O καθηγητής Γ. Κοντογιώργης για τις ρίζες της ελληνικής κρίσης και το φαινόμενο του "τσιπρισμού"


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙώργος Κοντογιώργης







Ομιλία του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη με θέμα «Οι ρίζες της ελληνικής κρίσης ως μέτρο για την διάγνωση και την υπέρβαση του ελληνικού προβλήματος», που έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2014 στο δημοτικό χώρο "Νέα Ελβετία" (πρώην Λουίζα) του Δήμου Βύρωνα, στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Δίκτυο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., η τοπική "Σπίθα" και η "Επιστημονική Ανασυγκρότηση" (ΕΠ.ΑΝ.) με θέμα "Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από τη κρίση".







Αποκαλυπτικός και αιχμηρός ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη για τις επιλογές του πολιτικού συστήματος που έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, διευκρινίζοντας εκ των προτέρων ότι η κρίση έχει πολιτικό και όχι οικονομικό όνομα.

Ιδιαίτερη αναφορά και στην Αριστερά και στον τσιπρισμός ως εθνική ιδεολογία με τον καθηγητή όπως και στο άρθρο του να επαναλαμβάνει : ‘’Ο Τσίπρας ως φερέφωνο των ποικιλώνυμων "μπαλταδόρων". Η αντιδραστική νοσταλγία των απολιθωμάτων του 18ου αιώνα, ως ιδεολογία της άρχουσας Αριστεράς. Λόγος υποτακτικός στο διατακτικό του ηγεμόνα, λόγος βαθιά ολιγαρχικός που ούτε η παρακμιακή εκδοχή της δεξιάς δεν αποτόλμησε να εκφέρει. Η ελληνική άρχουσα Αριστερά ως παρακοιμόμενη θεραπαινίδα της εκδοχής της ιστορίας των ηγεμόνων της νεοτερικότητας. Πριν από λίγα χρόνια έγραφα ότι ποτέ άλλοτε η "ανανεωτική" Αριστερά δεν είχε τόσο λίγα να πει. Ο Τσίπρας από το βήμα του ΕΚΠΑ ομολόγησε ότι ποτέ άλλοτε η άρχουσα Αριστερά δεν ήταν τόσο αντιδραστική, προσήλυτη των πλέον σκοτεινών διαδρομών της καθεστωτικής προπαγάνδας. Κρίμα...’’

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply