Βαρουφάκης: Ελπίζω ότι μπλοφάρουν οι δανειστές



Η Ελλάδα δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα την αφήσουν εκτός Ευρωζώνης, δήλωσε το Σάββατο στο BBC o Γιάνης Βαρουφάκης, την ώρα που η διαπραγματευτική ομάδα της Αθήνας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για ακόμη έναν κρίσιμο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
«Δεν πιστεύω ότι κανένας Ευρωπαίος τεχνοκράτης ή πολιτικός με λογική θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς αν οι πιστωτές μπλοφάρουν, απάντησε: «Ελπίζω πως ναι».
Ακόμη, αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, ξεκαθάρισε ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές, δεν πρόκειται να το πράξει.
Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε στην θέση ότι μετά «από τρεις μήνες ασφυξίας» ούτε το 1% πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον εφικτό, την ώρα που η κυβέρνηση φέρεται να συζητά με τους δανειστές να δεχθεί ως στόχο το 1%.
«Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου. Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ανάρτηση που χαρακτήρισε «αστεία» τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι στο τέλος Μαρτίου ο υπουργός πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

(Η Καθημερινή, 13.06.2015)

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply