Σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων

Όταν οι πολιτικοί προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλους για να μην χάσουν ψήφους στην Ελλάδα, έχουμε τα κάτωθι παράλογα:
«Aνώριμη» η κοινωνία κατά τον Σ.Χατζηγάκη για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων

Η ελληνική κοινωνία είναι ακόμη ανώριμη να δεχτεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλόφιλων εκτιμά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει το θέμα στο μέλλον «όταν η κοινωνία ωριμάσει, αν ωριμάσει πάνω σε αυτό».

«Το συμφωνητικό», δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης, «έτσι όπως θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά τους ετερόφυλους. Από εκεί και πέρα, θα δούμε, όταν η κοινωνία ωριμάσει, αν ωριμάσει πάνω σε αυτό, το θέμα θα προχωρήσει. Η νομοθετική πρωτοβουλία και οι νομοθετικές ρυθμίσεις γίνονται απαντώντας στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Σήμερα η κοινωνία ζητά αυτό. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Πιστεύω πως η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα ανώριμη σε αυτό το θέμα».

Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος για το γάμο των ομοφύλων στην Τήλο, ανέφερε πως «δεν το συζητάμε καθόλου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

08/06/08 15:07

Έτσι, όμως, είναι σαν να διατείνεστε κ. Υπουργέ ότι το αίτημα των ομοφυλοφίλων είναι δίκαιο, απλώς η ελληνική κοινωνία είναι καθυστερημένη, οπότε οφείλουμε να καθυστερήσουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μέχρις να ωριμάσουμε αρκούντως!

Η ελληνική κοινωνία πρέπει πάση θυσία να μην παρασυρθεί από το νεοποχίτικο κλίμα άρσης των "ιερών" απαγορεύσεων στην Δύση. Αν ακολουθήσουμε την ελευθέρια λογική των ομοφυλοφίλων στις έσχατες συνέπειές της, θα πρέπει να επιτραπεί τότε και η πολυγαμία. Γιατί, αν επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, πράξη που προσκρούει στην ημεδαπή δημόσια τάξη, με ποια λογική θα αντιταχθεί η απαγόρευση της δημόσιας τάξης απέναντι στους δίγαμους και την εν γένει πολυγαμία;

Αφού η λογική τους είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στον γάμο και όχι μόνον στις έννομες συνέπειές του, -δηλαδή δεν τούς αρκούν μονάχα οι έννομες συνέπειες (που απένειμε το σύμφωνο αμοιβαίας συμβίωσης), όπως ντροπαλά ψυθύριζαν όταν πρωτοδιατύπωναν τις απαιτήσεις τους-, τώρα διεκδικούν τον ίδιο τον παραδοσιακό θεσμό του γάμου, ενώ μόλις θεώρησαν ότι κατελήφθη και αυτό το οχυρό, έπσευσαν να προχωρήσουν και στο επόμενο σκαλί: την ελεύθερη υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλα ζευγάρια! Πράγμα απολύτως φυσιολογικό στα πλαίσια της "νέας λογικής", από την στιγμή που ο "κεκτημένος" πλέον, κατά την γνώμη τους, γάμος παραπέμπει στην αναπαραγωγή και την δημιουργία οικογένειας. Πρόκειται, ωστόσο, για κατ' εξοχήν παρέκκλιση από τους νόμους της Φύσης, όπου δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή με αυτόν τον τρόπο...

Όλα στον βωμό του παραδοσιακού "ψαρέματος" ψήφων...

1 σχόλιο

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το ζήτημα και τις εξελίξεις στις Η.Π.Α.!


    Νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων: Ανακοίνωση των Ορθόδοξων Επισκόπων της Καλιφόρνια.
    http://oode.wordpress.com/2008/11/21/californ-prop8

Leave a Reply