Δεν υπάρχει AIDS: Γονείς απέρριψαν τη διάγνωση και άφησαν το παιδί τους να πεθάνει αβοήθητο

Ορθόδοξος ιερέας ο πατέρας δεν πιστεύει στην ύπαρξη του ιού και εμπόδισε τους γιατρούς να ξεκινήσουν αγωγή


Όταν ο θετός πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού από την Αγία Πετρούπολη άκουσε τη διάγνωση του γιατρού ήταν κατηγορηματικός: Δεν υπάρχει AIDS, το παιδί δεν θα πάρει φάρμακα. Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στις 27 Αυγούστου.
Ορθόδοξος ιερέας στο επάγγελμα δεν έκανε πίσω παρά τις επίμονες προσπάθειες ιατρών, ακτιβιστών και δικαστικών που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν το παιδί. Ο θετός πατέρας δεν ήθελε ούτε να ακούσει για τη χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων.
Στο άρθρο που δημοσιεύει το Meduza επισημαίνεται πως η οικογένεια είχε αρνηθεί τη χορήγηση φαρμάκων και στα άλλα τους παιδιά λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι γονείς πίστευαν ότι τα σκευάσματα και οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας προκαλούν «περισσότερο βλάβη παρά καλό», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt.
«Η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη του HIV/AIDS. Είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Η στάση της εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ρεαλιστική. Απορρίπτουμε αυτούς που είναι εναντίον και της θεραπείας του HIV» τόνισε σε δηλώσεις του ο αρχιερέας Μάξιμ Πλέτνιεφ.
Πριν από έναν χρόνο, ο εισαγγελέας ανάγκασε τους γονείς να ξεκινήσουν τις θεραπείες και το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.
Οι θετοί γονείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της.


(Αthens Voice, 31.08.2017)

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply