Κανένα απόρρητο για τους bloggers


Κανένα απόρρητο για τους bloggers


Δεν υπάρχει απόρρητο για τους blogers, σύμφωνα με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, ο οποίος θεωρεί ότι χωρίς άδεια της Αρχής Διασφάλησης και Απορρήτων Επικοινωνιών, μπορούν να εντοπίζονται τα στοιχεία του προσώπου που κρύβεται στο δια-δίκτυο, εφόσον υπάρχει καταγγελία.



Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με γνωμοδότηση του προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρεί ότι το απόρρητο των επικοινωνιών, αν τελείται αδίκημα, όπως αυτό της εξύβρισης ή της συκοφαντικής δυσφήμησης, δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω του δια-δικτύου και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας, όπως ονοματεπώνυμο συνδρομητών και τηλεφωνικούς αριθμούς.


Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους της επικοινωνίας, μέσω του δια-δικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, χωρίς να χρειάζεται να προηγηθεί άδεια της Αρχής.


Πηγή: www.athina984.gr


1 σχόλιο

  1. κύριε Σπύρο Αγγελή,

    τα σχόλια σας διαγράφονται, διότι αφορούν προσωπικούς υποκειμενικούς χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα, που ουδεμία σχέση έχουν με την ανάρτηση, αλλά και το πνεύμα και το περιεχόμενο του παρόντος blog.

Leave a Reply