Μετά τις εκλογές της ΝΔ ....τι....;



Οι πρόσφατες εκλογές στην ΝΔ θα καταγραφούν στην ιστορία ως ένα παράδειγμα πολιτικής αυτοκτονίας και αυτοκαταστροφής. Πραγματοποιήθηκε το παράδοξο, οι ιθύνοντες στην ΝΔ να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάσει τους ψηφοφόρους στην εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ με έμμεσο τρόπο: αφού ο κ. Τσίπρας, η Αυγή κτλ πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του κ. Μειμαράκη, τότε πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ ενστικτωδώς οδηγήθηκαν να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι επιδίωκε με την "ανοιχτή" στήριξη προς τον κ. Μεϊμαράκη: την υπονόμευση του κ. Μεϊμαράκη γιατί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε σκούρα με την συναινετική τακτική του τέως αρχηγού της ΝΔ, που τον εγκλώβισε να εφαρμόζει πολιτικές που δεν θέλει. Ο κ. Τσίπρας ποντάρει σε πιο ακραίες φωνές στην ΝΔ..
Όμως τα προβλήματα στην ΝΔ δεν σταματούν εδώ. Πολλά ερωτηματικά γεννούν οι μόλις 16.000 και κάτι ψήφοι που χώρισαν τους δύο υποψηφίους στον 2ο γύρο σε σύνολο εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων. Ο πρώτος γύρος διεξήχθη κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ταλαιπωρίας των ψηφοφόρων οι οποίοι εξαντλήθηκαν σε μακρά ορθοστασία για να ψηφίσουν. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι κατάλογοι ονομάτων ώστε ο καθένας να γνωρίζει εκ των προτέρων που ψηφίζει (όπως στις εθνικές εκλογές), οι ψηφοφόροι ψήφιζαν όπου έβρισκαν με αποτέλεσμα άλλα εκλογικά τμήματα να είναι άδεια και σε άλλα να γίνεται πανικός.
Πολύς κόσμος (ιδίως μεγάλων ηλικιών) απογοητεύθηκε από την ταλαιπωρία του 1ου γύρου και δεν πήγε να ψηφίσει στον 2ο, με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα του αν η διαφορά του 2ου γύρου θα ανατρεπόταν  αν η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη. Ερώτημα το οποίο σε συνδυασμό με το φιάσκο του 1ου γύρου δημιουργεί ζητήματα για την σοβαρότητα της όλης διαδικασίας. 
Το χειρότερο όμως από τα παραπάνω είναι ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ δεν εισέπραξε τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης από τους κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα, αλλά την αρνητική ψήφο προς το πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη. Όμως με "αρνητικές" ψήφους δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ενότητα και ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βρίσκεται "καπελωμένος" από πολιτικούς που θέλουν άμεση σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα, σε αντίθεση με την γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση του κ. Μεϊμαράκη.
Ύστερα από τα παραπάνω η ΝΔ φαίνεται πως έχασε έναν αρχηγό που έβαλε τον ακραίο Τσίπρα στον δρόμο της Ευρώπης, έναν αρχηγό που είχε ψήφους εμπιστοσύνης (όχι απλές αρνητικές ψήφους) πολύ περισσότερες από αυτές του νέου αρχηγού και έναν αρχηγό που ήθελε να αποφύγει ο κ. Τσίπρας.
Ελπίζουμε και ο νέος αρχηγός της ΝΔ να ακολουθήσει την σωστή πολιτική του προκατόχου του και να διαψεύσει τις προσδοκίες του κ. Τσίπρα...

κανένα σχόλιο

Leave a Reply