Η δικτατορία των μεταλλαγμένων – Έγκλημα: Ανοίγει η κερκόπορτα των γενετικά τροποποιημένων




Η Ελληνική Προεδρία θα στιγματιστεί από την απαράδεκτη και εγκληματική προώθηση της συμβιβαστικής λύσης για τα μεταλλαγμένα προϊόντα…
Σε πρώτη φάση έκπληξη, μετά οργή και στη συνέχεια θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών έχει προκαλέσει η ανεξήγητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, ως προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανοίξει αιφνιδιαστικά τη συζήτηση για τα γενετικά τροποποιημένα είδη και τελικά να δώσει το «πράσινο φως» για την καλλιέργειά τους στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα προώθησε και πέτυχε την υπερψήφιση μιας «συμβιβαστικής», όπως αποκαλείται, πρότασης, η οποία, μάλιστα, παρουσιάζεται ως… γαλανόλευκο επίτευγμα, καθώς δήθεν ικανοποιεί τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει τα συμφέροντα των 28 κρατών-μελών της Ένωσης.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό που πέτυχαν οι δύο Έλληνες υπουργοί Περιβάλλοντος και Εξωτερικών, κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Ευάγγελος Βενιζέλος αντίστοιχα, με τις κομψευόμενες διατυπώσεις τους είναι να γκρεμίσουν τις άμυνες δεκαετιών στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων και να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα της Γηραιάς Ηπείρου στο διατροφικό εφιάλτη.
Ειδικότερα, στις 28/5/2014 οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 28 χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν σε κείμενο (συμβιβαστικής) πρότασης που ετοίμασε η Ελληνική Προεδρία, το οποίο υποτίθεται ότι δίνει στα κράτη-μέλη το «ελεύθερο» να απαγορεύουν τη χρήση γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) καλλιεργειών στο έδαφός τους. (Αυτή είναι η «επικοινωνιακή» χροιά του πονήματος…)
Κάποιοι αξιοπρόσεκτοι σχολιασμοί μεταξύ των «καχύποπτων κύκλων» μιλούν πλέον για ταχείες εξελίξεις στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και για «εισβολή» των γενετικά τροποποιημένων σε ευρωπαϊκό έδαφος, με μια Ελληνική προεδρία που ξαφνιάζει με τη στάση της, ιδίως εάν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα μας εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες παραμένει σταθερά αντίθετη στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply