Σοβαρό ατόπημα και όχι "σαρδάμ" από τον κ. Μουζάλα.



Το φιάσκο των προηγούμενων ημερών με δεκάδες μετανάστες-πρόσφυγες να μπαίνουν κρυφά στο κράτος των Σκοπίων με την ύποπτη αδράνεια και ανοχή, αν όχι συνεργασία, κρατικών αξιωματούχων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, παραλίγο να εμπλέξει την χώρα σε περιπέτειες με το κράτος των Σκοπίων.
Είναι άλλο πράγμα αυτό που λέει η ελληνική Κυβέρνηση ότι δηλαδή δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και όποιος έρχεται στην Ελλάδα θα παίρνει χαρτιά για να συνεχίσει τον δρόμο του στην Ευρώπη, οπότε νομιμοποιείται έμμεσα ο οποιοσδήποτε να μπαίνει όποτε θέλει στην χώρα-ξέφραγο αμπέλι, και άλλο πράγμα να έχει κανείς κλείσει τα σύνορά του σφραγίζοντας κατηγορηματικά κάθε είσοδο και κάποιοι να επιμένουν να μπουν και μάλιστα μαζικά και όχι ως μεμονωμένα άτομα.
Όταν ο κ. Τσίπρας διακηρύττει συνεχώς ότι όποιος έλθει στην Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο θα πάρει τα απαραίτητα χαρτιά για να συνεχίσει στην Ευρώπη, είναι ή δεν είναι διεθνές κάλεσμα και έμμεση νομιμοποίηση όσων επιχειρούν παράνομη είσοδο στην χώρα; Ή μήπως λέει το άλλο: «μην έλθετε στην χώρα μας, αλλά αν τύχει και έλθετε θα πάρετε τα χαρτιά για την Ευρώπη»..;; Και αυτό κάλεσμα δεν είναι..;;
Σε αντίθεση όμως με την χώρα μας – ξέφραγο αμπέλι, οι Σκοπιανοί βρήκαν ξαφνικά στο έδαφός τους δεκάδες ανθρώπους που μπήκαν μαζικά και με απροσδιόριστα κίνητρα και σκοπούς, άλλοι για να «πάνε στην Ευρώπη» και άλλοι για «οτιδήποτε», καθώς είναι γνωστό ότι ο χώρος των Βαλκανίων εκτός από transit μεταναστών-προσφύγων είναι και transit ναρκωτικών, Τζιχαντιστών, πρακτόρων διαφόρων κρατών που παριστάνουν τους πρόσφυγες-μετανάστες και του οργανωμένου εγκλήματος.
Είναι απίστευτα κωμικοτραγικό, στην σημερινή εποχή που ζούμε παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στον άξονα Ουκρανία – Τουρκία - Συρία – Σ. Αραβία και που οργιάζει το «πρακτοριλίκι» και το transit ακραίων στοιχείων και εγκληματιών, εμείς στην Ελλάδα να θεωρούμε ότι ο οποιοσδήποτε μπαίνει στην χώρα μας είναι αποκλειστικά μετανάστης ή πρόσφυγας και πρέπει να πάρει χαρτιά να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρώπη…
Είναι γνωστό στους πάντες ότι οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν πολλές πόλεις της Συρίας και πήραν στα χέρια τους μηχανισμούς για να δημιουργήσουν «γνήσια» συριακά διαβατήρια, όμως τα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με το που βλέπουν «συριακό διαβατήριο» αυτόματα βαφτίζουν τον οποιονδήποτε πρόσφυγα…
Στην κυριολεξία ζούμε σουρεαλιστικές καταστάσεις, οι οποίες σήμερα προκαλούν γέλια και αύριο θα προκαλέσουν κλάματα.
Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν τα Σκόπια να αξιοποιήσουν αυτή την ενορχηστρωμένη «εισβολή» στο έδαφός τους και να εκθέσουν την χώρα μας σε άσχημο επίπεδο αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ (ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα γεγονότα στην Γαλλία όπου Τζιχαντιστές σκότωσαν κόσμο έχοντας προηγουμένως περάσει ως πρόσφυγες από την Ελλάδα) τελικά και σε ευχάριστη έκπληξη όλων δεν έκαναν τίποτα.
Η εξήγηση γι’ αυτή την ανεξήγητη «καλή πίστη» που έδειξαν τα Σκόπια ήλθε με την συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μουζάλας στον κ. Τσίμα και στην οποία ο εν λόγω υπουργός αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Ο κ. Μουζάλας «έδωσε» το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονες και αυτοί δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες για την εν λόγω ενορχηστρωμένη μαζική «εισβολή».
Το γεγονός ότι ο κ. Μουζάλας αργότερα σε άλλη συνέντευξη είπε ότι έκανε «γκάφα», πρώτον δεν σημαίνει ότι πήρε πίσω το όνομα που «έδωσε» (άλλο «έκανα γκάφα» και άλλο «είπα κάτι που δεν ισχύει») και δεύτερον δεν σημαίνει ότι οι Σκοπιανοί δεν θα αξιοποιήσουν σε διάφορα επίπεδα αυτό το «δώρο».
Σε κάθε περίπτωση είναι πασιφανές ότι δεν επρόκειτο για «σαρδάμ» ή «λεκτικό λάθος» αλλά για κάτι που ο κ. Μουζάλας είπε τελείως συνειδητά, εκτός φυσικά και αν έχει εξαφανιστεί τελείως η λογική από αυτό τον τόπο. Όσον αφορά το γιατί το είπε, η πιο πειστική εξήγηση έχει να κάνει με τα παραπάνω:  με την δημόσια «αναγνώριση» των Σκοπίων ως Μακεδονία (έστω και σε συνέντευξη) ο κ. Μουζάλας πήρε ως αντάλλαγμα από τα Σκόπια να μην κυνηγήσουν την χώρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ σε άσχημο σημείο.
Η δε αντίδραση των ΑΝ.ΕΛ. που ενώ αρχικά σωστά ανέδειξαν το ατόπημα (και όχι σαρδάμ) του κ. Μουζάλα, στο τέλος όμως αυτό το ατόπημα το θεώρησαν «λεκτικό λάθος» δείχνει το πόσο μικρό και αναξιόπιστο κόμμα έχουν. Τέτοια πείνα για την καρέκλα λίγες φορές έχει ξαναϋπάρξει στην χώρα.
Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη πρωτίστως για το φιάσκο της μαζικής «ειρηνικής εισβολής» δεκάδων ατόμων σε ξένο έδαφος με ενορχήστρωση από την χώρα μας, την οποία ο κ. Μουζάλας ή γνώριζε και συντόνισε, ή απαραδέκτως δεν γνώριζε, και η οποία θα έβαζε την χώρα σε σοβαρές περιπέτειες.


κανένα σχόλιο

Leave a Reply