Μια φώκια στη Σάμο

 Η «Αργυρώ» κάνει βόλτες στις παραλίες του νησιού




Μια μικρή φώκια με το όνομα «Αργυρώ» έχει κάνει την εμφάνισή της στις ανατολικές παραλίες της Σάμου και έχει ξετρελάνει κατοίκους και τουρίστες. Το Ινστιτούτο Θαλάσσαιας Προστασίας Αρχιπέλαγος που εδρεύει στη Σάμο, αναφέρει ότι τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά.



Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσαρμόζει τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και μοιάζει να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία τους ούτε από τυχόν θορύβους.


(Αthens Voice, 13.08.2014)



Σχόλιο "Δικαιόπολις": To ελληνικό καλοκαίρι αποτελεί μία από τις λίγες ευκαιρίες "συμφιλίωσης" του ανθρώπου με την φύση. Η "Αργυρώ" με την κοινωνικότητά της προς τους ανθρώπους αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο: Η φύση είναι αυτή που απρόσμενα ρίχνει τα τείχη της ανθρώπινης απομόνωσης.

Αλέξανδρος Ντάσκας

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply