Οι επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις.

Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Όμως και αυτά τα ξεπέρασαν οι ανεκδιήγητες κυβερνήσεις των ισχυρών χωρών του λεγόμενου «Δυτικού κόσμου» (Γαλλογερμανοί και Αμερικανοί). Έχουν καταργήσει την Δημοκρατία στην Ελλάδα βάζοντας μία μεταβατική Κυβέρνηση (χωρίς λαϊκή εντολή) να δεσμεύσει την χώρα για δεκαετίες, κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών μετατρέποντας τους πολίτες σε σύγχρονους σκλάβους, καλύπτουν δεκάδες Έλληνες απατεώνες πολιτικούς-εντολοδόχους τους που καταχρέωσαν την χώρα σε συμπαιγνία με αυτούς (την ίδια στιγμή που κόπτονται δήθεν για την πάταξη της «ελληνικής διαφθοράς») και οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην καταστροφή της  ανεργίας και της εξαθλίωσης.


Παρά ταύτα όμως, δεν ξεχνούν τον «ανθρωπισμό» τους και επιδιώκουν να επέμβουν στην Συρία για να σώσουν δήθεν τον άμαχο πληθυσμό που υποτίθεται ότι κακοποιεί ο Άσαντ. Ποιον δουλεύουν επιτέλους..;; Οδηγούν μία ολόκληρη κοινωνία (την ελληνική) στην υποδούλωση και την πλήρη καταστροφή και ξαφνικά, οι τεχνοκράτες αριθμολάγνοι του ΔΝΤ και των Βρυξελλών άρχισαν να ενδιαφέρονται για την κοινωνία της Συρίας..;; Και ο πιο αδαής από τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, πλέον καταλαβαίνει ότι ο λεγόμενος «δυτικός κόσμος» πλήττει τα συμφέροντα και την άνοδο της Ρωσικής ισχύος.



Μόνο που δεν ακολουθούν την κατά μέτωπο επίθεση (προς το παρόν), αλλά την εκ πλαγίου αποψίλωση της Ρωσίας από στρατηγικούς συμμάχους και οικονομικούς εταίρους (βλ. τι έπαθε η Λιβύη όταν αποτόλμησε στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία αλλά και η Ελλάδα με την εσπευσμένη διάλυση της ελληνικής Βουλής τον Μάιο 2009 ύστερα από την έλευση του Αμερικανού Προέδρου, όταν αποτόλμησε ενεργειακό άνοιγμα προς την Ρωσία).


Τα ψέματα τελείωσαν. Οι «ανθρωπιστές» τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοί τους αποκάλυψαν ευθέως τον πραγματικό σκοπό τους: η διάλυση των εθνικών κρατών, η σκλαβοποίηση των ελεύθερων πολιτών και η έλευση της νέας (γι’ αυτούς) εποχής. Βεβαίως, είναι ιστορικά κατανοητό το να προσπαθεί κάποια χώρα να εκμεταλλευτεί την πολιτική και στρατιωτική της ισχύ για να κυριαρχήσει στον πλανήτη. Είναι κατανοητή η με κάθε τρόπο προσπάθεια υπεράσπισης των δικών της συμφερόντων. Όμως η καπήλευση των οικουμενικών ανθρωπιστικών αρχών και των Δημοκρατικών αξιών προκειμένου να βρεθεί δικαιολογία για την πολιτική και στρατιωτική υπεροχή συγκεκριμένων κρατών, ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου θράσους και προκαλεί πλέον ευθέως την οργή του Θεού.


Πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί ο Θεός-Δημιουργός δεν παρεμβαίνει και αφήνει τα διάφορα ανδρείκελα ανά την υφήλιο να έχουν αποθρασυνθεί. Η απάντηση είναι απλή: ο Θεός προειδοποιεί πολλές φορές, αλλά παρεμβαίνει μόνο μία φορά. Και όταν παρέμβει, η Δικαιοσύνη του είναι πολύ πιο σκληρή από την Δικαιοσύνη των ανθρώπων. 


Φαίνεται πια καθαρά ότι ο ακήρυχτος πόλεμος που ζούμε είναι και σε πνευματικό επίπεδο, και αυτό αποδεικνύεται από την στάση των Βρυξελλών και των πέραν του Ατλαντικού συμμάχων τους. Μόνο κάποιος άθεος μπορεί να μετατρέψει ανθρώπινες αξίες ως περικάλυμμα στην στρατιωτική του μπότα. Μόνο κάποιος άθεος είναι έμπλεος τόσο μεγάλου μίσους, ώστε να μένει απαθής στην μαζική εξόντωση πληθυσμών μέσω του υποσιτισμού, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Το μίσος και η πανουργία τους να παρουσιάζονται ως προστάτες αθώων ψυχών και δήθεν υπερχρεωμένων κρατών, προκειμένου να υποδουλώσουν τον κόσμο, ξεπερνά κατά πολύ την ανθρώπινη διάνοια και κάνει επιτακτική την ενίσχυση του λαού από τον θεσμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Φυσικά, οι ίδιοι οι πανούργοι τεχνοκράτες έχουν φροντίσει να αποβάλλουν από την κοινωνία ως αναχρονιστικό τον θεσμό της Εκκλησίας, στο όνομα πάντα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Οι ίδιοι όμως φροντίζουν την άθεη πίστη τους να την καταστήσουν ως κυρίαρχο δόγμα όπου βρεθούν και σταθούν. Δεν πιστεύουν σε Θεό γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους θεούς… Δεν δίνουν λόγο στον Θεό για τις πράξεις τους γιατί απλά οι ίδιοι έχουν λόγο στην ζωή και τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Όποιον θέλουν τον σκοτώνουν ασελγώντας στο πτώμα του (βλ. ελληνική κοινωνία) και σε όποιον θέλουν υποδύονται τον σωτήρα, όπως τώρα που ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Συρία. Τα πράγματα αυτά είτε λέγονται σημεία των καιρών, είτε δοκιμασία των πιστών, ξεπερνούν κατά πολύ την ανθρώπινη λογική και επιστήμη.


Απέναντι σε αυτή την τακτική, ο άνθρωπος μόνος του δεν έχει  πολλές δυνατότητες αντίδρασης. Το μόνο που καταφέρνει είναι να βάζει τον λύκο να κυβερνάει τα πρόβατα, επειδή ξεγελιέται από την προβιά του προβάτου που φοράει ο λύκος (βλ. «λεφτά υπάρχουν») και όταν καταλάβει ότι ξεγελάστηκε, να οδηγείται στην τυφλή βία και στο χάος. Ίσως αυτή να είναι η μοίρα και η τιμωρία των άθεων κοινωνιών : το χάος μέχρι να έλθει κάποιος απάνθρωπος δυνάστης να «οργανώσει» τους διαλυμένους πληθυσμούς σε οργανωμένο κράτος σκλάβων.


Ίσως αυτή να είναι η τιμωρία όσων θέλησαν να αμφισβητήσουν την δύναμη και τον ρόλο της Ορθόδοξης πίστης στην οργάνωση της κοινωνίας. Αυτά είναι αναχρονισμοί θα πεταχτεί κάποιος. Όμως το τραγικό αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης-κατάρρευσης σε επίπεδο εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο, (το οποίο φαίνεται να οδηγεί σε έναν άνευ προηγουμένου παγκόσμιο πόλεμο, όπως δείχνουν οι εξελίξεις), θα κάνει και τους σκεπτικιστές να αναθεωρήσουν τις θεωρίες τους περί αναχρονισμού της Ορθόδοξης πίστης.


Το 2012 θα αποτελέσει έτος ορόσημο, ως έτος τρανής απόδειξης της αποτυχίας του ανθρώπου να οργανώσει από μόνος του τον κόσμο, και τα έθνη. Το σημερινό χάος (το οποίο σύντομα θα γίνει χειρότερο) θα αποτελέσει εφαλτήριο της στροφής των λαών στο Θείο, καθώς έχει απογυμνώσει τους σκεπτικιστές από όλα τα επιχειρήματά τους περί της «θεότητας»- αυτάρκειας του ανθρώπου.


Πλήθος επιστήμονες προσπάθησαν να βρουν το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού» στο CERN, χωρίς να κοιτούν την επίγεια κόλαση στην οποία μετέτρεψαν τον πλανήτη οι ηγέτες τους. Ο άνθρωπος θέλησε να γίνει θεός, όμως ξέχασε να γίνει πρώτα άνθρωπος. Έχει φτιάξει ένα πύργο από αλάθητο για το εγώ του και όταν τον ψέξει κανείς, σπεύδει να βρει δικαιολογία: για τα πάντα φταίει κάτι συγκεκριμένο και όχι η αδυναμία του ανθρώπου να οργανώσει κοινωνία μόνος του, χωρίς την βοήθεια του Θεού. Φταίει το «κεφάλαιο», μέχρι να το αποκτήσουμε οι ίδιοι φυσικά…!! Φταίνε οι πολυεθνικές, μέχρι να μας δώσουν δουλειά φυσικά…!! Φταίνε οι τράπεζες, όχι φυσικά όταν μας δίνουν δάνειο, αλλά όταν το ζητάνε πίσω …!! Φταίνε τα ισχυρά κράτη που καταδυναστεύουν τα μικρά, ενώ όταν τα προστατεύουν είναι σύμμαχοι..!!


Ολόκληρος ο σημερινός κόσμος είναι βασισμένος σε σαθρές βάσεις που έχουν διαβρωθεί από την έλλειψη εμπιστοσύνης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, την λατρεία της ύλης-των ειδώλων και την θεοποίηση του εγώ. Δεν υπάρχει λύση για αυτήν παρά μόνο αν ο άνθρωπος παραδεχτεί ότι απέτυχε. Αν δηλαδή παραδεχτεί την αδυναμία του να οργανώσει κοινωνία (σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο) χωρίς την βοήθεια του Θεού-Δημιουργού. Οι εξελίξεις μας έφτασαν όλους προ των ευθυνών μας: ή παραδεχόμαστε τα σφάλματά μας και ζητάμε την βοήθεια του Θεού, ή οδηγούμαστε στον όλεθρο.


 Το 2012 έτυχε να είναι το έτος που θα δείξει ποιον δρόμο θα πάρει τελικά ο ανθρώπινος κόσμος, γιατί οι εξελίξεις πια είναι προ των πυλών και η πώρωση στον εγκέφαλο των "ισχυρών" αγιάτρευτη.


 

κανένα σχόλιο

Leave a Reply