Ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο. Ποιος φταίει γι’ αυτή την κατάντια..;;

Δεν είναι γνωστό ακριβώς αν επρόκειτο για προσωπική στρατηγική του κ. Τσίπρα ή πολιτική ανικανότητα των Κοτζιά-Καμμένου, όμως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ενέπλεξε στην σφοδρή αντιπαράθεσή της με την ΕΕ για οικονομικά ζητήματα, το γεωπολιτικό φαινόμενο των Τζιχαντιστών. Οι κ. Κοτζιάς-Καμμένος απείλησαν έμμεσα την Ευρώπη ότι αν δεν στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, η χώρα μας θα γίνει η πύλη εισόδου στην Ευρώπη των Τζιχαντιστών.
Αντί οι εν λόγω κύριοι να δείξουν τρόμο και περίσκεψη για τους φανατικούς Ισλαμιστές και τις συνέπειες της πιθανής δράσης τους πρώτα απ’ όλα στην χώρα μας, αντί να αναλογιστούν ότι πιθανή έλευση τέτοιων φανατικών τρομοκρατών στην χώρα μας θα σημάνει την πολιτική αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να παράσχει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, άπλωσαν με περίσσιο θράσος το χέρι στα ισχυρά κράτη της Ευρώπης και εκστόμισαν την απειλή: «δώστε μας λεφτά για να μην γεμίσουν με Τζιχαντιστές οι χώρες σας».
Ωστόσο, η εν λόγω απειλή δεν ήταν μόνο μια λεκτική υπερβολή στα πλαίσια της στρατηγικής τύπου «Κούγκι» των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων της χώρας.... Αυτό που πραγματικά ταρακούνησε την Ευρώπη ήταν ότι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αναγνώρισε τον κίνδυνο εισόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη πυρήνων Τζιχαντιστών, υπό τον μανδύα προσφύγων-μεταναστών, ταυτόχρονα έκλεισε τα κέντρα υποδοχής-φύλαξης μεταναστών που υπήρχαν σε όλη την χώρα από την προηγούμενη Κυβέρνηση και έδωσε με ποικίλους τρόπους το σήμα προς τα έξω «ελάτε να σας δώσουμε χαρτιά να πάτε στην Ευρώπη» (πολιτική ανοιχτών συνόρων).
 Επομένως, ο κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όταν αυτά τα δύο δεδομένα πάνε μαζί, δηλ. και φόβος έλευσης Τζιχαντιστών και κλείσιμο κέντρων υποδοχής-φύλαξης, τότε κάτι δεν πάει καλά με αυτούς που λένε αυτά, τα κάνουν και τα αποδέχονται.
Επειδή λοιπόν το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι οι πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά ο κίνδυνος των Τζιχαντιστών, τους οποίους αναγνώρισαν οι Τσίπρας-Καμμένος ως ικανούς να περάσουν ανενόχλητοι από την χώρα μας, και επειδή στην αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών θεωρήθηκε σωστά από την Γερμανία ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή και της Τουρκίας, κατά λογική συνέπεια έπεσε στο τραπέζι η ιδέα των κοινών περιπολιών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.
Δεν μπορεί να διακηρύσσει η χώρα μας διεθνώς ότι είναι ανίκανη να προστατέψει τα εδάφη της από φανατικούς τρομοκράτες, οι οποίοι μπορεί να βλάψουν και την Ευρώπη, και να έχει απαίτηση αυτό να περάσει έτσι. Μπορεί εμείς να λέμε διεθνώς ότι είμαστε μπανανία προκειμένου να μας λυπηθούν και να μας δώσουν κανένα φράγκο (αυτή είναι η «αξιοπρέπεια» του κ. Τσίπρα), όμως τα σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη δεν παίζουν με την ασφάλειά τους.
Οι κοινές περιπολίες με Τουρκικά σκάφη στο Αιγαίο είναι καθαρό αποτέλεσμα της παραδοχής από Τσίπρα-Καμμένου της ανικανότητάς τους να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των Τζιχαντιστών, τον οποίο αναγνωρίζουν ως υπαρκτό και παρόλαυτά επιμένουν στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων».

Τελικά, όταν οι «μπλόφες» δεν πιάνουν δεν κλείνουν μόνο οι Τράπεζες, αλλά παθαίνουμε και γεωπολιτικές ήττες. Αλλά από την στιγμή που ο ελληνικός λαός επέλεξε χαρτοπαίχτες-μπλοφατζήδες για να «ξεμπερδέψει με το παλιό», περίμενε κάτι διαφορετικό; Καλά να πάθουμε και μη χειρότερα... 

κανένα σχόλιο

Leave a Reply