Υπέκυψε στα τραύματά της η Jo Cox



Η Βρετανίδα Βουλευτής του Εργατικού κόμματος η οποία πυροβολήθηκε σήμερα δύο φορές από υποστηρικτή του Brexit τελικώς εξέπνευσε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο του Λιντς στο οποίο νοσηλευόταν.



Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτής των Βρετανών Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία το μεσημέρι δέχθηκε τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς και επίθεση με μαχαίρι από έναν 52χρονο άνδρα στο Μπέρστολ του Δυτικού Γιόρκσιρ στη ΒΑ Αγγλία. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε όταν έφτασε με ασθενοφόρο ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Λιντς.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να διαπιστωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, για την οποία δεν αναζητείται άλλος δράστης ή συνεργός πλην του συλληφθέντος.

Ο συλληφθείς έχει κατονομαστεί από τους κατοίκους της περιοχής ως Τόμι Μάιρ, ο οποίος περιγράφεται ως μοναχικό και ήσυχο άτομο.

Η Κοξ εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην τοπική περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν στις περσινές εκλογές. Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις αφού είχε ολοκληρώσει την τακτική συνάντησή της με πολίτες της περιφέρειάς της.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φώναξε «Η Βρετανία πρώτα» πριν τη δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται είτε με τη δράση της Τζο Κοξ υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος της επόμενης εβδομάδας, είτε με τον ακροδεξιό πολιτικό σχηματισμό που φέρει αυτό το όνομα (Britain First). Η αστυνομία απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία.

Η Κοξ μπήκε στη Βουλή των Κοινοτήτων στις εκλογές του 2015 ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Μπάτλεϊ και Σπεν, ήταν μητέρα δύο παιδιών, απόφοιτος του Κέιμπριτζ και στέλεχος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων πριν εμπλακεί στην πολιτική. Την επόμενη Τετάρτη θα έκλεινε τα 42 χρόνια ζωής.

Σοκ εξέφρασε εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος και όλης της χώρας ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ σε ένδειξη σεβασμού αμφότερες οι αντίπαλες παρατάξεις του δημοψηφίσματος ανέστειλαν για την ημέρα τις εκστρατείες τους. Ο Πρωθυπουργός Κάμερον ανέβαλε το προγραμματισμένο προεκλογικό του ταξίδι στο Γιβραλτάρ.


(ΣΚΑΪ, 16.06.2016)

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/317857/ipekipse-sta-traumata-tis-i-jo-cox/

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Ο Αλέξανδρος Ντάσκας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ένας από τους συνδιαχειριστές του ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply