Μυστικές συμφωνίες για καταμερισμό των προδοκώμενων εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδας ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ε.Ε.;


dubyakill

 

Του  John Ward
H ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Μυστικές πτήσεις με  μετρητά στην πλούσια με αέριο Κύπρο
Οι εργολάβοι της Τρόικας  σκυλεύουν  το πτώμα της Ελλάδας
Πώς το Βερολίνο υπερέβαλε την ελληνική κρίση  για να καταλάβει την Ευρώπη
Ανώτερες πηγές στην Αθήνα χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν την αποκλειστικά από την περασμένη Δευτέρα του Slog: το 70% των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κρήτης και των σπάνιων γαιών πηγαίνει σε Ξένα Ταμεία. Περαιτέρω απόδειξη είναι η δωροδοκία της Κύπρου, που εντάσσεται κι αυτή στο γερμανικό παιχνίδι ηγεμονίας σε ενέργεια και τραπεζικό τομέα στην περιοχή.
Το δήλωσε ένας ανώτερος σύμβουλος  της ελληνικής  κυβέρνησης  χθες:
“Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο καθηγητής [ο μεταλλειολόγος Αντώνης Φώσκολος] έχει απόλυτο δίκιο. Έχει τις τεχνικές εκθέσεις για να το αποδείξει ….. υπάρχει μια μυστική συμφωνία με την οποία η Τουρκία παίρνει 40%, η Ελλάδα 30%, η Κύπρος 20% και οι  Βρυξέλλες 10%. “
Το νούμερο  που είναι  πιθανό να εξαγριώσει τους Έλληνες  είναι η ανεξήγητη (από άποψης …
δικαίου) ανάθεση περισσότερου εισοδήματος από τα αποθέματα της Κρήτης  προς  την Τουρκία απ’ ό,τι στην  Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο απ’ όσους εμπλέκονται ήδη  στην ληστεία της Κύπρου μοιράζοντας  τα λάφυρα ….και αποκόπτοντας τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.  Αμέσως μετά από αυτά τα καυτά νέα,  έρχεται και η ανακοίνωση ενός σημαντικού  κοιτάσματος πετρελαίου πού έχει βρεθεί εκτός Κύπρου στην περιοχή 12 – ύψους περίπου 1,2 – 1,4 εκ. βαρελιών…. συν την δωροδοκία της ΕΚΤ , για να «γλυκάνει» την Κυπριακή: περίπου € 5 δις ευρώ σε μετρητά έχουν εισρεύσει κρυφά  στην Λευκωσία.
“Κανείς δεν μέτρησε  ή πιστοποίησε  την παράδοση μετρητών,” είπε μια πηγή, “έτσι ώστε να μην γνωρίζουν σε ποια μορφή τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά πήγαν σε λογαριασμούς στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου “.
Ενώ είναι σαφές ποίοι είναι στο κόλπο με την  Κύπρο, η συμφωνία για την Κρήτη είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποίοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας θα μπορούσε να λάβουν «μίζα»,  για να γίνει μια τέτοια συμφωνία που είναι, από κάθε άποψη, τελείως γελοία και άδικη για την Ελλάδα.
Η γιατί, για παράδειγμα, ενώ έχουν επιβεβαιωμένα τα Κρητικά αποθέματα ενέργειας και ορυκτών, δεν τα χρησιμοποίει  ο Σαμαράς ως εγγύηση για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα; Γιατί δεν προσφέρθηκε  στους πιστωτές  μια μελλοντική εκπλήρωση επί ομολόγων σε αντάλλαγμα για χρέος που είναι αδύνατον να πληρωθεί;  Καλύτερα μια συμφωνία μελλοντικής εκπλήρωσης, σίγουρα, από την εκκαθάριση με τίποτα.
Το κλειδί  βασικά σε αυτό (εκτός από το συνηθισμένο θέμα της διαφθοράς της  ελληνικής ελίτ) είναι η ίδια η Τρόικα, μια οργάνωση που δεν δίνει λόγο σε  κανένα εκλεγμένο κυβερνητικό φορέα. Με τέτοια ελευθερία, οι Τροϊκανοί  έχουν προσλάβει διάφορους οικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι πηγαίνουν να παίξουν έναν κεντρικό ρόλο σε όλες τις διασώσεις της ευρωζώνης …. ειδικά τις ελληνικές διασώσεις και στο περίφημο κυπριακό Bail-in (=αρπαγή των καταθέσεων ).
Εμπλέκονται οι συνήθεις ύποπτοι:  Deloitte, Ernst & Young, KPMG και Price Waterhouse Coopers (PwC) … το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας «χρυσός κύκλος» από μια δωδεκάδα ή περίπου μεγάλες επιχειρήσεις με ένα μονοπώλιο για το χειρισμό διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνήθως έχουν προσληφθεί  χωρίς δημόσιο διαγωνισμό,  μερικές φορές δε  παρά το  ενδεχόμενο συγκρουόμενων  συμφερόντων, που προκύπτουν από τις διασυνδέσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια και άλλων παροχών  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών .
Η περίπτωση της παροχής συμβουλών εδρεύει στη Νέα Υόρκη Alvarez και Marsal είναι ιδιαίτερα περίεργη. Κατά την διάρκεια της περιόδου «συμβουλών» τους για το κούρεμα καταθέσεων στην  Κύπρο, η  A & M τα έκανε θάλασσα και χρέωσε περισσότερο  απ’ όσο έπρεπε – σύμφωνα με τον εσωτερικό έλεγχο από την κεντρική διεύθυνση της τράπεζας  της Κύπρου όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα EU observer. Αλλά το Δεκέμβριο του 2012, η κεντρική τράπεζα Κύπρου με επικεφαλής τον Πανίκο Δημητριάδη  προεπέλεξε τους  Alvarez και Marsal για αρκετές νέες συμβάσεις. Το  έπραξε παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο είχε «αποκλείσει» την εταιρεία αυτή,  λόγω «πιθανής  σύγκρουση συμφερόντων ” που σχετίζεται με την αξιολόγησης  προς την Τράπεζα Κύπρου.
Η αποστολή μετρητών με ειδικές πτήσεις, οι δωροδοκίες, το παρασκήνιο και τα ενεργειακά  παζάρια  που οργάνωσε και προώθησε με περαιτέρω υπεργολάβους που προσλήφθησαν  από την Golden Circle. Η Blackrock Solutions, για παράδειγμα, κατηγορείται για χρήση εσωτερικών εμπιστευτικών πληροφοριών , αφού το καθεστώς Σαμαρά φρόντησε  να τους ανατεθεί μια σύμβαση ύψους € 12.3 εκατ. ευρώ . Οι  Tροϊκανοί  είχαν γίνει τόσο μισητοί στην Ελλάδα που η BlackRock Solutions χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο όνομα (“Solar”) και να προσληφθούν 18 ένοπλοι φρουροι  ασφαλείας (μπράβοι) για να γίνει η “δουλειά” . Η παροχή ενόπλων φρουρών έγινε για τύπους σαν τον Βενιζέλο αλλά οι Αθηναίοι ήξεραν πολύ καλά ότι επρόκειτο για την Blackrock.
Ωστόσο, ο διορισμός εταιρείας συμβούλων περιελάμβανε και υπεργολαβία στις 4 Ελεγκτικές Εταιρείες (Big Four= 4 Μεγάλες)  καθώς και λεπτομερή γνώση των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης. Όντας ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, τους έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι για παράδειγμα του ανταγωνιστή τους  Pimco …. που είχε επίσης προσληφθεί νωρίτερα (κούρεμα ομολόγων).
Υπάρχουν όμως κι άλλα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία της ΕΕ, άλλων μεγάλων  δυνάμεων και της ΕΚΤ, για το πώς και γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος έφτασαν να υποστούν τέτοιο  βιασμό.  Η Κύπρος ήταν μια ανοιχτή και ταυτόχρονα κλειστή υπόθεση: παρακινούμενη από τον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε (Wolfgang Schäuble) και τον Μάριο Ντράγκι (Mario Draghi), η ΕΚΤ αφαίρεσε απλά την κύρια πηγή εισοδήματος του νησιού και στη συνέχεια άφησαν να φτωχύνουν οι καταθέτες  …. ενώ οι Ρώσοι και Κύπριοι απατεώνες  κατάφεραν  να αφαιρέσουν τα  σώσουν τις καταθέσεις τους έγκαιρα.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν ανακολουθίες και  παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται εύρωστα  ελληνικά περιουσιακά στοιχεία . Ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα είναι τα νοσοκομεία της.
Πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε στην Eurostat, το έλλειμμα και πίνακες γνωστοποίησης του χρέους των ελληνικών νοσοκομείων. Σ’ αυτά περιλαμβανόταν η εκτίμηση των εκκρεμών υποχρεώσεων κατά € 2.3 δις. Η νέα κυβέρνηση προσέθεσε  € 4,3 δις. ανεβάζοντας το έλλειμμα σε € 6,6 δισ. (Αυτή η πληροφορία οφείλεται σε ανθρώπους όπως  η Γεωργαντά, οι οποίοι έχουν από τότε επιβεβαιώσει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί της ΕΕ ενεθάρρυναν  την κυβέρνηση της Αθήνας να φουσκώσει το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της ως σύνολο.) Στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να φορτώσει επιπλέον € 5,4 δις. χρέη νοσοκομείων σε ένα έτος, το 2008. Κατά την πρώτη φορά, η Eurostat απέρριψε εγγράφως, αλλά αργότερα υπέκυψε στην πίεση της κυβέρνησης.
