Ο φόβος της συνεκμετάλλευσης των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων με την Τουρκία.

Στις επερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει, όχι μόνο με κριτήριο την παστερίωση του γάλακτος και την υπερφορολόγηση των βοσκότοπων, αλλά και με βάση το πώς θα αξιοποιηθούν άμεσα τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας. Ήδη κυκλοφορούν έντονες φήμες για συνεκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία, σε σημείο μάλιστα που η σημερινή συγκυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε διάψευσή τους, καθώς και σε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Ήδη έχουμε απέναντί μας τον κύριο εκπρόσωπο των δανειστών (κ. Μέρκελ) να μας έχει διαμηνύσει πολλές φορές ότι όταν ένα κράτος έχει χρέος πάνω από 80% του ΑΕΠ, τότε δεν μπορεί να έχει εθνική κυριαρχία. Ως εκ τούτου, το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της χώρας, όπως αυτό οι επιδέξιοι δανειστές μας το συνδέουν με την εθνική μας κυριαρχία, ήδη θέτει τις βάσεις για σοβαρές μελλοντικές υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα. Το δε σοβαρότερο εθνικό ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας στο άμεσο μέλλον είναι η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και οι παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας σε "ξένα χωράφια".  
Μπορούμε να πούμε βάσιμα, ότι το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα λύνονταν, αν δεν υπήρχε ο εξ ανατολάς άτακτος γείτονας, ο οποίος για να εξακολουθεί να δίνει ορμητήρια και ενίσχυση σε επεκτατικά κράτη της Δύσης, πιέζει ως αντάλλαγμα για μερίδιο από τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ελλάδα. Οι δε δανειστές μας, που το πάνε που το φέρνουν, έχουν ήδη θέσει τις βάσεις για εκχώρηση δικαιωμάτων στο Αιγαίο στην Τουρκία:
α) επέβαλαν στην Ελλάδα το δικαίωμα να εκχωρούν τις αξιώσεις τους εις βάρος μας σε οποιονδήποτε τρίτο, δηλ ακόμα και στην Τουρκία. Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα δούμε την χώρα μας να ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Και ακόμα πιο βέβαιο ότι η Τουρκία θα θελήσει να πληρωθεί σε ενεργειακά κοιτάσματα.
β) ήδη παρουσιάζονται Τούρκοι επιχειρηματίες ως «επενδυτές», όχι μόνο για να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια και ξενοδοχεία σε τιμή ευκαιρίας, αλλά κατά κύριο λόγο για να μυηθεί ο απλός ελληνικός λαός στην εικόνα του «Τούρκου επενδυτή» για την συνεκμετάλλευση που ετοιμάζεται.
γ) τέλος οι δανειστές διατηρούν την χώρα σε παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση (οι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι και φτωχοί στην χώρα φτάνουν πλέον εκατομμύρια) ώστε η πείνα και η ανέχεια να «πείσουν» όσους Έλληνες ακόμα αντιδρούν, να αποδεχτούν την επερχόμενη συνεκμετάλλευση των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων με την Τουρκία.
Βεβαίως ο κάθε δανειστής μπορεί να κάνει τα δικά του σχέδια, όμως το ζητούμενο είναι το τι κάνουμε εμείς και κυρίως η ελληνική Κυβέρνηση. Γι’ αυτό λοιπόν η παρούσα Συγκυβέρνηση πρέπει άμεσα, πριν οδηγηθούμε σε εκλογές, να διαψεύσει τα εν λόγω σενάρια εκχώρησης οικονομικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο στην Τουρκία. Σε διαφορετική περίπτωση είναι έκθετη και ως εκ τούτου ο ελληνικός λαός πρέπει να την τιμωρήσει με την ψήφο του στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Και αυτήν και όποιο κόμμα υποστηρίζει συνεργασία με αυτήν.

Όσο για την Αντιπολίτευση, καλά θα κάνει να ψάξει να βρει πως θα αξιοποιηθούν άμεσα τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας (πχ με τιτλοποιήσεις μελλοντικών κερδών, ομόλογα ή με κάτι άλλο) για ελάφρυνση του εθνικού χρέους σε βιώσιμα πλαίσια και να μην αναλώνεται σε συγκρούσεις σε προσωπικό επίπεδο με τους εκπροσώπους της Συγκυβέρνησης. Οι εξελίξεις έχουν δείξει ότι με τους δανειστές δεν υπάρχει καμία περίπτωση ουσιώδους διαπραγμάτευσης και όποιος διαφωνεί με αυτούς πρέπει να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό σαφές σχέδιο παύσης πληρωμών και κάλυψης των ελληνικών αναγκών που θα δημιουργηθούν από αυτήν. Οι κορώνες περί «κρεμάσματος με σχοινί όσων ψηφίσουν το τάδε νομοσχέδιο» και περί μελλοντικών «ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα» είναι άνευ ουσίας.

1 σχόλιο

  1. Υ.Γ. Επειδή πολύ πολύς λόγος γίνεται για την επίτευξη του "πρωτογενούς πλεονάσματος" ως επιτυχία της συγκυβέρνησης και κίνητρο για να την ξαναψηφίσει ο πολίτης, πρέπει να διαψεύσουμε αυτή την προπαγάνδα γιατί η απάτη έχει και τα όριά της. Τα "πρωτογενή πλεονάσματα" στις ελεύθερες οικονομίες έχουν νόημα μόνο όταν προέρχονται από τις ίδιες τις ελεύθερες οικονομίες. Όταν προέρχονται από κρατικό παρεμβατισμό (υπερφορολόγηση τύπου 23% ΦΠΑ, χαράτσια, μη πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, καταστροφή μικροεπενδυτών τύπου ομολογιούχων ή επενδυτών στα φωτοβολταϊκά) τότε έχουμε μια ασταθή κρατική οικονομία που διώχνει τις επενδύσεις των ιδιωτών αντί να τις προσελκύει. Το περιβόητο "πρωτογενές πλεόνασμα" όπως επιτεύχθηκε με άκρατο κρατικό παρεμβατισμό αποτελεί δυσφήμιση για την χώρα ως "κομμουνιστικό κρατικοκεντρικό μόρφωμα" με φιλελεύθερο μανδύα και όχι διαφήμιση. Έλεος πια με τα ψέματα.
    Είναι δε απορίας άξιο πως η χώρα με αυτή την κρατική οικονομία - ζόμπι και με χρέος μη βιώσιμο θα βγει στις αγορές... Μήπως τελικά κάτι τρέχει με τα ενεργειακά κοιτάσματα..;;;

Leave a Reply