Τσακαλώτος και Gay Pride


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Athens Pride - ΦΩΤΟ
του Απόστολου Διαμαντή

Mια πρωτοφανή άποψη εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στους μάλλον σαστισμένους βουλευτές του Συριζα, οι οποίοι γκρίνιαζαν που πάλι τα γύρισε, ως συνήθως: πως πρέπει πλέον να ξεκολλήσουμε από την εμμονή στα προβλήματα των μνημονίων που υπογράφει και να δούμε σφαιρικά τα πράγματα. Διότι, αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει και πολλά θετικά, όπως το Gay Pride!

Πάνω – κάτω αυτό τους είπε και να μην ανησυχούν, διότι ζωή δεν είναι μόνον η σύνταξη, αλλά είναι ένα σύνολο πραγμάτων, οπότε και η κυβέρνηση της αριστεράς θα κριθεί συνολικά και όχι μόνον από τα μνημόνια που υπογράφει ή από το χρέος που δεν ρυθμίζει  ή από την γενικευμένη φτώχια, τα εγκληματικά άβατα, την ανεργία, τους αντισυνταγματικούς νόμους, την υποβάθμιση του κοινοβουλίου, την ανασφάλεια και την πώληση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας. Εφόσον κάνουμε gay pride τότε πρέπει αυτά να τα ξεχάσουμε και να ηρεμήσουμε.
Θα μπορούσε κανείς να ξεπεράσει αυτές τις ακατανόητες δηλώσεις, που προέρχονται μάλλον από πανικό, αλλά όταν αδιαφορείς συνέχεια εμπρός στον κυνισμό της εξουσίας, εν τέλει τον συνηθίζεις. Ποιος του είπε του Τσακαλώτου πως είναι σε θέση να υποκαθιστά την σύνταξη με την παρέλαση; Υπουργό Οικονομικών τον βάλανε, όχι υπουργό Gay Pride. Τί θα πει δηλαδή στον πολίτη που τον έχει ταράξει στους φόρους; Πήγαινε στο Σύνταγμα να βαφτείς πορτοκαλί; Είμαστε με τα καλά μας;
Είναι γεγονός πως η έξαρση του ζητήματος των ατομικών δικαιωμάτων εν γένει, υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό την διεκδίκηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και γι’ αυτό το λόγο ενισχύεται ποικιλοτρόπως από τα συστημικά ΜΜΕ σε όλο τον δυτικό κόσμο και από τις κυβερνήσεις. Άλλο είναι να διεκδικούνται ατομικά δικαιώματα και άλλο συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα. Το δεύτερο αποσταθεροποιεί τις κυβερνήσεις το πρώτο μπορεί και να τις ενισχύσει, εάν ο υπουργός είναι έξυπνος. Σου λέει ο Τσακαλώτος, σύνταξη δεν μου δίνουν οι γερμανοί,  αλλά εφόσον μου δίνουν ελεύθερες παρελάσεις αυτές θα πουλήσω στους εκλογείς μου.
Για πολύ ανόητους φαίνεται πως μας περνάει όμως. Δε φτάνει που παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώρα, δε φτάνει που εκλέχθηκε για να εφαρμόσει, υποτίθεται, δίκαια το μνημόνιο που ψήφισε το 15 και στο μεταξύ έχει φορτώσει στους πιο φτωχούς τα περισσότερα, δε φτάνει που έχει προνομοθετήσει λιτότητα και για την επόμενη κυβέρνηση, δε φτάνει που έχει υπογράψει την καταδίκη της χώρας με πλεονάσματα Τσαουσέσκου μέχρι δευτέρας παρουσίας, δεν φτάνει που, αυτός και η κυβέρνησή του φυσικά, έχει χάσει όλες τις μάχες που πήγε να δώσει χωρίς καν να τις δώσει, μας δουλεύει κι από πάνω. Μας στέλνει να διεκδικήσουμε τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό!
Εντάξει, θα τον διεκδικήσουμε, να μην ανησυχεί. Οι παρελάσεις θα συνεχιστούν.


-----------------------

 
Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο αυριανό Gay Pride ως παράδειγμα για την ανοιχτή και σύγχρονη Ελλάδα που οραματίζεται η Κυβέρνηση.
«Όταν εμείς θα πάμε μπροστά θα έχουμε δίκαιη ανάπτυξη και θα μας πιστεύει ο κόσμος. Κανείς δεν πιστεύει ότι το λαϊκό κόμμα μπορεί να φέρει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο. Θα είναι ανάπτυξη με νέα εργαλεία και άλλους κοινωνικούς φορείς», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης πως δεν είναι όλα στην ζωή μνημόνιο αλλά «θέλουμε η ανάπτυξη να έχει δικαιώματα και σεβασμό για όλους τους πολίτες».
«Δεν είναι όλα οικονομία, είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Gay Pride. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε και μετά τα μνημόνια», συμπλήρωσε ο Τσακαλώτος.

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/politics/520141/tsakalotos-den-einai-ola-sti-zoi-mnimonio-exisou-simantiko-gia-ma

Δείτε τις παραπάνω δηλώσεις από 14.26:


Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply