Αποσύρθηκε η διάταξη για αναγνώριση πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς

panepistimio-Athinon

Σε απόσυρση της διάταξης για την ισοτίμηση πτυχίων διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία με τα πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων, προχώρησε, το υπουργείο Παιδείας καταθέτοντας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, νομοτεχνικές βελτιώσεις στις τροπολογίες που συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Η απόφαση φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να μην αφορά παρά έναν, ουσιαστικά, προς το παρόν, τέτοιο οργανισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά το παρελθόν του ανάγεται σε παλιά ΜΚΟ (η οποία μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό οργανισμό με ειδικό νόμο) με καλές συνεργασίες τόσο με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Αυτό και μόνο αρκεί για να «βελτιωθεί» το επίμαχο άρθρο δια της κατάργησης της διάταξης. Από την άλλη, άνοιγε και νέο μονοπάτι προς τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όχι τόσο εύκολο, αλλά εξυπηρετικό για τους λίγους που θα είχαν τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 7, η δεύτερη παράγραφος ανέφερε: «Στο τέλος του άρθρου 4 του ν. 3328/2005 «Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης και άλλες διατάξεις» (Α' 80) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής: «8. Ειδικότερα, οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία, είναι ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εφαρμοζόμενων αναλογικά κατά λοιπά των διατάξεων των παραγράφων 2 έως και 7 του παρόντος».

ΠΗΓΗ:  http://www.efsyn.gr/?p=195132

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply