Η χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο. Ανησυχίες για το μέλλον.

Διαγραφή του Δημόσιου χρέους της χώρας με πολιτική απόφαση δεν είναι αδύνατη, ωστόσο μπορεί να γίνει μόνο με έναν τρόπο: την εξεύρεση συμμαχιών με χώρες της Ευρωζώνης για αλλαγή των κανόνων του ευρώ όσον αφορά το τρίπτυχο χρέος-έλλειμμα-μέτρα. Και αυτό γιατί η πολιτική διαγραφή του για την Ελλάδα θα γίνει αντικείμενο επίκλησης και από άλλα κράτη με χρέη.
Το γεγονός ότι στην ΕΕ, αλλά και στην ΟΝΕ η Ελλάδα μπήκε με πολιτική απόφαση (αν και ανέτοιμη) είναι αληθές, όμως δέσποζε το γεγονός ότι και στους δύο θεσμούς μπήκαν και άλλα κράτη που επίσης ήταν ανέτοιμα. Η πολιτική απόφαση εισόδου για την Ελλάδα επαναλήφθηκε και σε άλλα κράτη γιατί ο κυρίαρχος σκοπός τόσο της  ΕΕ όσο  και της ΟΝΕ ήταν η προσπάθεια για την λεγόμενη "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση", δηλαδή πολιτική ενοποίηση των χωρών της Ευρώπης με ένα είδος ομοσπονδιοποίησης με κοινή οικονομική πολιτική.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν οι πολιτικές αποφάσεις απευθύνονται πάντοτε σε περισσότερα κράτη και πάντα λαμβάνονται με βάση κάποιον ανώτερο σκοπό. Πολιτικές αποφάσεις χωρίς πολιτικό σκοπό δημιουργούν την ανησυχία της αυθαίρετης επανάληψης με σαφή κίνδυνο την αποσάθρωση των θεσμικών κανόνων.
Κατά συνέπεια αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει διαγραφή του χρέους με πολιτική απόφαση τότε έχει ανάγκη να βρει συμμαχίες στις χώρες της Ευρωζώνης ώστε ή α) να αλλάξουν πολλές χώρες μαζί τους κανόνες του ευρώ όσον αφορά την λιτότητα, ή β) πολλές χώρες μαζί να καταγγείλουν την αποτυχία του ευρώ όσον αφορά την συνεισφορά του στην περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης, γιατί δημιούργησε ρήγματα στις χώρες της ΕΕ μέσω των σοβαρών οικονομικών αντιθέσεων ανάμεσά τους.
Όμως για όλα τα παραπάνω απαιτούνται συμμαχίες. Με το να απαιτούμε μόνοι μας πολιτική διαγραφή του χρέους ή πάλι μόνοι μας να καταγγέλλουμε το ευρώ, απλά γινόμαστε γραφικοί και εκνευριστικοί προς τα έξω.
Δυστυχώς με την στάση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει την χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο
- με αστήρικτες απαιτήσεις για πολιτική διαγραφή χρέους μας εκθέτει διεθνώς. 
- με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου αναγνώρισε το σύνολο του δημόσιου χρέους και ακύρωσε κάθε "αντιμνημονιακή" σκέψη για διαγραφή μέρους του χρέους ως παράνομου και καταχρηστικού. 
- δεν δέχεται να πάρει κανένα ουσιώδες μέτρο που απαιτούν οι δανειστές ώστε τουλάχιστον αυτοί να ρυθμίσουν το χρέος της χώρας και
 - δεν δέχεται ούτε να πάει σε εκλογές ώστε να ανέβει στην εξουσία κάποιος άλλος, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και να φέρει λεφτά στην χώρα και να ρυθμίσει το χρέος της.
Οι κ. Τσίπρας, Τσακαλώτος κτλ με ομολογίες του τύπου "κάναμε λάθη" προσπαθούν να καλύψουν το "αποτύχαμε". Αρκεί όμως μία "αποτυχία" να ρίξει μία Κυβέρνηση..;; Φυσικά και όχι. Κανείς δεν μπορεί να ρίξει μία νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση που έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών, όσες "αποτυχίες" αυτή και να κάνει.
Μα εξαπάτησαν τον κόσμο υποσχόμενοι να φέρουν λεφτά χωρίς μέτρα θα πει κάποιος. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: εξαπάτησαν τον κόσμο και οι προηγούμενοι, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να μείνουν δυόμισι χρόνια στην εξουσία και μάλιστα θα έμεναν και άλλο αν δεν μεσολαβούσε η Προεδρική εκλογή.  
Μα ο κόσμος υποφέρει από την έλλειψη ρευστότητας θα πει κάποιος άλλος. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: ο κόσμος υπέφερε και προηγουμένως, όμως τώρα έχει υψηλό ηθικό καθώς βρήκε την αξιοπρέπειά του.
Μα έτσι όπως πάμε με αυτή την έλλειψη ρευστότητας θα οδηγηθούμε στο τύπωμα δραχμής και έτσι το δημόσιο χρέος αντί να ρυθμιστεί θα δεκαπλασιαστεί με την υποτίμηση. Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: κανένα πρόβλημα.., οι πιστωτές θα πάρουν μέρος των χρημάτων τους σε είδος με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Βεβαίως, όλες οι παραπάνω απαντήσεις γεννούν επιπλέον ερωτήσεις όπως:
Γιατί πρέπει ένας λαός να υποφέρει (από την ανικανότητα των ηγετών του να του δώσουν λύσεις) για να αποδείξει πόση "αξιοπρέπεια" έχει..;;
Τι θα γίνει όταν οι δανειστές πουν στην χώρα "δεν θέλουμε πετρέλαιο, πετρέλαιο έχουμε, νησιά θέλουμε......"..;;  
Πώς μπορεί ένα κόμμα που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό να θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό επειδή την εξαπάτηση την έκαναν και οι προηγούμενοι..;;  Όταν η εξαπάτηση των πολιτών γίνεται πρακτική των Δημοκρατών, δικαιώνονται ή όχι οι εθνικοσοσιαλιστές της Χρυσής Αυγής και οι κομμουνιστές του ΚΚΕ που πρεσβεύουν "πεφωτισμένες" Μοναρχίες χωρίς εκλογές και χωρίς "ψεύτες" πολιτικούς.;;
Μήπως ο κ. Τσίπρας έχει σκοπό να απαξιώσει ακόμα περισσότερο το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, ώστε να ανοίξει τον δρόμο στους ιδεολογικά συγγενείς του κομμουνιστές του ΚΚΕ και του καθεστώτος που αυτοί πρεσβεύουν..;;



1 σχόλιο

  1. Αν το λεγόμενο "αντιμνημονιακό" μέτωπο πετύχαινε να φέρει λεφτά στην χώρα και να ρυθμίσει το χρέος της τότε δεν θα λαμβάνονταν επαχθή οικονομικά μέτρα στην χώρα. Από την στιγμή όμως που το αντιμνημόνιο απέτυχε η λήψη επαχθών μέτρων είναι μονόδρομος. Μέση λύση δεν υπάρχει.
    Ο ελληνικός λαός πρέπει να "πληρώσει" την ανικανότητα των ηγετών του...

Leave a Reply