Αργήσαμε...αλλά τελικά βρήκαμε την τιμή μας...

Μας έχουν πάρει τα αυτιά όλοι οι υπέρμαχοι του μνημονίου με τις ατελείωτες επαναλείψεις του βασικού τους επιχειρήματος: αν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο οι Έλληνες πολίτες δεν θα είχαν μισθούς και συντάξεις. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι παρέδωσαν "αμετάκλητα και άνευ όρων" (όπως αναφέρει το μνημόνιο) την γη, τις επιχειρήσεις και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας στους ξένους δανειστές μας, προκειμένου ο Έλληνας μισθωτός και συνταξιούχος να εξακουλουθεί να παίρνει τα 1000 ευρώ του (κατά μέσο όρο).  Εμείς, λοιπόν, (ως καλοπροαίρετοι πολίτες) ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη όλες τις θεωρίες περί δόλιας υπαγωγής στο ΔΝΤ και περί επαχθούς χρέους και ας προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε λίγο καλύτερα αυτό το επιχείρημα.


Ας παραδεχτούμε λοιπόν ότι όντως, αν δεν μπαίναμε στο ΔΝΤ οι Έλληνες πολίτες δεν θα είχαν τα 1000 ευρώ τους και γι' αυτό τον λόγο παρέδωσαν ολόκληρη την χώρα (γη, λιμάνια, δημόσιες επιχειρήσεις, φυσικό πλούτο) στους ξένους δανειστές μας. Θα θέλαμε όμως και εμείς να θέσουμε στους υπέρμαχους του μνημονίου το εξής ερώτημα: γιατί τα 1000 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα στους Έλληνες, δεν τα θέσαμε ως όρο στον Μουσολίνι και τον Χίτλερ προκειμένου να τους παραδώσουμε αναίμακτα όλη την χώρα; Αφού, αυτή είναι η τιμή της γής μας (τα 1000 ευρώ το κεφάλι), γιατί δεν τα ζητήσαμε από τους Ιταλούς και τους  Γερμανούς, ώστε να γλιτώσουμε την γενοκτονία που μας έκαναν...;; Γιατί τους πολεμήσαμε, αφού είναι σίγουρο ότι αν τους θέταμε τον όρο των 1000 ευρώ ως αντάλλαγμα για το σύνολο της χώρας, θα τον δέχονταν και θα ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...


Μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια θυσιών και επαναστάσεων θα έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος να ενημερώσουμε τον Λεωνίδα, τον Αθανάσιο Διάκο και τον Παύλο Μελά, ότι η γη για την οποία έδωσαν την ζωή τους κοστίζει 1000 ευρώ το κεφάλι. Όποιος βρεθεί και μας τα δώσει, αξίζει να του δώσουμε γη και ύδωρ, όπως σήμερα.  Κοίτα να δεις κάτι ειρωνείες που έχει η Ιστορία. Τουλάχιστον, ας το πούμε και στους Τούρκους να μην αναλώνονται σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς προκειμένου να μας κατακτήσουν, αλλά αρκεί να ετοιμάσουν το κατάλληλο παραδάκι...Τελικά σε αυτή την χώρα τα πάντα έχουν την τιμή τους, εκτός από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του Αιγαίου, τα οποία κατά τους Κυβερνώντες είναι "φτηνιάρικα" και.... σα να μην υπάρχουν. 


Αν τέλος βρεθεί κάποιος αφελής και πει ότι αυτά που χρωστάμε στους ξένους δανειστές μας, όντως μας τα έχουν δώσει και τα ζητάνε πίσω, τότε πρέπει και εμείς να γίνουμε "κακοπροαίρετοι" και να επαναφέρουμε τις θεωρίες περί δόλιας υπαγωγής στο ΔΝΤ και περί επαχθούς χρέους, τις οποίες πριν, ως "καλοπροαίρετοι", αφήσαμε στην άκρη. Εν πάσει περιπτώσει, είτε ως καλοπροαίρετοι, είτε ως κακοπροαίρετοι περιμένουμε απαντήσεις.

2 σχόλια

  1. Νίκος Παπαγεώργης
    10 Μαΐου 2011 στις 9:33 μ.μ.

    Το νόημα του ανωτέρω προβληματισμού δεν είναι να προτάξουμε την ιστορία της Ελλάδας προκειμένουν να αποφύγουμε νόμιμες υποχρεώσεις μας, αλλά να γίνει ΑΜΕΣΑ κατανοητό ότι ορισμένα πράγματα όπως η γη των Θερμοπυλών που ποτίστηκε με το αίμα του Λεωνίδα, τα μουσεία μας, η γη που πατάμε και ο αέρας που αναπνέουμε ήταν-είναι και θα είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. Εκεί έγκειται και το μεγαλύτερο μέρος της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου: στο ότι έθεσε ως πράγματα συναλλαγών (υποθήκευσε) τα ιερά και τα όσια της Ελληνικής φυλής.
    Όσα και να χρωστάμε (πχ τον ήλιο και το φεγγάρι) η γη που πατάνε οι Έλληνες και είναι ποτισμένη με το αίμα Αγίων, μαρτύρων και ηρώων δεν μπορεί να τεθεί ως αντικείμενο συναλλαγής.

    Όσον αφορά την τρομοκρατία του ότι δεν θα είχαμε μισθούς και συντάξεις αν δεν μπαίναμε στο ΔΝΤ, μπορεί να τεθεί ως λύση ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν με δραχμές που θα τυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού βγούμε από το ευρώ.

    Την άμεση υπερτίμηση του χρέους μας (το οποίο είναι σε ευρώ, ενώ εμείς θα έχουμε δραχμές) μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με το εξής επιχείρημα: αφού η είσοδός μας στο ευρώ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και οι Ευρωπαίοι έκαναν τα στραβά μάτια (για να αγοράζουμε καλύτερα τα προϊόντα τους όπως παραδέχτηκε ο κ. Γιούνκερ), μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι μας εξαπάτησαν και να τους πούμε ότι 340 δις ευρώ μας έδωσαν, 340 δις δραχμές θα πάρουν πίσω. Όσο για την χασούρα τους από την διαφορά ευρώ-δραχμής, την αναγνωρίζουμε, αλλά να πάνε να την ζητήσουν από τον κ. Σημίτη και την Goldman Sachs που μας έβαλαν παράνομα στο ευρώ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Όλοι που κόπτονται για την δήθεν αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας στους δανειστές μας ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι με την παράνομη είσοδό μας στο ευρώ, πάντα θα είμαστε για τους Ευρωπαίους οι μικροαπατεώνες που εισβάλαμε παράνομα στο ευρωσπίτι τους.

    Αν οι Ευρωπαίοι μας "κάνουν μούτρα" και σταματήσουν να μας δανείζουν, εμείς ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βγουμε στις αγορές μέσω των εξαγωγών των πετρελαίων και του φυσικού αερίου του Αιγαίου και του Ιονίου που θα βγάλουμε, αφού ανακηρύξουμε την ΑΟΖ μας, όπως δικαιούμαστε από το διεθνές δίκαιο. Εδώ οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι έγλειφαν για χρόνια τον Καντάφι για ευνοϊκές συμφωνίες για τα πετρέλαια της Λιβύης...Είναι δυνατόν να κάνουν μούτρα στα δικά μας πετρέλαια και φυσικό αέριο;

    Εν κατακλείδι, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν να μοιραστούν το χρέος μας (απέρριψαν το ευρωομόλογο), ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η όποια επιμήκυνση μας κάνουν, δεν μας οδηγεί σε καμία σωτηρία, αλλά σε υπερχρέωση και ακόμα μεγαλύτερο βάραθρο για την οικονομία μας και τις μελλοντικές γενιές Ελλήνων. Αυτό ας το καταλάβουν επιτέλους οι όποιοι πολιτικοί άρχηγοί επιμένουν στην όποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Το παραμύθι της ευωπαϊκής ολοκλήρωσης τελείωσε για τους Έλληνες.

