Ομιλία & ανοικτή συζήτηση: Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και έξοδος από την κρίση με ένα νέο Σύνταγμα: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ



Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος

και έξοδος από την κρίση με ένα νέο Σύνταγμα:


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΤΗΣ  ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στις 19:00 στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) μέλη της "Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή" καλούν σε ομιλία - ανοιχτή συζήτηση με το κοινό την Katrin Oddsdottir, δικηγόρο, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας.


Η Katrin Oddsdottir θα παρουσιάσει τον τρόπο συγκρότησης του Συνταγματικού Συμβουλίου της Ισλανδίας, την διαδικασία συμμετοχής1/3 των Ισλανδών πολιτών στην διαδικτυακή διαβούλευση αλλά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσα από το οποίο στις 20 Οκτωβρίου επικυρώθηκε ένα νέο Σύνταγμα για τη χώρα, διαμορφωμένο από τους πολίτες για τους πολίτες. Θα ακολουθήσει συζήτηση υπό το συντονισμό μελών του Δικηγορικού Συλλόγου και της  "Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή", με επίκεντρο τις πιθανότητες ανάπτυξης παρόμοιων διαδικασιών στην Ελλάδα.


H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ομάδας συντονισμού του project ‘Politeia 2.0 – Democracy re-born’. το οποίο προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.


Επικοινωνία




Twitter: #neo_syntagma

Κατερίνα Μπαλαμώτη | 6973450426 | kbalamoti@gmail.com


Βιογραφικό ομιλήτριας

Η Katrin Oddsdottir εργάζεται ως δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο δικηγορικό  γραφείο Rettur - Adalsteinsson & Partners στην Ισλανδία, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα δικαιώματα των προσφύγων, των ατόμων με αναπηρία και των παιδιών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πτυχίο Νομικής από πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ. Η Oddsdottir έχει επίσης πτυχίο στη δημοσιογραφία από το Dublin City University και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κειμενογράφος πριν αρχίσει να ασχολείται συστηματικά με τη νομοθεσία η οποία και οδήγησε σε μια αλλαγή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.


Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή


Η “Πρωτοβουλία” ιδρύθηκε στις αρχές του 2012. Αίτημά των μελών της είναι η θέσπιση ενός νέου Συντάγματος σύμφωνα με τους έξι (6) άξονες της Διακήρυξής της, το οποίο θα προκύψει κατόπιν λαϊκής συντακτικής εθνοσυνέλευσης. Αρχικώς, οι υπογράφοντες την Διακήρυξη  μέλη της Πρωτοβουλίας ήταν 12. Σήμερα η Πρωτοβουλία αριθμεί πάνω από 700 μέλη και 1780 φίλους στην σελίδα του Facebook. Έλληνες πολίτες από όλο τον κόσμο γνωρίζουν καθημερινά την Πρωτοβουλία και υπογράφουν τη Διακήρυξη, ενισχύοντας το συλλογικό αίτημα για ένα νέο Σύνταγμα για την Ελλάδα, διαμορφωμένο μέσα από ανοιχτές, σύγχρονες, συμμετοχικές διαδικασίες.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply