Κρίση χρεοκοπίας και κρίση Δημοκρατίας



Όσοι νομίζουν ότι η κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τις αρχές του 2010 και μετά θα εξαντληθεί μόνο στην κρίση χρεοκοπίας και ξεπουλήματος των υποδομών της, πλανώνται πλάνη οικτρά. Είναι πλέον πασιφανές και στον ποιο αδαή, ότι ζούμε την πραγμάτωση ενός παγκοσμίου πειράματος για το πώς μία οικονομική κρίση θα υπονομεύσει θεσμούς, θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή και κατ’ επέκταση θα μετατρέψει το πολίτευμα της Δημοκρατίας σε στυγνή ελέω δανειστών Μοναρχία.

Δεν ζούμε απλά στιγμές όπου απειλείται ο μισθός του νέου και η σύνταξη του γέροντα, αλλά στιγμές όπου βαθμιαία εξευτελίζεται το ίδιο μας το Δημοκρατικό πολίτευμα και αυτό γίνεται με 3 βασικούς τρόπους.



Α) Καταρχήν με την συνεχιζόμενη εφαρμογή προεκλογικών ψεμάτων για υφαρπαγή της ψήφου του «κυρίαρχου» κατά τα άλλα λαού. Ενώ ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η αηδιαστική πια ατάκα του «λεφτά υπάρχουν», ο κ. Σαμαράς ζήλεψε την δόξα του προκατόχου του και εφάρμοσε σε τόσο κρίσιμες για τον τόπο στιγμές μια νέα εξαπάτηση: το «όχι σε νέους φόρους και περικοπές», «το πήρα το μήνυμα..!!!» και οι «κορώνες περί διαπραγμάτευσης» αντικαταστάθηκαν από την πιστή υποταγή στα 11,5 δις ευρώ που συμφώνησε η τρόικα με τον κ. Παπαδήμο και στις συνεπαγόμενες αναγκαστικές περικοπές και χαράτσια. Τότε τι είδους διαπραγμάτευση υποσχέθηκε..;; Και αν είναι να εφαρμόσει τις συμφωνίες και τις περικοπές του Παπαδήμου,τότε γιατί έγιναν εκλογές..;; Για το  αν το σχοινί που θα περάσει στον λαιμό του λαού θα είναι τρίχινο ή μεταξωτό, όπως είχε προβλέψει προεκλογικά η κ. Παπαρήγα;

Αν πει κάποιος βλαξ ότι καλά έκαναν και δεν είπαν την αλήθεια στον λαό προεκλογικά, γιατί ο λαός δεν ξέρει από οικονομικά και ξέρουν αυτοί (!!!) τότε ας φέρουν τον κ. Γιούνκερ και την κ. Μέρκελ να μας κυβερνήσουν (που ξέρουν τα οικονομικά "καλύτερα" από αυτούς) να τελειώνουμε..!! Τι το θέλουμε το κοινοβούλιο..;; Οι ίδιοι που έκραζαν τον κ. Παπανδρέου ότι δεν είχε πολιτική νομιμοποίηση να επιβάλει σκληρή λιτότητα ύστερα από το «λεφτά υπάρχουν», νομίζουν ότι έχουν νομιμοποίηση να συνεχίσουν την σκληρή λιτότητα ύστερα από κορώνες τύπου «το πήρα το μήνυμα»..;;

Β) Επίσης, ο εξευτελισμός της Δημοκρατίας μας συνεχίζεται αμείωτος με την διαιωνιζόμενη ατιμωρησία των πολιτικών (όσων βέβαια έφαγαν δημόσιο χρήμα) ύστερα από την θρησκευτική ευλάβεια στο άρθρο 86 (την στιγμή που καταπατώνται πλήθους άλλων συνταγματικών δικαιωμάτων όπως τα αρ. 2, 5, 17 και 22), όπως άλλωστε συνεχίζεται  και η καλοπέραση της ελληνικής οικονομικής ελίτ, η οποία δεν έχει καταλάβει τίποτα από κρίση. Πλέον όλα αυτά, έχουν δώσει στον απλό λαό που υποφέρει καθημερινά την αίσθηση της επιλεκτικής Δημοκρατίας ή αλλιώς Ολιγαρχίας – Φεουδαρχίας.

Γ) Επιπλέον της αδυναμίας του Θεσμού της Δικαιοσύνης να εφαρμόσει τον νόμο (ελέω αρ. 86 του Συντάγματος) ο εξευτελισμός του Δημοκρατικού πολιτεύματος συνεχίζεται στην συνείδηση του απλού κόσμου και με τις αηδιαστικές κατηγορίες ότι είναι διεφθαρμένος και τεμπέλης (μαζί τα φάγαμε), από πολιτικά ανδρείκελα που καμώνονται τους «Δημοκράτες». Δηλαδή από πολιτικά πτώματα που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τόσα χρόνια το κρατικό χρήμα κατασπαταλήθηκε κατά κύριο λόγο από πολιτικούς που διόριζαν κόσμο στο Δημόσιο και όχι από πολιτικούς που έκλεβαν... Ας γνωρίζουν όμως αυτά τα πολιτικά πτώματα και όσοι τα στεγάζουν κομματικά, ότι καλύτεροι συνήγοροι του φασισμού από τέτοιους «Δημοκράτες» δεν υπάρχουν.

Οι παραπάνω 3 παράγοντες που διαλύουν κάθε έννοια της Δημοκρατίας στην συνείδηση του λαού (προεκλογικά ψέματα, ατιμωρησία και προκλητικές ύβρεις) πυροδοτήθηκαν με την έλευση της τρόικας στην χώρα μας ως δανειστών που δίνουν χρήμα και έχουν απαιτήσεις για διαρθρωτικές αλλαγές για το "καλό μας". Βεβαίως, το γιατί μας έβαλαν το 2001 στο ευρώ την στιγμή που οι σημερινοί δανειστές μας γνώριζαν τότε καλά ότι και τεράστιο κράτος είχαμε και δις δραχμές πακέτα της ΕΕ είχαν κατασπαταληθεί τις δεκαετίες 80 και 90, και κρυμμένο έλλειμμα με λογιστικές απάτες του κ. Σημίτη είχαμε, αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο, το οποίο μόνο με μία αινιγματική δήλωση της κ. Μέρκελ μπορεί να εξηγηθεί: «στους Έλληνες δώσαμε πολλά για να πάρουμε περισσότερα».

Ποια είναι όμως αυτά «τα περισσότερα» που είπε η κ. Μέρκελ στο κοινοβούλιό της για να δικαιολογήσει το 2ο λεγόμενο «πακέτο διάσωσης»; Μήπως είναι η ίδια η εθνική μας κυριαρχία..;; Μήπως ζούμε στιγμές όπου το αποσαθρωμένο πολιτικό κατεστημένο (το αναξιόπιστο, ατιμώρητο, ασύδοτο και υβριστικό) έχει κάμψει την αντίσταση του λαού στην διαφαινόμενη γερμανική κυριαρχία στην χώρα; Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι «καλά μας κάνουν οι Γερμανοί με τους απατεώνες που βγάζαμε να μας κυβερνήσουν τόσα χρόνια». Δεν είναι επίσης λίγοι αυτοί που  λένε ότι θέλουν ένα πιάτο φαγητό για το παιδί τους που πεινάει ανεξάρτητα από το τι πολίτευμα υπάρχει στην χώρα. Γι’ αυτό άλλωστε σήμερα έχουν ενισχυθεί και θα συνεχίσουν να ενισχύονται  ακραίοι πολιτικοί χώροι νοσταλγοί δικτατορικών καθεστώτων.

Σα να μην έφταναν μόνο αυτά, το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών υποφέρει, με ταυτόχρονη υποβάθμιση του Δημοκρατικού πολιτεύματος (το οποίο φαίνεται να λειτουργεί μόνο σε περιόδους παχιών αγελάδων…), προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, εκτός των άλλων, και οι θιασώτες της λεγόμενης Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (βλ. σχετικές δηλώσεις του κ. Ρομπάι και του κ. Παπανδρέου) ώστε να εθίσουν τον κόσμο σε «ουρανοκατέβατους σωτήρες»  που θα  κυβερνούν τις πεινασμένες μάζες  παρακάμπτοντας τον δημοκρατικό θεσμό των εκλογών.

Η εφαρμογή του σχεδίου τους  έγινε με την αντισυνταγματική κυβέρνηση  Παπαδήμου, όταν μία παραίτηση Κυβέρνησης (σημειώνουμε ότι επρόκειτο για παραίτηση Κυβέρνησης και όχι απλή παραίτηση Πρωθυπουργού) δεν ακολουθήθηκε από εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα, και αντί αυτού παρουσιάστηκε μία μεταβατική Κυβέρνηση, η οποία, αντί να οδηγήσει της χώρα σε εκλογές, έκανε προγραμματικές δηλώσεις και δέσμευσε την χώρα με το πακέτο μέτρων 11,5 δις, το οποίο αποδέχεται χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση σήμερα ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Παπαδήμος έφυγε, αλλά αντικαταστάθηκε από άλλον συνεχιστή του, ο οποίος τηρεί φυσικά τους κανόνες του Συντάγματος (εκλογές) αλλά εξευτελίζει το Δημοκρατικό πολίτευμα με τα απίστευτα ψέματα που διακήρυξε προεκλογικά.

Συμπερασματικά, όλοι είμαστε μάρτυρες της σταδιακής κατάρρευσης της Δημοκρατίας μας: η πολιτικοοικονομική ελίτ καλοπερνά ενώ ο λαός υποφέρει, οι Γερμανοί βιάζονται να πάρουν τα κλειδιά της χώρας, τα γεράκια της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης καραδοκούν να επιβάλουν κάποιον νέο "σωτήρα" τεχνοκράτη τύπου Παπαδήμου, ασύστολα ψέματα οδήγησαν στην υφαρπαγή της ψήφου του κόσμου για ακόμα μία φορά και τέλος πολιτικά μορφώματα νοσταλγών δικτατορικών καθεστώτων ολοένα ενισχύονται (και πώς να μην ενισχύονται άλλωστε ύστερα από πολιτικά πτώματα - "Δημοκράτες" που βρίζουν τον λαό με το "μαζί τα φάγαμε"..;;).

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σαφές πείραμα μετατροπής μιας κρίσης ρευστότητας - χρεοκοπίας σε κρίση πολιτεύματος και παρά ταύτα, οι αρμόδιοι που κυβερνούν επιμένουν στην ίδια  γραμμή χωρίς να έχουν καταλάβει ακόμα τίποτα… Έρχεται θύελλα και αυτοί δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υποτιμούν την νοημοσύνη του λαού.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply