Η νέα "ισχυρή διαπραγμάτευση" της Κυβέρνησης...

     
Η χώρα αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με δυσθεώρητο χρέος που διώχνει κάθε σοβαρή επένδυση και οι δανειστές αντί για σωτηρία έχουν επιβάλει στους πολίτες την ατζέντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (η πλειοψηφία του απλού λαού καταχρεωμένη να δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί και η ελίτ απείραχτη). Ακόμα περισσότερο, τα πολλά εκατομμύρια των πολιτών στα όρια της φτώχειας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πολιτειακή ανωμαλία. Παρά ταύτα, η σημερινή Συγκυβέρνηση αποφάσισε να εξαντλήσει τον «πατριωτισμό» της στην διεκδίκηση από την Μ. Βρετανία των γλυπτών του Παρθενώνα.
     Η όλη υπόθεση θα ήταν στην κυριολεξία για γέλια αν η καθημερινότητα δεν μας έκοβε το χαμόγελο. Οι καρπαζοεισπράκτορες των οικονομικά ισχυρών του πλανήτη θα υπερασπιστούν την «τιμή» της χώρας σηκώνοντας το γάντι στην Αγγλία και φέρνοντας ένα ρίγος αρχαιοελληνικού μεγαλείου στα πεινασμένα στομάχια ανησυχητικά μεγάλης μερίδας των πολιτών. Μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και να βλέπουν τα όνειρά τους για αξιοπρεπή διαβίωση να εξανεμίζονται, όμως θα πρέπει να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν τους για να αντέξουν…
     Η Lady Gaga μας διαμήνυσε προσφάτως ότι: «…αφού άντεξε η Ακρόπολη τόσα χρόνια θα αντέξετε και εσείς..». Πόσο μάλλον μία Ακρόπολη με τα γλυπτά της στην θέση τους συμπληρώνουμε εμείς... Η δε Συγκυβέρνηση συμφωνεί και επαυξάνει και γι’ αυτό μάζεψε τα «όπλα» της για μια επική σύγκρουση με τους «κακούς» Άγγλους, μέσα από δαιδαλώδεις νομικές ακροβασίες και εικασίες. Τα έκλεψε ο Έλγιν τα γλυπτά ή τα πήρε νόμιμα με φιρμάνι του Σουλτάνου; Αν υποτίθεται τα έκλεψε, η Οθωμανική διοίκηση … τα ζήτησε πίσω.. ή αποδέχτηκε την αλλαγή κυριότητάς τους;; Να σημειωθεί ότι ελληνικό κράτος τότε δεν υπήρχε και τα γλυπτά ανήκαν κατά κυριότητα στην Υψηλή Πύλη, την οποία οι Άγγλοι ανέκαθεν αναγνώριζαν ως εταίρο με νομική προσωπικότητα και κύρος σε πλήθος από ζητήματα.  
     Επί της ουσίας η νέα «ισχυρή διαπραγμάτευση» της Συγκυβέρνησης θα παραταθεί για καιρό πυροδοτώντας από επικοινωνιακές πομφόλυγες έως δημοσιογραφικές αδιακρισίες για το τι φορά, πίνει και τρώει κάθε φορά που έρχεται η κ. Αλαμουντίν – Κλούνει. Και όλα αυτά μέχρι να πειστεί και ο πιο δύσπιστος πολίτης για τον «πατριωτισμό» των πολιτικών που σήμερα κυβερνούν την χώρα. Η πείνα και η ανεργία δεν είναι τίποτα μπροστά στο «μεγαλείο της Ελλάδος», τι κι αν με την πολιτική τους στο τέλος θα μείνει η Ελλάδα με το «μεγαλείο» αλλά χωρίς τους Έλληνες.       

κανένα σχόλιο

Leave a Reply