Όλη αυτή η πρακτική αντίκειται σαφώς προς τους  Ευρωπαϊκούς κανονισμούς (βλέπε ΕΣΛ 95 παράγρ. 3.06, ΕΚ αριθ. 2516/2000 άρθρο 2, Επιτροπή Reg. ΕΚ αριθ. 995/2001) και του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ορθής Πρακτικής.
Αλλά γιατί το έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου;
Ο λόγος ήταν στην πραγματικότητα πολύ απλός: η Γαλλο-γερμανική έκθεση για το  χρέος χρειαζόταν  απεγνωσμένα όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε βοήθεια για την Ελλάδα. Η κατάσταση επομένως έπρεπε να φανεί όσο το δυνατόν κακή.  Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, το Βερολίνο ζήτησε μιά  μικρότερη συνάντηση με τους Έλληνες. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, τρεις πηγές (δύο Έλληνες και ένας Γερμανός) η μικρή γερμανική αντιπροσωπεία έκανε μια εκπληκτική παρατήρηση: «η κατάσταση θα πρέπει να φαίνεται πιο απελπισμένη» , προκειμένου να δικαιολογήσει ένα σχέδιο διάσωσης  και προς άλλα μέλη της ευρωζώνης. Δηλαδή, με  τον φόβο πτώσης ολόκληρης της ευρωζώνης , θα πάρουν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη μέτρα και να συσσωρεύσουν χρήματα  για ενδεχόμενη διάσωση.
Για το τι πραγματικά  ανησυχούσε το Βερολίνο ήταν, φυσικά, ήταν ότι το Γαλλο-γερμανικό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει, αν η Ελλάδα δεν «σωζόνταν». Και μέχρι εκείνο το σημείο, καθόλου μέτρα  δεν είχαν ληφθεί  για να καταστεί ο τομέας σταθερός να  αντέξει ένα κύμα παραγώγων(CDS). »
Όλοι μας στη Δύση πρέπει να καταλάβουμε μια για πάντα ότι στην πραγματικότητα τα ελληνο-κυπριακά προβλήματα υπαγορεύονται  όσο ποτέ άλλοτε από την Γεωπολιτική της Ενέργειας και τους τραπεζικούς φόβους των Μεγάλων Δυνάμεων, δεδομένου ότι οι Έλληνες ηγέτες ήταν περισσότερο διεφθαρμένοι από ποτέ και βλακωδώς άπληστοι οι Γαλλο-αμερικανοί δανειστές.
Υπάρχει μια μάχη για την ενεργειακή ηγεμονία σε εξέλιξη μεταξύ της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και της Μόσχας, υπάρχει μια διελκυστίνδα, ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, τις Βρυξέλλες και το Ισραήλ για την κυριαρχία στα μεταλλεύματα και το φυσικό αέριο
Μπορεί η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξεχασμένο θέμα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της  ΕΕ και των ΗΠΑ. Αλλά για την αγορά πετρελαίου, τους πράκτορες , τους Ρώσους και τις τράπεζες, δεν είναι τίποτα … ξεχασμένο .
Ξυπνήστε! Ένα εξ ολοκλήρου αξιοπρεπές και καλοστεκούμενο έθνος κατακρεουργείται, από τραπεζικά συμφέροντα και για την ενεργειακή μανία. Ενώ το αληθινό έλλειμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν  στο 7,8% του ΑΕΠ το 2009 – το 2010  προέκυψε 15,4%. Αλλά το Βερολίνο ήθελε να προστατεύσει τις Γαλλο-γερμανικές τράπεζες, και χρειαζόταν επίσης ένα θύμα για να δώσει στην Γερμανία κυρίαρχο ρόλο στην ενδεχόμενη Τραπεζική και Οικονομική Ένωση (Fiskalunion).
Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν αποδεχθεί τα ακόλουθα: παραποιημένα στοιχεία του χρέους, ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής που είναι μια μόνιμη παγίδα, ατέλειωτα κύματα των καταστροφικών μέτρων λιτότητας, τρομερά επίπεδα εξαθλίωσης των πολιτών τους , την δικτατορία των τραπεζών και των επενδυτικών συμφερόντων, τά γερμανικά ταμπλόιντ να εκτοξεύουν προσβολές για την ελληνική εργασιακή ηθική, ψέματα για τα επίπεδα του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων και τώρα έναν βρώμικο διαμελισμό του πλούτου της μεταξύ των εχθρών της.

