Νταήδες πέταξαν τα βιβλία του κουφού συμμαθητή τους στην τουαλέτα του σχολείου

Το πώς αντέδρασε ο Άλεξ δείχνει το μεγαλείο ενός παιδιού που στο σχολείο βιώνει μόνο εκφοβισμό





Μια παρέα νταήδων θεώρησε ότι θα μπορούσε να κάμψει το ηθικό του αδύναμου κουφού συμμαθητή τους. Στο διάλειμμα, στα κρυφά οι «έξυπνοι» νταήδες πήραν την τσάντα του Άλεξ Ερνάντες και την πέταξαν με ό,τι είχε μέσα στις σχολικές τουαλέτες. Ο Άλεξ παρατήρησε ότι η τσάντα του με το τάμπλετ, τα μαθήματα του, την μπαταρία και το κοχλιακό εμφύτευμα, τα λεφτά και τα σχολικά του έλειπαν.
Ο Άλεξ, σήμερα μαθητής λυκείου στην Νεμπράσκα, έχασε την ακοή του όταν ήταν ενός έτους. Κυκλοφορεί με ένα κοχλιακό εμφύτευμα στα αυτιά του. Οι πολλές εγχειρήσεις, στις οποίες έχει υποβληθεί το παιδί έχουν αφήσει πολλές ουλές. Για αυτό και τον κοροϊδεύουν σε όλη του την ζωή. Όταν οι καθηγητές είδαν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ανακάλυψαν ότι δύο έφηβοι είχαν κλέψει τα πράγματα και τα είχαν πετάξει σε μια τουαλέτα. Η αντίδραση του Άλεξ αλλά και της πλειονότητας της σχολικής κοινότητας χάλασε τη φάρσα των νταήδων.
«Αυτοί οι μαθητές νομίζουν ότι είναι εντάξει να κάνουν bullying σε έναν κουφό μαθητή, αλλά δεν είναι. Δεν είναι εντάξει να κάνεις bullying σε κάποιον με αναπηρία, κουφό ή με δυσκολίες στην ακοή», λέει ο Άλεξ. «Ή σε οποιονδήποτε άλλο».
Η φωτογραφία της τσάντας του στην τουαλέτα έκανε το γύρο του διαδικτύου και κάτι απίθανο συνέβη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, από όλο τον κόσμο, με ή χωρίς δυσκολίες στην ακοή, έδειξαν την υποστήριξη τους στον Άλεξ.
Δημιούργησαν μάλιστα και μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων στο GoFundMe για να του αντικαταστήσουν τα σχολικά. «Θα Ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου και όσους μου έγραψαν ότι με υποστηρίζουν. Είμαι πολύ χαρούμενος. Με έκανε να νιώσω ότι δεν είμαι μόνος»,  λέει ο Άλεξ. «Είπαν ότι είναι εδώ για να με στηρίξουν και ότι ξέρουν πώς είναι να είσαι κουφός. Είμαι τόσο χαρούμενος».
Ωστόσο, ο Άλεξ και η μαμά του έπρεπε να πάρουν μια δύσκολη απόφαση. Αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερα να αλλάξει σχολείο. Πλέον ο Άλεξ νιώθει ασφαλής. «Έχω φίλους με προβλήματα ακοής που πάνε σε αυτό το σχολείο και λένε ότι είναι καλό. Έχουν πολλή υποστήριξη και δεν τους κάνουν bullying», είπε ο Άλεξ για το καινούριο του σχολείο. Το σχολείο ερευνά την περίπτωση, αλλά ο Άλεξ και η μητέρα του πιστεύουν ότι η κοινοποίηση της ιστορίας τους είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. «Σήμερα ήταν το παιδί μου – αύριο θα είναι το παιδί κάποιου άλλου», είπε η μητέρα του.


(Athens Voice, 14.09.2016)

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply