Κάρτα του Πολίτη: Τί, πώς, γιατί; (10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε)



Αποτέλεσμα εικόνας για Κάρτα του πολίτη









Πηγή με περισσότερες πληροφορίες:

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

3 σχόλια

  1. Πρώτη φορά μπήκα στο site μετά από πολύ καιρό, μέσω facebook, και διαπιστώνω μια σειρά από ατυχέστατες δημοσιεύσεις αμιγώς θρησκευτικών θεμάτων. Τι δουλειά έχει η... Εστία Πατερικών μελετών με ένα νομικό ιστότοπο; Τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις να τις κρατήσετε για εσάς τους ιδιους, δεν έχουν όλοι τις ίδιες, ούτε έχουν την όρεξη, πολύ περισσότερο, να δέχονται τέτοια προπαγάνδα από ένα site το οποίο, υποτίθεται, ασχολείται με θέματα δικαίου και πολιτικής. Να αλλάξετε την ονομασία σε "θέματα δικαίου ελληνορθοδοξίας", να ξέρουμε τουλάχιστον περί τίνος πρόκειται για να επιλέξουμε αν θα συνεχίσουμε να έχουμε τη σελίδα στο facebook. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


  2. Aγαπητέ φίλε,

    Είναι προφανές ότι ο συγκεριμένος ιστότοπος δεν είναι αποκλειστικά νομικός με τη στενή έννοια. Τα περισσότερα ωστόσο θέματα που προβάλλονται είτε είναι κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, ιστορικά είτε ακόμα και θρησκευτικά, αν δεν είναι αμιγώς νομικά, έχουν συνήθως και νομικές αποχρώσεις. Είναι επίσης δεδομένο ότι τα κείμενα που αναρτώνται δεν εκφράζουν απόλυτα τις απόψεις όλων των συντελεστών και διαχειριστών του blog. Στο πλαίσιο αυτό κι εσύ ακόμα κι όποιος πολίτης επιθυμεί μπορεί να συμβάλλει στη λειτουργία του blog, προτείνοντας αναρτήσεις κοινού ενδιαφέροντος ή συγγράφοντας άρθρα που μπορεί να ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη.

    Τώρα, εφόσον φαίνεται ότι ενοχλείσαι από τη θεματολογία του blog, στην οποία, αν θέλεις μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις, δε νομίζω ότι έχεις λόγο να το επισκέπτεσαι.

    Όσο για την "προπαγάνδα" που αόριστα ισχυρίζεσαι ότι δέχεσαι, είναι προφανές ότι είσαι ελεύθερος να ενημερωθείς από άλλες πηγές της αρεσκείας σου, ώστε να μην κινδυνεύεις από την "προπαγάνδα" που λαμβάνει χώρα εδώ. Το γεγονός πάντως ότι κάθε ανάρτηση που φιλοξενείται στο blog είναι επώνυμη και πάντοτε γίνεται αναφορά στην πηγή της, έτσι ώστε οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι καθένας μπορεί ελεύθερα να κρίνει ή να σχολιάσει τις αναρτήσεις, στο πλαίσιο βέβαια της ευπρέπειας, καταρρίπτει εξ' ορισμού τον ισχυρισμό σου περί "προπαγάνδας". Εκτός βέβαια, αν δεν γνωρίζεις, τί σημαίνει "προπαγάνδα".

    Είναι δύσκολο συνεπώς να γίνει κατανοητό, προς τί η "ενόχλησή" σου από τη συγκεριμένη ανάρτηση ή από τη θεματολογία του blog, εκτός βέβαια αν κινείσαι από κακόπιστα ελατήρια.

  3. Ανώνυμε σχολιαστή,

    (αδυνατώ να σε χαρακτηρίσω αγαπητό, καθώς δεν γνωρίζω την ταυτότητά σου, εν αντιθεσει με εσένα που γνωρίζεις τη δική μου)

    Είσαι θύμα παρανόησης. Η ιστοσελίδα μας δεν είναι μία ακόμη σελίδα αμιγώς νομικού ενδιαφέροντος, αλλά μία σελίδα που ασχολείται κατά βάσιν με τη δικαιοπολιτική, δηλαδή με τη διαμόρφωση των θεσμων ώστε να εξυπηρετηθεί η μέγιστη εθνική ωφέλεια, όπως την εννοεί ο εκάστοτε φορέας μίας άποψης. Οι συντελεστές του παρόντος ιστοτόπου μοιράζονται κοινές θεμελιώδεις πεποιθήσεις. Είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, πιστεύουν στη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Πρόοδο του Ανθρώπου. Πάνω στη βάση αυτή καταπιάνονται με όσα τους απασχολούν και θεωρούν ότι μπορούν να αποτελέσουν (έστω μικρές και ταπεινές) θετικές συνεισφορές είτε σε επίπεδο Παιδείας, είτε σε επίπεδο Αξιών, είτε σε επίπεδο Θεσμών ώστε το Έθνος μας να εξυψωθεί από την παρακμή και να βρει τη θέση που ονειρευόμαστε για λογαριασμό του. Περισσότερα για την ταυτότητά μας μπορείς να βρεις στα ανηρτημένα εδώ και χρόνια ταυτοτικά μας κείμενα: http://www.dikaiopolis.gr/p/blog-page_3771.html

    Αν σε ενοχλούν οι ορθόδοξες χριστιανικές μας πεποιθήσεις, είσαι ελεύθερος να μην παρακολουθείς τη σελίδα μας. Δεν θα τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας, εξασκώντας τα πλέον θεμελιώδη δικαιώματά μας. Αντιθέτως, ορθότερο και συνεπέστερο με την ελευθερία έκφρασης που είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεσαι θα ήταν να κρατήσεις εσύ για τον εαυτό σου τις υποδείξεις για την ονομασία ή το περιεχόμενο της σελίδας μας. Εμείς από την πλευρά μας διατηρούμε το δικαίωμα να προβάλλουμε ο,τιδήποτε θεωρούμε άξιο προβολής (χωρίς να ταυτίζονται όλοι οι συντελεστές με κάθε ανάρτηση ενός εκάστου εξ ημών). Σε κάθε περίπτωση, μαθαινεις για τον εαυτό σου κάτι που ίσως γνώριζες ήδη, ίσως όχι. Μέχρι εδώ φτάνει η ανοχή σου απέναντι στους (προφανώς) ετεροδόξους σου.

    Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε, όπως εγράφη και νωρίτερα, να φιλοξενούμε τα σχόλια σου, εφόσον κινούνται στα πλαίσια του νόμου και της ευπρέπειας και να συζητούμε μαζί σου, όπως και με κάθε άλλο σχολιαστή, ανεξαρτήτως της συμφωνίας ή διαφωνίας μας.

    Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Leave a Reply