Παγκόσμιος πόλεμος δι' αντιπροσώπων...

Η πεποίθηση ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων θα αποτελούσε επαρκή λόγο για παύση των εχθροπραξιών στον πλανήτη φαίνεται να αποτελεί σήμερα μια απάτη. Και αυτό γιατί πλέον ο πόλεμος γίνεται όχι άμεσα κατά της αντίπαλης υπερδύναμης αλλά κατά των συμμάχων της. Στόχος πια είναι η αποψίλωση της αντίπαλης υπερδύναμης από κάθε σύμμαχο και η περιθωριοποίησή της στο παγκόσμιο στερέωμα. Η δε περιθωριοποίηση θα σηματοδοτήσει την διεθνή απομόνωση και η διεθνή απομόνωση την "δαιμονοποίηση" ώστε σιγά σιγά ο απομονωθείς δυνατός να αποτελεί έναν διεθνή κίνδυνο που "θα πρέπει" να εξοντωθεί από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Επειδή η Αμερική δεν μπορεί να επιτεθεί άμεσα κατά της Ρωσίας (γιατί απλούστατα θα πυροδοτηθεί ευρεία χρήση πυρηνικών όπλων και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον πλανήτη) οι πρόσφατες κυβερνήσεις της Αμερικής επέλεξαν να διεξάγουν έμμεση αντιπαράθεση με την Ρωσία αποψιλώνοντάς την από τους συμμάχους της στο χώρο της Μέσης Ανατολής και τα περίχωρα. Οι κυβερνήσεις Καντάφι και Μουμπάρακ που τόλμησαν να κάνουν στρατιωτικό άνοιγμα προς την Ρωσία έπεσαν, η Λιβύη καταστράφηκε και η Αίγυπτος μετά βίας απέφυγε μέχρι στιγμής το χάος. Απέμεινε ο Άσαντ στην Συρία να διατηρεί την ρωσική φιλία και να πληρώνει το τίμημα με έναν πολυετή αιματηρό εμφύλιο. 
Όσο για το Ιράν, επειδή κανείς δεν ξέρει τι πυρηνικές δυνατότητες έχει και επειδή οι Αμερικανοί γι’ αυτό τον λόγο δεν θέλουν να εμπλακούν άμεσα σε πόλεμο εναντίον του (προς αποφυγή πυρηνικού ολοκαυτώματος), ξαφνικά, «τυχαία» και «από το πουθενά» εμφανίστηκαν οι «τζιχαντιστές» για να αντιπαρατεθούν αυτοί κατά του Ιράν. Βεβαίως, δεν είναι σαφές ποιος χρηματοδότησε και οργάνωσε αυτή την ξαφνική απειλή, όμως από τα έργα της μάλλον φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αμερικής για αποσταθεροποίηση της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.
Το δε γεγονός ότι στρατεύονται στις τάξεις των Τζιχαντιστών χιλιάδες πολίτες της λεγόμενης Δύσης υπό τον μανδύα των φανατικών μουσουλμάνων αποτελεί κάτι εξόφθαλμο για την έμμεση επέμβαση της Δύσης κατά των συμμάχων της Ρωσίας. Το να πάει στο Ιράκ ένας πχ Γερμανός πολίτης να πολεμήσει τους συμμάχους της Ρωσίας (Σύριους, Ιρακινούς και Ιρανούς) ως Γερμανός θα εκθέσει την Γερμανία. Όμως το να πάει να πολεμήσει ως "μουσουλμάνος", με αυτό τον τρόπο φοράει τον απαραίτητο «μουσουλμανικό μανδύα» με τον οποίο θα προστατέψει την Γερμανία, όπως και τις άλλες δυτικές χώρες, από το να εκτεθούν στην Ρωσία. Πόλεμος δι' αντιπροσώπων δηλαδή. 
Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι το μέλλον για τους συμμάχους της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή φαντάζει πολύ δύσκολο και ιδιαίτερα όσο η Ρωσία θα μένει απασχολημένη με τον αντιπερισπασμό που της έστησαν οι «Δυτικοί» στην Ουκρανία. Αμερικανικές δυνάμεις έχουν πιάσει τα καίρια πόστα στην Μέση Ανατολή, οι «τζιχαντιστές» εμφανίστηκαν "από το πουθενά" ως πολιορκητικός κριός κατά των συμμάχων της Ρωσίας, χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες παριστάνοντας τους μουσουλμάνους σπεύδουν να πατήσουν πόδι στην Μέση Ανατολή και ακόμα περισσότεροι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες έρχονται ως «ειρηνοποιοί» στην περιοχή. Είναι άραγε μακριά η στιγμή που όλα αυτά τα στρατεύματα ξαφνικά θα χτυπήσουν το Ιράν..;;
Την ίδια στιγμή η Ρωσία πιέζεται από την Αμερική να αναλώσει δυνάμεις για να κυνηγά τους «τζιχαντιστές» σε όλη την Μέση Ανατολή, αντί να τις χρησιμοποιήσει συντηρητικά για την καλύτερη κατοχύρωση της Συρίας και του Ιράν. Μια ακόμα παγίδα των Αμερικανών για να εκτεθούν - κουραστούν τα ρωσικά στρατεύματα "κυνηγώντας μάγισσες" στις ερήμους..;; Ή πραγματική προσέγγιση των δύο υπερδυνάμεων μπροστά σε σοβαρή απειλή..;;

Ελπίζουμε ο παγκόσμιος πόλεμος δι’ αντιπροσώπων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν και οι εξελίξεις προβλέπονται δυσάρεστες και η χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο.   

κανένα σχόλιο

Leave a Reply