Βίαιη εκκένωση της ΕΡΤ από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.: Ένα ακόμα πλήγμα στη δημοκρατία - Έκκληση συμπαράστασης από τους εργαζόμενους

ΒΙΝΤΕΟ-Οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ στην ΕΡΤ-Όλο το χρονικό της επιχείρησης στο ΡαδιομέγαροΠερίπου από τις 03.00 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις με τα όπλα στα χέρια εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης το ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας επιχείρησης.
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με όπλα, μπήκαν και συνέλαβαν όποιον αντιστεκόταν.
Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής της ΕΡΑ, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και να αποχωρήσει άμεσα.και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα».

Ο δημοσιογράφος αφού καληνύχτησε τους ακροατές ρώτησε τους αστυνομικούς: «αυτή είναι η εντολή σας;» και εκείνοι του απάντησαν «ναι»

Τότε είπε «εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια εκφωνητή της παλιάς ΕΡΤ που ακούστηκαν. Με την απειλή χρήσης των όπλων παρέδωσε τα ακουστικά και βγήκε από τον ραδιοθάλαμο.

Την ίδια στιγμή
οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σύνθημα: «Ήρθε η ώρα της δράσης. Όλοι στο ραδιομέγαρο! H ΕΡΤ είναι δική μας».Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο.

Η αστυνομική επιχείρηση που διέταξε η κυβάρνηση και πιο συγκεκριμένα ο υπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής (πιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλου) ήταν ακρως αναμενόμενη, αφού είχε παραδεχθεί ότι "Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει εδωκια τώρα από ο Ραδιομέγαρο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί η ελληνική προεδρία στην ΕΕ από ραδιοτηλεοπτικής άποψης".
Στο σημείο υπάρχουν τώρα έξι κλούβες των ΜΑΤ. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου, ενώ αστυνομικοί έχουν μπει στο στούντιο της ΕΡΑ και το εκκενώνουν, καθώς ακόμα μέσα στο κτήριο παραμένουν κρυμμένοι περίπου 50 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή πόρτα.

Λιγη ώρα μετά την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εξαθενημένων πρώην εργαζομένων αφίχθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου καθώς και αρκετοί πρώην εργαζόμενοι.
Επίσης «ανέβασαν» στον ιστότοπο ertopen.com, το εξής κείμενο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!»

ΠΗΓΗ: http://www.ertopen.com/ 


Ο εκφωνητής Ν. Τσιμπίδας μεταδίδει στον αέρα, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το στούντιο της ΕΡΑ: «Καλώς ήρθες Μεσαίωνα» και αναφέρει πως αστυνομικός τον καταγράφει με κάμερα, ενώ ακούγονται οι ασύρματοι της αστυνομίας.
Η τελευταία λέξη, πριν σιγήσουν τα μικρόφωνα: «Ψυχή βαθιά».


Σχετικά με τον συντάκτη της ανάρτησης:

Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2008.
Δείτε τους συντελεστές και την ταυτότητα της προσπάθειας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

κανένα σχόλιο

Leave a Reply