Ισλάμ

Του Γιώργου Κακαρελίδη*

Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Όσο κι αν θέλουν να το καλύπτουν, χώνοντας το κεφάλι στην άμμο, όλοι αυτοί οι Δυτικοί πού μας ζάλιζαν με τις ‘πολυπολιτισμικές’ παρλαπίπες τους.

Ενθαρρύνοντας ουσιαστικά, την μή ενσωμάτωση και αποδοχή από τούς μετανάστες (νόμιμους και μή), τον πολιτισμό (δηλαδή την μεταφυσική) τού κράτους υποδοχής, δημιούργησαν αποσταθεροποιητικούς πυρήνες στο εσωτερικό κυριαρχικό πεδίο με ανυπολόγιστες- πλήν προβλέψιμες, συνέπειες.

Η αναμενόμενη εκδήλωση ειδεχθών γεγονότων, όπως η δολοφονία τού Αμερικανού Πρέσβεως στην Αίγυπτο, προσετέθη απλώς, σε μία σειρά αδιανόητων για την σύγχρονη δύση, βιαιοτήτων για λόγους και θρησκευτικής προσβολής.



Το Ισλάμ, πρεσβεύει στα ιερά Βιβλία του κάποιες βασικές θέσεις, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα την ορθοδοξία:

-την ύπαρξη και επιβολή τού συγκεκριμένου Θεού ως μοναδικού, απορρίπτοντας κάθε άλλον

-τον διαχωρισμό σε πιστούς και απίστους

-το Τζιχάντ ή ιερό πόλεμο

-την μειονεκτική θέση τής γυναίκας κλπ

Οποιαδήποτε απεικόνιση έμμεση ή άμεση, γραπτή ή άλλη μπορεί να οδηγεί σε έκδοση θανατικής φατούας. Που είναι γνωστό καιρό τώρα. Και όχι κάτι καινούργιο ή ξαφνικό (σε αντίθεση με την Χριστιανική Ορθοδοξία , που στο λειτουργικό της μέρος και στην πιο βλάσφημη ή κοροϊδευτική συμπεριφορά κάποιου μέλους της έναντι τών θείων το πολύ πολύ να τον αποβάλει από το εκκλησιαστικό Σώμα της και για τα μη μέλη καμμία τιμωρία).

Για μάς είναι ακατανόητη τέτοια συμπεριφορά και μόνο θλιβεροί τύποι, όπως ο Καστανίδης, προσπάθησαν να ποινικοποιήσουν περαιτέρω την ‘αναφορά’ σε θρησκευτικά σύμβολα μέσω τού άθλιου νομοσχεδίου του, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει, πέρα από την υπάρχουσα νομοθεσία και συνταγματική προστασία τών γνωστών θρησκειών. Και βρίσκονται μάλιστα βουλευτές όπως η Ρεπούση που έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα τών μουσουλμανικών μειονοτήτων (και όχι μόνο), που εγκαλούν τον Ρουπακιώτη (νυν Υπ. Δικαιοσύνης) διότι δεν το ..... ξαναφέρνει. Μένοντας βεβαίως μουγκοί για τα πολύ χειρότερα τού Κόρπους Κρίστι.

Άθλιου νομοσχεδίου για την ελληνική βεβαίως χριστιανική ορθόδοξη νοοτροπία, που αφήνει πλήρη και απεριόριστη ελευθερία στον άνθρωπο. Ακόμη και να εναντιώνεται στο ....Θεό του. Αυτό τούτο το Σύμβολο τής Πίστεως, ως επιτομή τού Ευαγγελίου, δεν επιβάλλει κανένα Θεό σε κανένα, αλλά απλά ο εκφέρων τούτο μετέχει στην Εκκλησιαστική Σύναξη,  δηλώνοντας την πίστη- εμπιστοσύνη του στον συγκεκριμένο Θεό με τα όσα υπέρ όλων τών ανθρώπων, παρατίθενται εκεί. Ουδεμία αναφορά σε πιστούς ή ‘απίστους’,  σε προσηλυτισμό λεκτικό ή δια τού πολέμου ή σε απόρριψη άλλων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά άπαντες, ανεξάρτητα από πίστη, καταγωγή, θέση καλούνται να συντρώγουν και συνεορτάζουν στο διαρκές τραπέζι του πασχαλινού αγγέλματος.

Φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση (οι Γερμανοί και Γάλλοι ηγέτες ιδίως) απεμπόλησαν ηθελημένα,  με την διαγραφή από το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα,  κάθε αναφοράς στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όπως εκφράσθηκε από την Ελλάδα, την Ρώμη, την Νέα Ρώμη και τον Χριστιανισμό.

Και συντάχθηκαν με τις ΗΠΑ τόσο στην διάλυση χριστιανικών κρατών, όπως η Γιουγκοσλαβία, αλλά και στην άφρονα στρατηγική περικύκλωσης τού (Σιιτικού) Ιράν από αφειδώς υποβοηθούμενους Σουνίτες Μουσουλμάνους με εξαγωγή εξεγέρσεων τών ‘αδελφοτήτων’, γευόμενοι με την σειρά τους παράπλευρες απώλειες. Και έρχονται κι άλλα δεινά στην περιοχή.

*Ο Γιώργιος Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική τού ΤΕΙ Πατρών.

gkakarel@gmail.com

κανένα σχόλιο

Leave a Reply