Για ποιό όραμα μιλάτε, κύριοι πολιτικοί;

 Του Γιώργου Κακαρελίδη*


Φυσικά, αν δεν έχετε δουλέψει, ποτέ στην ζωή σας, στην πραγματική οικονομία, είναι αδύνατον να καταλάβετε τί σημαίνει εργασία,  αποτέλεσμα και κυρίως όραμα. Κλεισμένοι μέσα στη γυάλα τών προκάτ, για τα παιδιά τού συστήματος, θέσεων αγρανάπαυσης και μηδενικής ευθύνης, νομίζετε ότι μπορείτε αβασάνιστα να παίρνετε ότι απόφαση γουστάρετε.


Ξέρετε, μοιάζετε πολύ με τα ανθρωπάκια τού Γαϊτη. Πολύ. Ίδια με εσάς κοπή. Με τις γραβάτες τους και τα καπελάκια μελόν. Και μια έκφραση απομόνωσης πλήρους. Χωρίς συναίσθημα. Ιδιοι κι όμοιοι, σ’ όλα τα μήκη και πλάτη τής Γής. Από τον Μόντι μέχρι την Μέρκελ, ΓΑΠ, ΠΑΠ, Μπένι, Παπαδήμ(ι)ους μεγαλοτραπεζίτες και Προβόπουλους. Παγκοσμιοποιητές, Διεθνιστές και πάσης φύσεως ανίκανους να αγαπήσουν. Πατρίδα και παιδιά. Δεν λέω Γυναίκα, γιατι είναι παντελώς ανέραστοι. Αλλά ούτε κάν τον εαυτό τους ώστε να μπορούν αγαπήσουν τον Άλλον. Κατά το Βιβλικόν. Μολύνοντας κι όποιους τύχει να ακουμπήσουν.



Μιλάτε για καθήκον και εννοείτε το συμφέρον τών τραπεζιτών. Που αφού τινάξατε μαζί την μπάνκα, τώρα καλείτε τον Λαό να πληρώσει τα σπασμένα. Άιντε και να το δεχτούμε. Πως όμως; Ενώ παίρνετε το σπίτι, την δουλειά, την ασφάλεια και την σύνταξη τού άλλου, διστάζετε σαν να πατάτε σε σπασμένα γυαλιά να πείτε χωρίς περιστροφές στις πτωχευμένες τράπεζες ότι θα πάρουν λεφτά μόνο έναντι μετοχών και Διοίκησης που θα εκχωρήσουν στο κράτος. Όπως γίνεται με κάθε δάνειο, εξαγορά και συγχώνευση επιχειρήσεων. (Όπως εκχωρείτε την Ελλάδα έναντι). Και όταν ορθοποδήσει το μαγαζί τότε θα το ξαναγοράσουν.


Στην Αμερική ξέρετε, που τόσο θαυμάζετε, δεν διστάζουν να κλείνουν κάθε χρόνο μερικές τράπεζες ή εταιρείες και να χώνουν στην φυλακή όσους κορόϊδεψαν κι έφαγαν τα λεφτά τού κόσμου.  Εσείς όμως προσπαθείτε ‘την ευθύνη φυγείν’ διχάζοντας το λαό, σπέρνοντας ζιζάνια δεξιά κι αριστερά, προστατεύοντας προδότες.


Σας ακούω να μιλάτε για όραμα, vision επί το Αγγλικώτερον και ζητάτε από τον κόσμο να υποστεί τα βάσανα έναντι τού ‘οράματός’ σας. Φυσικά δεν έχετε ιδέα τι είναι όραμα ούτε κάν την ετυμολογία του.


Γιατί δεν θα λέγατε ότι το εθνικό όραμα είναι το ...ευρώ !!!!. Χρεοκοπήσατε την Πατρίδα, προκαλέσατε και παραδοθήκατε στα βλακώδη και καταστροφικά μνημόνια και βάζετε σαν στόχο την παραμονή σε ένα νόμισμα θνησιγενές από την αρχή του, που σκοπό είχε την εξυπηρέτηση τών ελίτ και τών βλέψεων Γερμανίας,  Γαλλίας και όχι τής κατ’ επίφασιν Ευρώπης τών Λαών. Ούτε καν στοιχειωδώς. Κι όμως εσείς εκεί. Ατάραχοι να επαναλαμβάνετε θλιβεροί νεκροζώντανοι, μονότονα και πένθιμα μαζί ‘ευρώ κι όλα τα άλλα γαία πυρί μιχθήτω’. Κι έχετε το θράσος να το αποκαλείτε ‘όραμα’.


Για ιδέες δεν σας έμαθαν τίποτε στο σχολειό; Τζάμπα πήγαν ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Νεύτων, ο Λέϊμπνιτζ και τόσοι άλλοι. Δεν λέω για Όμηρο και Αντιγόνη. Που τον ένα θεωρείτε συγγραφέα εθνικιστικών γουέστερν τής εποχής και την άλλη γλυκανάλατη οπαδό παραδόσεων.


Αλλά προς Θεού, για κίβδηλο οθνείο νόμισμα έδωκαν θυσία και ολοκαυτώματα οι Πατέρες μας; Για οβολοστατική καλείτε τον Λαό να συνταχθεί μαζί σας; Μα αυτό είναι ο ορισμός τής Ύβρεως. Και θα το πληρώσετε ακριβά.



*Ο Γιώργιος Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική τού ΤΕΙ Πατρών.


gkakarel@gmail.com

κανένα σχόλιο

Leave a Reply