    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ πλέον είναι για εμάς η επιστροφή στην δραχμή (ώστε να εξακολουθούν να πληρώνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος οι μισθοί και οι συντάξεις, για τις οποίες κόπτονται οι υποκριτές), η στροφή των Ελλήνων πολιτών σε ελληνικά προϊόντα (τα οποία η ελληνική γη μας παρέχει άφθονα) και η εξόρυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας (όπως δικαιούμαστε από το διεθνές δίκαιο), οι οποίες όχι απλά θα μας επαναφέρουν στις αγορές, αλλά θα κάνουν τους δανειστές μας να ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ στα πόδια μας για ευνοϊκές συμβάσεις. Γιατί άλλωστε, τι να το κάνει ο Γερμανός το υπερσύγχρονο τεθωρακισμένο, το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο κτλ που παράγει, αν δεν έχει πετρέλαιο να το κινήσει. ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΦΘΟΝΟ και ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έχουμε εμείς και όχι αυτοί.

    Τέλος, επειδή γίνεται πολύς λόγος και για προδοσίες κτλ όσον αφορά την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, έχουμε να πούμε ότι η είσοδό μας στο ΔΝΤ είναι θέμα πολιτικό, νομικό και συνταγματικό, που μπορεί να κριθεί στα δικαστήρια. ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χώρας είναι η μη εξόρυξη-εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας.

  2. Νίκος Παπαγεώργης
    11 Μαΐου 2011 στις 5:33 μ.μ.

    Υ.Γ.
    Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για τα 110 δις ευρώ της Τρόικας: σας επιστρέφουμε 110 δις δραχμές, και την διαφορά από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ, την αναγνωρίζουμε πάλι... αλλά πάρτε την από τον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του, η οποία μας έβαλε στο ΔΝΤ πάλι ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Και η οποία πάλι Κυβέρνηση, από τον Οκτώβριο 2009 που ανέλαβε και μετά, φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 και κατασυκοφάντησε την χώρα στο εξωτερικό (κραυγές για συστημική διαφθορά στην Ελλάδα κτλ).

    Αυτή πρέπει να είναι και η σωστή ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιμετώπιση των επιλογών του κ. Παπανδρέου και μερικοί ας αφήσουν στην άκρη τις θεωρίες περί προδοσίας κτλ. Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και λύνεται ΜΟΝΟ με επιστροφή στην δραχμή και πληρωμή των μισθών και συντάξεων με δραχμές που θα τυπώνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Όσο μένουμε στο ευρώ είμαστε καταδικασμένοι να χορεύουμε όπως μας παίζει η κ. Μέρκελ. Δεν υπάρχει καμία λύση όσο είμαστε στο ευρώ.

    Αν βέβαια βρεθεί κάποιος που θα το παίξει σωτήρας και μας επιστρέψει στην δραχμή, χωρίς όμως παράλληλα να προστατέψει την χώρα από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ (με το ανωτέρω επιχείρημα της δόλιας υπαγωγής μας στο ευρώ) και χωρίς να ξεκινήσει την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, τότε πάλι θα κάνει μία τρύπα στο νερό. Να σημειώσουμε δε, ότι το επιχείρημα της παράνομης υπαγωγής μας στο ευρώ (που αποφασίστηκε ερήμην του ελληνικού λαού) αποδεικνύεται πάραυτα (δηλώσεις Γιούνκερ, Goldman Sachs, παραδοχή και του ίδιου του κ. Σημίτη) και δεν χρειάζονται πολύχρονες διαδικασίες σε δικαστήρια, όπως απαιτεί η θεωρία του επαχθούς χρέους (των παράνομων υπερκοστολογήσεων, των μιζών, των δωροδοκιών κτλ).

    Όσοι όμως (ύστερα από αυτά) και πάλι επιμένουν σε θεωρίες περί προδοσίας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν (πριν προβούν σε οποιαδήποτε αντίδραση) ότι η πραγματική προδοσία έγκειται στην μη εκμετάλλευση των άφθονων πλουτοπαραγωγικών πηγών μας, από την στιγμή μάλιστα που τις έχουμε απόλυτα ανάγκη, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες και το δικαιούμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο.

Leave a Reply