Διαβάστε παρακατω το πρωτοτυπο κειμενο στα αγγλικά:

-------------------

TURKEY TO GET 40% OF CRETIAN FIND

Secret cash flown into gas-rich Cyprus

Troika contractors strip the Greek corpse

How Berlin exaggerated Athens’ problem to win Europe


Senior Athens sources last night confirmed The Slog’s blogosphere exclusive from last Monday on the subject of 70% of the income from Cretian energy and rare earth finds off Crete going into non-Greek coffers. But further evidence of bribery and energy finds in Cyprus show yet again that Greece’s sphere of Mediterranean influence is merely an unwilling prize in the ongoing energy, banking and German hegemony game.

Said a senior Greek Government consultant yesterday:
“All I know is that the Professor [minerologist Antonis Foskolos] is absolutely correct. I have the technical reports to prove it…..there is a secret deal whereby Turkey gets 40%, Greece 30%, Cyprus 20% and Brussels 10%.”

The figure most likely to both alarm and anger Greeks of all class and age groups is the inexplicable (in justice terms) award of more income from the Crete find for Turkey than Greece. But this is really nothing more than those involved in the Cyprus energy heist sharing out the spoils….and cutting out both the
Americans and the Israelis. Quite a coup for Erdogan.

Hot on the heels of this news comes the announcement of a major oil find off Cyprus at region 12 – amounting to around 1.2-1.4 billion barrels….plus, very much under the table, further ECB bribery to keep the Cypriot élite sweet: some €5 bn euros in cash has been secretly flown into Nicosia. “Nobody counted or even certified the cash delivery,” said a source, ” so they don’t know in what form the five billion of cash went into Cyprus Central Bank accounts”.

While some are clearly on the take in Cyprus, the Cretian deal in particular is bound to raise questions about what senior Athens government ministers might have taken as their share of doing a deal that is, by any standards, ludicrously unfair to Greece.

Why, for instance, have the confirmations of Cretian energy and mineral finds not been used by Samaras and co as collateral with which to force the issue of debt relief for Greece? Why indeed have creditors not been offered an energy futures bond swap in return for unrepayable debt? Better a futures deal, surely, than winding up with nothing.

A lot of the key to this (apart from the usual standard issue Greek elite corruption) is the Troika itself, an organisation beyond the accountability of any elected government body. With such freedom, the Troikanauts have hired several financial consultancies, who go on to play a central role in all the eurozone bailouts….especially the Greek bailouts and the infamous Cypriot bailin.

The usual suspects are always involved: Deloitte, Ernst&Young, KPMG and PriceWaterhouseCoopers (PwC) – and the end result is a “golden circle” of a dozen or so large firms with a  monopoly on handling EU bailouts. They are usually hired without any public tender – sometimes despite potential conflicts of interest, which arise from links to investment funds and other financial service providers.
The case of New York-based consultancy Alvarez and Marsal is particularly intriguing. During their ‘advice’ period for the Cyprus bailin, A&M screwed up bigtime and overcharged – according to an internal audit by the Cyprus central bank board seen by the site EUobserver. But in December 2012, the Cyprus central bank chief Panicos Demetriades shortlisted Alvarez and Marsal for several new contracts.
He did so despite the fact the board had “ruled out” the consultancy due to “potential perceived conflicts of interest” related to its Bank of Cyprus evaluation.

The cash flights, bribes, backstairs deals and energy horse-trades are being organised and pushed through by further sub-contractors hired by the Golden Circle. BlackRock Solutions, for instance, stands accused by some observers of using insider knowledge after the Athens Government awarded them a contract worth €12.3 million.The Samaras regime did so because kickbacks were involved, and the Troikanauts  had become so hated in Greece….so BlackRock Solutions used a fake name (“Solar”) and recruited 18 armed security guards to do its “work”. From what I could see early in 2013, this mainly involved providing armed guards for the likes of Venizelos – but Athenians know perfectly well who they were. I would point them out, and contacts there would shrug and mutter “Blackrock”.

However, the consultancy’s appointment also included subcontracting to the Big Four audit firms and having detailed knowledge of recapitalisation plans. Being the biggest asset manager in the world, that gave them a competitive advantage if they used the knowledge….for example, against close competitor Pimco….which had also been hired earlier.

But other clouds, smoke, mirrors, cloaks and daggers remain to niggle away at the credibility of the EU, other major powers, national leaders and the ECB when it comes to how and why Greece and Cyprus wound up being raped. Cyprus was, for me, an open and shut case: egged on by Wolfgang Schaüble and Mario Draghi, the EC simply removed the island’s major income source and then impoverished its major bank depositors….while Russian and Cypriot crooks and gangsters suspiciously managed to remove their money ahead of time.

Equally however, there remain inconsistencies and irregularities in the way solid Greek assets were ‘used’. A good example is its hospital infrastructure.

On 2nd October 2009, before the October 2009 Elections, the National Statistical Service of Greece ELSTAT sent to Eurostat the deficit and debt notification tables for Greek hospitals. These included an estimate of the outstanding liabilities at €2.3 billion. The new government inflated the €2.3 billion by €4.3 billion making it equal to €6.6 billion as it is described in their “Technical Report on the Revision of Hospital Liabilities” of February 2010. (This must also be viewed, by the way, in the light of Elstat whistleblowers  who have since then confirmed that senior EU officials and politicians encouraged the Athens government to exaggerate the size of its fiscal problem as a whole.)The new government then tried to load all this extra €5.4 billion of hospital liabilities into one year, 2008. At first, Eurostat rejected this in writing, but later it bowed to government pressure.

This entire exercise is clearly against the European Regulations ESA95 (see ESA95 par. 3.06, EC No. 2516/2000 article 2, Commission Reg. EC No. 995/2001) and against the European Statistics Code of Practice, especially regarding the principles of independence of statistical measurements, statistical objectivity and reliability. It was also very clearly to Greece’s disadvantage: but the Papandreou Government did it. Why?

The Slog posted extensively about this at the time, and was then requoted and reblogged widely elsewhere. The reason for the overstatement was in fact very simple: the Franco-German debt exposure desperately needed ALL the eurozone members to agree to new help for Greece. The situation thus had to look as bad as possible. As I wrote soon afterwards:
‘Somewhere in the midst of these talks, Berlin requested a smaller meeting with the Greeks. At this meeting, three sources (two Greek and one German) allege, the small German delegation made an astonishing observation: the situation would “have to look more desperate” in order to justify a bailout to the other eurozone members. That is to say, only widespread fear of the entire eurozone being damaged would get the member States to pile in with bailout monies. What Berlin was really worried about, of course, was that the Franco-German banking system might collapse if Greece wasn’t saved. And at that stage, little or nothing had been done to make the sector better able to withstand a derivatives wave.’

I know that I bash on about this with every post about Greece, but those of us further West must grasp once for all the reality that Greco-Cypriot problems are dictated as much if not more by energy geopolitics and major power bank fears as they were by corrupt Greek leaders and idiotically greedy Franco-American lenders. Over the years I have pointed out the obvious sub-plot going on, but each time much of what The Slog suggested has been ridiculed or dismissed as ‘power politics paranoia’.

Unfortunately for those who said such things, I have been largely vindicated..or rather, my sources have: there is a battle for energy hegemony going on between Washington, Brussels and Moscow, there is a tug-of-war going on between Greece, Cyprus, Turkey, Brussels and Israel about South-East Med mineral and gas finds, Turkey has been rewarded on the sly for toeing the NATO bollocks in relation to Syria, Recep Erdogan is proving to be an unhinged Islamist who imprisons opposing military and political leaders, David Cameron’s pro-Erdogan/anti-Israel speech of two years ago has been shown up as badly judged nonsense, Syrian intervention would have turned into Anglo-American disaster, energy has been found off Crete and Cyprus, American naval influence has scared the EU/EC axis of thuggery into action, and there is a lot going on behind the scenes of so-called Troika debt management to suggest that, as ever, this is a question of industrial scale corruption and munnneee.

It’s easy to tell from both hits and comment threads these days that Greece has become a forgotten subject for the vast majority of EU and US citizens. But I promise you, for the oil business, the spooks, the Russians and the banks, it is anything but. And don’t get me started on the Chinese.

Wake up: a fundamentally decent and solvent nation is being meat-cleavered to bits by bank interests and energy mania. For all its internally irresponsible and venal Establishment hoodlums, the real Hellenic Republic’s deficit -  at 7.8% of gdp in 2009 – was grossly exaggerated and eventually emerged (in a slavishly reported BBCNews story) of November 15th 2010 – at 15.4%. But as former ELSTAT board member Zoi Georganta testified in 2011:
“….had the 2009 warnings from this Commission been been enacted even as late as Papandreou’s arrival, ‘the measures would have succeeded if they had been properly and promptly implemented without any need for a bailout….”
Berlin wanted Franco-German banks protected, but it also wanted a victim to give Germany the dominant role in eventual FiskalUnion. It has got pretty much everything it wanted, but Greece is dead in the water. This is the measure of Merkel’s genius for Weltpolitik.

Yesterday she was confirmed as the Chancellor at the head of a Grand German political alliance. A month ago, Brussels-am-Berlin told Samaras to go whistle for his promised Christmas debt relief. The German-dominated EC now has the same role as Jeremy Hunt does with NHS Trusts in England: to quietly bankrupt them – as the necessary excuse for Mammon’s gauleiters to step in.

Athens (and Nicosia) have accepted the following: falsified debt figures, a repayment schedule that is a permanent trap, endless waves of destructive austerity, terrible levels of citizen destitution, the dictatorship of banking and investment interests, German tabloid insults about the Greek work ethic, German lies about personal Greek wealth levels, reneging on various promises by the EC and ECB, economic grand larceny, depositor theft, and now a grubby share-out among its enemies of the main wealth route the Republic has out of this cynically inflicted poverty.

That this has been achieved with the active collaboration of its political élites is brutally obvious. One result of that despicable Fifth Columnism has been the rise and rise of Golden Dawn. What Greece needs above all right now is the decline and fall of Antonis Samaras. In the meantime, the hour has arrived for some real investigations of how this appalling mess really happened….and some direct action to put the New Democracy Coalition and its EC paymasters under intolerable pressure.
Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply