"Λεφτά υπάρχουν": Η γαλάζια εκδοχή

Τα μέτρα του Ιουνίου ελήφθησαν τελικά τον Νοέμβριο. Όμως η Νέα Δημοκρατία, διά στόματος του αρχηγού της, ήταν έτοιμη ήδη να τα λάβει από τον Ιούνιο. Όχι μόνο θα υπερκάλυπτε τα 11 δισ. που απαιτούσε η Τρόικα, αλλά οι συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις της, σε συνδυασμό με την άμεση πάταξη της σπατάλης θα ανέρχονταν σε 18,4 δισ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο του απαιτουμένου. Ναι, ακριβώς, η Ελλάδα θα επιτύγχανε και πλεόνασμα.


Παρατίθεται το σχετικό βίντεο - μνημείο δημαγωγίας, με αντικείμενο χρονικά προσδιορισμένο με ακρίβεια (Ιούνιος 2012 - ούτε η καθυστέρηση για τον Νοέμβριο ήταν αρκετή για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες) και όχι σε βάθος τετραετίας, για γεγονός γνωστό εκ των προτέρων (υποχρέωση λήψης μέτρων συγκεκριμένου ύψους), χωρίς ενδιαμέσως να μεσολαβήσει οποιαδήποτε ουσιώδης απρόβλεπτη εξέλιξη.


http://www.youtube.com/watch?v=k8VTw4rkpaY&feature=share

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

1 σχόλιο

  1. Συνεχίζω τη σκέψη του άρθρου και παρατηρώ ως απλός πολίτης τα εξής: μέσα Οκτωβρίου, έβγαιναν στελέχη του ΓΛΚ αλλά και της κυβέρνησης έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν ως τα μέσα Νοεμβρίου (παραθέτω χαρακτηριστικά τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου: http://www.youtube.com/watch?v=kGdVecuXGqA). Έτσι ψηφίστηκαν άρον-άρον τα μέτρα. Τη Δευτέρα ο μήνας θα έχει 12 Νοεμβρίου. Άρα θα είμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου Τώρα βγαίνει ο Στουρνάρας και λέει (http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231221227) ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα να καταβληθεί η δόση φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα με βάση τις δηλώσεις κάποιου "κεντρικού παράγοντα" (sic) (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=482985). Τι να πιστέψουμε λοιπόν;

Leave a Reply