Διάβημα στον Άγκυρα για την παρουσία Τούρκων αστυνομικών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο


Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες

Για την ελληνική πλευρά, το συγκεκριμένο εμπόδιο (η παράνομη παρουσία Τούρκων αστυνομικών σε ελληνική νησίδα του ποταμού Έβρου)  δημιουργεί προβλήματα στις προσπάθειες επέκτασης του φράχτη και στον Νότιο Έβρο, για την οχύρωση της περιοχής. Διάβημα απέστειλε η Αθήνα προς την Άγκυρα, κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σχετικά με την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο ως τουρκικού.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το Armyvoice.gr με αποκλειστικό δημοσίευμα όπου παρουσίασε στοιχεία και πληροφορίες για την καθημερινή παρουσία Τούρκων αστυνομικών σε ελληνικό έδαφος.
Το ΑΠΕ – ΜΠΕ μεταδίδει πως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Έβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει διενεργηθεί διάβημα προς την τουρκική πλευρά.
Συγκεκριμένα, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε σημείο που πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο, και με βάση τους χάρτες του 1923 (σύμφωνα με τους οποίους έγινε η χάραξη των συνόρων) ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος, παρεμποδίζοντας άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας να προχωρήσουν σε κατασκευή φράχτη κατά της εισόδου μεταναστών και προσφύγων.
Η διαφορά εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου, που έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία, όπως υπολογίζεται, φθάνει τα 16 στρέμματα γης.

ΠΗΓΗ:  https://www.armyvoice.gr/2020/05/%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b2%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ad%ce%b2%cf%81%ce%bf-%ce%ad%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5/

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply