Δημοψήφισμα 2015: η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.


Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην πολιτική τακτική που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας κατά το διάστημα 2014-2015 με αυτήν που ακολούθησε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009-2010 και μάλιστα σε σημείο που να μπορεί να γίνει λόγος για «αντιγραφή».
Ο κ. Παπανδρέου προκάλεσε πρόωρες εκλογές το 2009 με την απειλή ότι θα έριχνε την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2010 με αφορμή την Προεδρική εκλογή, κάτι που ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε στο τέλος του 2014.
Τα συνθήματα και των δύο πολιτικών αρχηγών στις εκλογές που ακολούθησαν το 2009 και του 2015 αντίστοιχα ήταν η υπόσχεση για εύκολο δρόμο «χωρίς μέτρα» όσον αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη, όπως επίσης ίδια ήταν η διάψευση των υποσχέσεων και προσπαθειών τους.
Μετά δε αυτή την διάψευση, η λύση που εμφανίστηκε και για τους δύο ήταν η «ηρωική» υποχώρηση με δημοψήφισμα, με την διαφορά ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε δημοψήφισμα, ενώ ο κ. Τσίπρας το πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2015.
Μέσα σε μόλις 5 μέρες ο κ. Τσίπρας έθεσε στον ελληνικό λαό σε Δημοψήφισμα την έγκριση ή μη έγκριση των μέτρων των δανειστών που αυτοί ζητούσαν ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη στην χώρα, χωρίς όμως να εξηγήσει στον κόσμο τις συνέπειες του λεγόμενου «όχι».
Μάλιστα υποστήριξε ψευδώς ότι οι συνέπειες του «όχι» στα μέτρα θα ήταν η ενίσχυση της διαπραγμάτευσης για παραμονή στην Ευρώπη και την ευρωζώνη με καλύτερες οικονομικές συνθήκες, ενώ η αλήθεια ήταν εντελώς αντίθετη καθώς το «όχι» σήμαινε την άτακτη χρεοκοπία και οικονομική καταστροφή της χώρας.   
Επρόκειτο για ένα καταφανές ψέμα από τον κ. Τσίπρα, το οποίο αναδείχθηκε περίτρανα σε λίγο χρονικό διάστημα μετά το δημοψήφισμα, όταν ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει το «όχι» «ναι» για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Το εν λόγω δημοψήφισμα εξέθεσε τον κ. Τσίπρα ως έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς απατεώνες-καιροσκόπους της σύγχρονης ιστορίας της χώρας γιατί με το ψέμα που είπε όσον αφορά τις πραγματικές συνέπειες του «όχι» στα μέτρα εξέθεσε την χώρα στην άτακτη χρεοκοπία και την πλήρη οικονομική καταστροφή.
Στην κυριολεξία έπαιξε το μέλλον της χώρας και των πολιτών στα ζάρια και μάλιστα σε σημείο απροκάλυπτα κυνικό προκειμένου να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του στην διαπραγμάτευση.
Μάλιστα, αντί να τιμωρηθεί ο ίδιος που εξέθεσε την οικονομία της χώρας στην απόλυτη καταστροφή, διαστρεβλώνοντας εν γνώσει του τις συνέπειες του «όχι», τιμωρήθηκαν πειθαρχικά από την ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφοι που έκαναν σωστά την δουλειά τους και υποστήριξαν ανοιχτά το «ναι», αφού το "όχι" οδηγούσε στο οικονομικό χάος.
Όσον αφορά το μέλλον της χώρας, και μετά την απίστευτη πολιτική απάτη - φιάσκο του προηγούμενου δημοψηφίσματος, ακούγονται πολλά σενάρια για εκ νέου «αντιγραφή» της πολιτικής τακτικής του κ. Παπανδρέου από τον κ. Τσίπρα με την δημιουργία Κυβέρνησης Τεχνοκρατών τύπου Παπαδήμου, η οποία θα κληθεί να συμμαζέψει την οικονομία καλύπτοντας την έξοδο του κ. Τσίπρα από τα δύσκολα μέτρα που δεν θέλει να πάρει.
Άλλωστε σε αυτό εξειδικεύονται οι «κυβερνήσεις τεχνοκρατών» όπου παρουσιάστηκαν στην χώρα, από το παλιό «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ» έως την "τεχνοκρατική" Κυβέρνηση Παπαδήμου: την κάλυψη των ελλειμμάτων που αφήνουν στην οικονομία οι σοσιαλιστές και οι διάφοροι «κρατιστές», προκειμένου να μην ανέβουν στην εξουσία οι λεγόμενοι «φιλελεύθεροι» πολιτικοί.


κανένα σχόλιο

Leave a Reply