ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή: ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

riziki-sintagmatiki-allagiΣαν σήμερα, πριν ακριβώς ένα χρόνο, ιδρύθηκε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας με τη δημοσιοποίηση της Διακήρυξης που είχαν υπογράψει 12 πολίτες.


Όσοι την έχουμε προσυπογράψει έως σήμερα επιδιώκουμε την ριζική αλλαγή των συνταγματικών θεσμών σύμφωνα με τους έξι βασικούς «άξονες» που περιγράφονται στη Διακήρυξη. Επιδιώκουμε την επικύρωσή τους με Δημοψήφισμα, μετά από μια ευρεία δημόσια διαβούλευση σε συνθήκες αβίαστης έκφρασης γνώμης και ισηγορίας. H Ριζική Συνταγματική Αλλαγή αποσκοπεί στην άρση του αποκλεισμού της κοινωνίας από την πολιτική εξουσία, στη διαρκή συμμετοχή των πολιτών στον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, στη δυνατότητα λήψης πολιτικών αποφάσεων από τους ίδους τους πολίτες, στον έλεγχο και τη χρήση του κράτους ως οργάνου εξυπηρέτησης του κοινωνικού συμφέροντος.


Η Πρωτοβουλία δεν είναι κόμμα και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε άλλες κινήσεις που ασπάζονται και υπηρετούν όμοιους στόχους και αξίες, με στόχο να κάνει το λαό να συνειδητοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολίτευμα της χώρας.Με την ευκαιρία αυτή παραθέτονται στοιχεία μέσω των οποίων θα ενημερωθείτε για την δράση μας τον χρόνο αυτό.


1. Η ιστοσελίδα μας είναι www.neosyntagma.net  όπου στην κεντρική στήλη ευρίσκονται όλα τα άρθρα, Δελτία Τύπου, βίντεο, κλπ. Kάτω από κάθε ανάρτηση γράφονται ως «σχόλιο» όλες οι απόψεις σας.


Πιο αναλυτικά, στην αρχική σελίδα του www.neosyntagma.net ευρίσκονται :


1.1  Στην αριστερή στήλη:


α) εικονίδιο που οδηγεί προς την «αδερφική» μας ιστοσελίδα dimosiadiavoulefsi.wordpress.com/  όπου κάτω από καθένα άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος έχει ενσωματωθεί η πρότασή μας, η οποία τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Κάτω από κάθε άρθρο γράφονται σχόλια ή προτάσεις αλλαγής του, με στόχο να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. Η προσπάθειά μας είναι να διαμορφωθεί μια αξιόπιστη πρόταση για το νέο Σύνταγμα, το οποίο όμως θα αποφασίσει και θα συντάξει αποκλειστικά ο λαός, χωρίς τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για την χρεωκοπία. Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι προτάσεις μας ακολουθούν προς το παρόν την σειρά των άρθρων του ισχύοντος Συντάγματος για να είναι πιο κατανοητές οι διαφορές.


β) εικονίδιο που οδηγεί προς ολόκληρο το βίντεο της αποκλειστικής συνέντευξης που μας έδωσε ο καθηγητής Γ. Κοντογιώργης.


γ)  εικονίδιο που οδηγεί προς ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσής μας με ομιλητή τον δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό.


δ)  εικονίδιο που οδηγεί προς ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσής μας στον πολυχώρο «διέλευσις»


ε)  εικονίδια που οδηγεί προς ολόκληρα τα δύο βίντεο της συνέντευξης εκπροσώπου μας στο ΔΙΟΝ-TV της Μακεδονίας.


στ) εικονίδιο που οδηγεί προς σύντομο βίντεο της εκδήλωσής μας στην ΕΣΗΕΑ.


1.2  Στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας είναι το livestream κανάλι μας όπου επί 24ώρου βάσεως προβάλλονται βίντεο με θέματα που μας ενδιαφέρουν. Επίσης, μέσω του καναλιού αναμεταδίδονται «ζωντανά» οι (τακτικές ανά μήνα) συνεδριάσεις της Ολομέλειας, όπου μπορούν να συμμετέχουν είτε με φυσική είτε με διαδικτυακή παρουσία όλοι όσοι έχουν προσυπογράψει τη Διακήρυξη.


Περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 28 Ιανουαρίου ώρα 6μμ, θα σας σταλούν λίαν προσεχώς.


2. Τα ονόματα των μελών της Πρωτοβουλίας, δηλαδή όσων έχουν προσυπογράψει τη Διακήρυξη, αναρτώνται στο www.neosyntagma.net/?p=89. Σήμερα είναι 1077 μέλη.


3.  Στο Facebook μάς ευρίσκετε στο fb.com/groups/neosyntagma όπου έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των 2265 φίλων.


4.  Στο Τwitter μάς ακολουθείτε στο:  @neo_syntagma


5.  Στο Skype μάς καλείτε στο protovoulia


6.  Στον σύνδεσμο bit.ly/UX9GY5 ευρίσκεται στο YouTube ολόκληρο το ηχητικό αρχείο της ραδιοφωνικής εκπομπής λόγου ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ του «Σκάι 100,3» με την μακρά συζήτηση του εκπροσώπου μας κ. Πέτρου Χασάπη με τον δημοσιογράφο κ. Λαβίθη.


7.  Το κεντρικό μας email είναι : info@neosyntagma.netΤο 2013 είναι έτος αναθεώρησης του Συντάγματος, ας μην επιτρέψουμε να την κάνουν οι πολιτικοί της χρεωκοπίας ενάντια στο συμφέρον των πολιτών.


Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να αναδειχτεί στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας η αναγκαιότητα της Ριζικής Συνταγματικής Αλλαγής που επιδιώκει η Πρωτοβουλία μας.


Απαιτείται η ενεργός συμμετοχή μας και όχι παθητική αποδοχή ή αποχή.                 Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας


           Ομάδα Διαδικτύου και Μητρώου Μελών

κανένα σχόλιο

Leave a Reply