίνει φανερό ότι το τεύχος του συγκεκριμένου περιοδικού ούτε τη δημοσιογραφία υπηρέτησε, ούτε την ελευθερία της έκφρασης. Υπήρξε εντεταλμένο όργανο, με σκοπό να προετοιμάσει ψυχολογικά το έδαφος εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, για όσα επακολούθησαν. Υπό το πρίσμα αυτό και προκειμένου να καταδείξουμε την συμπαιγνία των Μέσων σε βάρος της Ελλάδας αποφασίσαμε την καταφυγή στη Δικαιοσύνη δια της υποβολής μηνύσεως σε βάρος των ιθυνόντων. Με την μήνυσή μας αυτή δεν αποσκοπούμε στο να τιμωρήσουμε μεροκαματιάρηδες δημοσιογράφους, οι οποίοι κακοπληρώνονται για να γράφουν ασυναρτησίες, ούτε επιδιώκουμε να εξαπολύσουμε λίβελλο σε βάρος των Ευρωπαίων φίλων μας, διότι τους θεωρούμε παραπληροφορημένους και ως προς αυτό είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους.

Αντιθέτως, επιδιώκουμε να καταγγείλουμε την αήθη επίθεση που δέχτηκε το ηθικό των Ελλήνων κατά καταχρηστική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια στα μάτια όσων θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Ο διασυρμός τον οποίο υπέστημεν, δεν έχει ούτε ιστορικό, ούτε πραγματικό έρεισμα και πραγματοποιήθηκε από νεοταξίτικους εγκεφάλους για να τρωθεί το ηθικό των Ελλήνων, για να διαρραγεί η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων και επομένως να καταλήξει νικηφόρος ο οικονομικός πόλεμος που διεξήχθη σε βάρος μας.

Τέλος, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι με την προσπάθειά μας αυτή δεν επιδιώκουμε να παραστήσουμε τους ήρωες, ούτε φυσικά να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική, διότι δεν είμαστε καν φορείς κομματικής ιδεολογίας. Απλώς, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που αγαπούν με έναν υγιή τρόπο την πατρίδα τους, θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να πάψουμε να αναμένουμε από μηχανής σωτήρες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε στον μικρόκοσμό μας".

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αριστοτέλης Κατράνης είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ. Έχει ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και την προωθούμενη απαγόρευση των μετρητών χρημάτων στις συναλλαγές.

2 σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

  2. Γεώργιος Α.Βλάχος
    10 Μαΐου 2011 στις 11:15 π.μ.

    Σας στέλνω μία απάντησή μου στο άρθρο του περιοδικού Focus,2000 χρόνια παρακμής,που τους έστειλα στις
    27.02.2010.Το σχόλιό μου έπρεπε να περιέχει τόσα στοιχεία,όσα μου επιτρέπανε.Δυστυχώς για αυτούς δεν το
    αναρτήσανε.


    Hallo Perdikas,
    >>
    >> Ihr Beitrag: 2000Jahre Niedergang
    >> Überheblichkeit, Frechheit,Unwissenheit, begleitet von einem gewaltigen
    >> Minderwertigkeitskomplex gegenüber dem heutigen Hellenen,zeichnet aus,
    >> den ach ja so gründlich und fundierten vom Bauch geschriebenen Artikel
    >> des Herrn Klonovsky.Was ist die Ursache der heftigen Gemütserregung des
    >> Herrn Klonovsksy die ihn nicht nüchtern denken und schreiben lässt?Sie
    >> lässt eher einen versteckten Haß gegen die Hellenen vermuten und
    >> erkennen.Hat es der Focus nötig so tief in den Schmutz zu fallen?Ich bin
    >> kein Hämatologe, deswegen ist es mir egal wie viele Tropfen antikes Blut
    >> ich habe.Haupsache ist daß, Klonovsky weiss daß in seinen Adern rein
    >> arisches Blut fliesst.Ihm Kulturunterricht über das heutige Hellas zu
    >> vermitteln ist zwecklos.Sein Pamphlet ist des Landes der Dichter und
    >> Denker unwürdig
    >>
    >> wurde von uns nach Prüfung durch einen Administrator nicht veröffentlicht.
    >>

Leave a Reply