Πραγματικοί φταίχτες και πραγματικές λύσεις.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια κατέστη σαφής ο πραγματικός ρόλος της τρόικας και των γελοίων «ομάδων κρούσης» που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας: επιδεινώνουν τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να κάνουν τον λαό να υποφέρει ακόμα περισσότερο. Επιδιώκουν δηλαδή την ύφεση, την ανεργία και την απελπισία των Ελλήνων, προκειμένου να «σπάσουν» την άρνησή τους για το ξεπούλημα των φυσικών πόρων της χώρας και κυρίως να αποδεχτούν την συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου με τους Τούρκους. Διακαή πόθο των Αμερικανών που θέλουν να δώσουν αυτό το αντάλλαγμα στου Τούρκους, προκειμένου αυτοί να τους παραχωρήσουν βάσεις για την εισβολή στο Ιράν που ετοιμάζουν. 

Αυτό δεν αποτελεί σχέδιο των Γερμανών, εναντίον των οποίων (λανθασμένα) έχει διοχετευτεί ο κύριος όγκος της οργής των Ελλήνων, αλλά των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί είναι οι πραγματικοί «παίχτες» της όλης κατάστασης και όχι οι Γερμανοί, οι οποίοι μετά τον Β Παγκ. Πόλεμο ήταν και είναι και σήμερα δούλοι και υπηρέτες τους, όπως και οι Έλληνες άλλωστε. Από άποψη εθνικής ανεξαρτησίας οι Γερμανοί δεν απολαμβάνουν κάτι περισσότερο από την Ελλάδα, απέναντι στο πραγματικό αφεντικό των εξελίξεων. Προς το παρόν μόνο απολαμβάνουν οι Γερμανοί μία ελεγχόμενη οικονομική ανάκαμψη, όσο τους επιτρέπουν οι Αμερικανοί, τους οποίους κατά κύριο λόγο εξυπηρετεί το ευρώ, λόγω «φθηνού» δολαρίου και αυξημένων εξαγωγών.


Ό,τι έγινε στην Ελλάδα με το ΔΝΤ και τις περικοπές υπήρξε σχέδιο των Αμερικανών και όχι των Γερμανών. Ήταν η τιμωρία μας που τολμήσαμε να κάνουμε ενεργειακό άνοιγμα με την Ρωσία χωρίς την έγκρισή τους. Η Μέρκελ δεν ήθελε το ΔΝΤ στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι οι Αμερικανοί με αυτό μετατρέπουν πληθωριστικό χρήμα (δολάρια-χαρτοπετσέτες) σε πραγματικό. Και όμως με λίγα τηλεφωνήματα του Ομπάμα στην Μέρκελ το ΔΝΤ μπήκε στην Ευρώπη.

Επίσης οι Γερμανοί δεν θέλουν τους Έλληνες στο ευρώ γιατί γνωρίζουν ότι η οικονομία μας δεν είναι ανταγωνιστική και ως εκ τούτου αναγκασμένη να υπερχρεώνεται. Όμως δεν θέλουν ούτε να κάνουν γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα για να μην δημιουργήσουν προβλήματα ανεργίας στον δικό τους πληθυσμό. Είναι παράλογο να περιμένει κανείς σκληρά ανταγωνιστικές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αμερική και η Αγγλία να αποδεχτούν μείωση του τζίρου τους και αύξηση της ανεργίας του πληθυσμού τους με το να φτιάξουν μία εξίσου ανταγωνιστική  Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι Έλληνες πολιτικοί που ευαγγελίζονται «επενδύσεις» είναι απλά ψεύτες και απατεώνες. Και γι’ αυτό οι ίδιοι πολιτικοί προσπαθούν να καλύψουν τις μελλοντικές αντιδράσεις του κόσμου στα τωρινά ψέματά τους με ρουσφέτια που κάνουν ακόμα και τώρα.

Είναι γεγονός ότι όλους τους Ευρωπαίους «εταίρους» τους συνέφερε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ γιατί όλοι κατάλαβαν ότι το ευρώ αποτελούσε ένα αποτυχημένο πείραμα πλασματικής ενοποίησης. Ένα πείραμα όπου οι ισχυρές χώρες (Γερμανία, Γαλλία κτλ) γίνονται ισχυρότερες και οι αδύναμες χώρες υπερχρεώνονται (μέσω των αυξημένων επιτοκίων δανεισμού). Μπορεί οι Γερμανοί να έχουν, προς το παρόν, αυξημένα κέρδη λόγω του ευρώ (για πολλά χρόνια τα 2/3 των εξαγωγών της Γερμανία γίνονταν σε χώρες της Ευρωζώνης), όμως τελικά τα όποια κέρδη τους θα εξανεμιστούν από την γρήγορα συσσωρευόμενη οργή των πληθυσμών του ευρωπαϊκού νότου, η οποία θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την Γερμανία μακροπρόθεσμα.

Οι αριθμολάγνοι των Βρυξελλών θα αργήσουν αλλά τελικά θα καταλάβουν ότι ακόμα και στην οικονομία τον κυριότερο ρόλο τον παίζει ο παράγοντας άνθρωπος- αξιοπρέπεια και ύστερα πηγαίνουν τα νούμερα. Όταν ένας ελεύθερος πολίτης γίνεται σκλάβος τότε δεν υπάρχει δημοκρατία- ελευθερία και όταν λείπει η ελευθερία τότε ανοίγει ο δρόμος για την βία και όταν ανοίγει ο δρόμος για την βία τα όποια κέρδη επιστέφονται με τόκο....  Η Ευρώπη των ελευθεριών και του κοινωνικού κράτους ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε Ευρώπη των σκλάβων, όσο αν προσπαθούν προς αυτό τον σκοπό οι Έλληνες πολιτικοί σωτήρες.

Το αποτυχημένο πείραμα του ευρώ ήταν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ διαπραγματευτικό χαρτί της Κυβέρνησης Παπανδρέου και όμως το πέταξε. Όπως πέταξε και το διαπραγματευτικό χαρτί της παράνομης εισόδου της χώρας μας στο ευρώ (ερήμην του ελληνικού λαού) χωρίς να έχει τις προϋποθέσεις η χώρα, με αποτέλεσμα την υπερχρέωση από τον εύκολο δανεισμό, χωρίς την απαιτούμενη εξαγωγική οικονομία για την κάλυψη των χρεών. 

Το γιατί πετάχτηκαν αυτά τα διαπραγματευτικά χαρτιά, ενώ είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το ευρώ αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει, οφείλεται πάλι στις παρεμβάσεις του πέραν του Ατλαντικού μεγάλου Αφεντικού: απέτρεψαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί θα κατέρρεε το ευρώ και θα κατέστρεφε την δική τους οικονομία μέσω την έκθεσής τους σε πολλά δις δολάρια cds και κυρίως την αύξηση της τιμής του δολαρίου που θα μείωνε κατακόρυφα τις εξαγωγές των προϊόντων τους. 

Αντί αυτού οι Αμερικανοί, απολαμβάνουν να βλέπουν να διαλύεται η Ευρώπη, και κυρίως να στοχοποιούνται οι Γερμανοί ώστε οι Αμερικανοί να αποτελέσουν για μία ακόμα φορά τον «σωτήρα» της ανθρωπότητας και τον «πεφωτισμένο Δεσπότη» της. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο που οι Αμερικανοί καίγονται να βρουν συμμάχους για την ανάσχεση της δυναμικής οικονομικής, ενεργειακής και στρατιωτικής ανόδου της Ορθόδοξης Ρωσίας. Αυτό ας το καταλάβουν ορισμένοι οσφιοκάμπτες Έλληνες πολιτικοί που αναθερμαίνουν λυκοφιλίες πέραν του Ατλαντικού και γλείφουν ξυρισμένους γαλονάδες, ζαλισμένοι από τα πολλά αστεράκια.

Το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.

Σχετικά με το ελληνικό πολιτικό σκηνικό έχει αναδειχτεί περίτρανα γιατί η αριστερά δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για αυτή την κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν εκτός πραγματικότητας. Δεν καταλαβαίνουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται διεθνώς και στα οποία δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, αλλά αντικρουόμενα γεωπολιτικά συμφέροντα, που άλλοτε είναι μαζί μας και άλλοτε εναντίον μας. Δεν καταλαβαίνουν τον παράγοντα της εθνικής καταγωγής και το πόσο συνδέεται με την οικονομία ενός κράτους. Δεν καταλαβαίνουν ότι γι’ αυτά που τραβά η χώρα μας σήμερα δεν φταίει το γενικό και αόριστο «κεφάλαιο» αλλά συγκεκριμένοι Έλληνες εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων, οι οποίοι κυριολεκτικά ΕΘΑΨΑΝ την Ελλάδα υπογράφοντας ό,τι τους έδιναν χωρίς να διαπραγματευτούν τίποτα, προκειμένου να μην θιχτούν τα ξένα αφεντικά τους.

Αντιθέτως, οι λεγόμενοι αριστεροί επιμένουν ότι επιφέροντας οικονομική χούντα στην Ελλάδα (η παραγωγή να ανήκει στο κράτος, άρα και η οικονομία, άρα και το χρήμα, άρα και η ατομική ιδιοκτησία, άρα τα πάντα να είναι κρατικά), θα σώσουν την χώρα. Φυσικά ο λαός στις εκλογές θα αποφασίσει το τι οικονομικό σύστημα θέλει και οπωσδήποτε η αριστερά έχει δικαίωμα να προτείνει τις δικές τις λύσεις, όποιες και αν είναι. Όμως το πρόβλημα με την αριστερά είναι ότι ξεκινάει από λάθος βάση: στο λεξιλόγιό τους δεν υπάρχει η λέξη προδότης, γιατί για να βρουν τον προδότη πρέπει να ασχοληθούν-καταλάβουν το καπιταλιστικό σύστημα, κάτι που αρνούνται πεισματικά, οφελώντας-καλύπτοντας τελικά τους προδότες.

Να διευκρινιστεί ότι σε αυτό το σημείο μιλάμε για την παραδοσιακή αριστερά και όχι για μορφώματα τύπου Κουβέλη («…θα σεβαστούμε το μνημόνιο…»), που αποτελούν έναν απλό συνεχιστή του Πασοκ, με άλλη ταμπέλα.

Όσον αφορά το «όλον» Πασοκ, απολαμβάνει την μοίρα του προδότη: αφού το χρησιμοποίησε κανονικότατα η Τρόικα, τώρα το καίει. Βγήκε ο κ. Τόμσεν να κατηγορήσει το Πασοκ ότι δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα, ενώ η αλήθεια είναι ότι όλα τα μέτρα ήταν προαποφασιμένα από το ΔΝΤ στις κρυφές συναντήσεις του με τον κ. Παπανδρέου, όταν αυτός διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν» (βλ. παραρτήματα του πρώτου μνημονίου). Και πώς να μην κάψει ο κ. Τόμσεν το Πασόκ τώρα, αφού βρήκε νέους μνημονιακούς συνεργάτες στην ΝΔ, οι εκπρόσωποι της οποίας παριστάνουν τους «διαπραγματευτές» ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν βρίσκονταν πράσινοι βουλευτές να σηκώσουν ανάστημα στον Παπανδρέου, μέχρι το 2013 θα είχαμε την μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου, και οι εκπρόσωποι της ΝΔ θα εξακολουθούσαν να υπογράφουν τα πάντα ...διαφωνώντας..!!! 

Οι πραγματικές λύσεις για την ελληνικη οικονομία.

Οι λύσεις για την κατάσταση της Ελλάδας θα βρεθούν όταν τιμωρηθούν με ειδικό δικαστήριο οι Έλληνες πολιτικοί (όσοι βέβαια είναι) που εν γνώσει (γνώση και βούληση)  διέλυσαν την ελληνική οικονομία ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και όταν αντιμετωπιστεί η ανεργία των Ελλήνων πολιτών. 

Τόσα χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων (όσοι βέβαια είναι) αποβιομηχάνισαν την χώρα και διέλυσαν κάθε παραγωγική δομή. Την τεράστια ανεργία που γνώριζαν ότι επέφεραν (λόγω έλλειψης παραγωγής) και η οποία ήταν η πραγματική βόμβα του ασφαλιστικού μας συστήματος, την αντιμετώπισαν με ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ (δηλ. χρήμα χωρίς αντίκρισμα παραγωγής) που έρεε άφθονο από ξένες χώρες, εν γνώσει των χωρών αυτών:

1) μαύρο χρήμα σε stage, επιδοτήσεις σε ΜΚΟ, σε ανύπαρκτα θέατρα κτλ

2) μαύρο χρήμα σε παράνομα επιδόματα τυφλών, δήθεν «αντιστασιακών» (τους οποίους όλα τα ΜΜΕ καλύπτουν), επιδόματα αλληλεγγύης κτλ. που είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κομματικών στρατών των πολιτικών που σήμερα παριστάνουν τους αδιάφθορους σωτήρες.

3) μαύρο χρήμα από τράπεζες που υπερδάνειζαν τον κόσμο πρήζοντάς του τα σηκώτια να πάρει δάνειο με την εξαπάτηση ότι κέρδισε «εορτοδάνειο», «διακοποδάνειο» κτλ.

4) μαύρο χρήμα σε ψηφοφόρους από απευθείας δωροδοκίες από τους πολιτικούς, με βαλίτσες από την siemens κτλ. για την εξαγορά ψήφων.

5) μαύρο χρήμα από υπερκοστολογήσεις δημοσίων έργων, με αντίστοιχη ανοχή στην φοροδιαφυγή «ημέτερων» μεγαλοεργολάβων, αλλά και στην εισφοροδιαφυγή από την χρησιμοποίηση λαθρομεταναστών.

6) μαύρο χρήμα από τον διορισμό πεινασμένων ανέργων στο δημόσιο, μόνιμων και συμβασιούχων.

7) μαύρο χρήμα με την φούσκα της οικοδομής με την οποία χτίστηκαν βουνά, λαγκάδια, ραχούλες και ρυάκια. Σε αυτό συνέβαλε και η δόλια στάστη των τραπεζών με την αλόγιστη χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Όλο λοιπόν αυτό το χρήμα χωρίς αντίκρισμα που έρεε από ξένες προστάτιδες δυνάμεις, γίνονταν δόλια προκειμένου να μην αναπτυχθούν παραγωγικές δομές στην Ελλάδα και να μείνουν οι Έλληνες αιωνίως πεινασμένοι και αιχμάλωτοι ξένων προστατών που τους δάνειζαν δολίως. Όταν αυτοί οι ξένοι προστάτες είδαν ότι το χρέος μας έγινε μη βιώσιμο και ακόμα περισσότερο όταν είδαν ότι σηκώσαμε κεφάλι με συνεργασία με την Ρωσία, τότε έβαλαν Έλληνες πολιτικούς υπηρέτες τους να σκάσουν την φούσκα που για χρόνια έφτιαχναν.

Έκρυψαν όμως από την Ευρώπη και τον ελληνικό λαό ότι τα ανωτέρω φαινόμενα διαφθοράς δεν ήταν η αιτία της χρεοκοπίας της χώρας μας, αλλά το αποτέλεσμα του πραγματικού προβλήματος χρεοκοπίας της χώρας, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη παραγωγής- θέσεων εργασίας. Όπως μας κρύβουν και πάλι σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του Ατλαντικού «εταίροι», που συνέβαλαν στην διάλυση των παραγωγικών δομών της χώρας μας προκειμένου να ΜΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ την δική τους παραγωγή, δεν πρόκειται να έλθουν στην Ελλάδα ως επενδυτές και όσοι Έλληνες πολιτικοί υπόσχονται κάτι τέτοιο απλά λένε ψέματα.

Μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής και για να γίνει αυτό πρέπει να αναζητηθούν χώρες που θα αγοράζουν τα ελληνικά προϊόντα (πχ Ρωσία και Κίνα), που θα δεχτούν συμπαραγωγή τεχνολογικών προϊόντων με εμάς και θα μας βοηθήσουν-προστατεύσουν στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας χωρίς να τάζουν μερίδια στους Τούρκους (όπως οι Αμερικανοί). Ό,τι δηλαδή χρειάζεται για δημιουργία ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Και πάνω από όλα πρέπει να βρεθούν εταίροι που δεν θα μας χρησιμοποιούν ως πελάτες των προϊόντων τους (βλ. Γαλλογερμανοί), δίνοντάς μας παράλληλα μαύρο χρήμα για να μην αναπτύξουμε παραγωγικές δομές που θα μας κάνουν ανταγωνιστικούς σε αυτούς. Εταίροι που δεν θα μας απειλούν ότι αν δεν γίνουμε σκλάβοι τους δεν θα έχουμε αυτοκίνητα, φάρμακα και όπλα, δηλαδή τα προϊόντα που παράγουν αυτοί. Αν φτιάχναμε και εμείς αυτοκίνητα και φάρμακα και βγάζαμε και το φυσικό αέριο που έχουμε, με τι θα μας εκβίαζαν άραγε..;;

Έχουμε ανάγκη από έναν νέο Καποδίστρια, ο οποίος θα παραλάβει μία κατεστραμμένη οικονομία και θα την αναδημιουργήσει με ελληνικές επιχειρήσεις-ελληνικά προϊόντα-ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Και ο οποίος θα επαναφέρει το τραπεζικό μας σύστημα στον πραγματικό του ρόλο ως αρωγό της επιχειρηματικότητας στις δύσκολες κυρίως στιγμές και όχι ως κοράκι που περιμένει να φάει το πτώμα μίας επιχείρησης όταν πάει κάτι στραβά (βλ. αβεβαιότητα επιχειρηματικού ρίσκου).

Το τρίπτυχο παραγωγήεργασίακατανάλωση ελληνικών προϊόντων από νέες αγορές (αφού Γαλλογερμανοί και Αμερικανοί μας βλέπουν ανταγωνιστικά) αποτελεί την μοναδική οδό σωτηρίας μας και μάλιστα αυτό το τρίπτυχο είναι που δυναμιτίζει η τρόικα: την παραγωγή με την υπέρογκη και ασταθή (αύξηση ΦΠΑ,  έκτακτες εισφορές) φορολόγηση των επιχειρήσεων, την εργασία με την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατανάλωση με τα χαράτσια και τις απολύσεις.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όποια χώρα τολμήσει να κάνει business με την Ελλάδα θα βρει απέναντί της και πάλι (όπως τότε που ο Ομπάμα έριξε τον ανίκανο Καραμανλή) το πέραν του Ατλαντικού μεγάλο αφεντικό. Η «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» θα ανταπαντήσει κάποιος. Όταν όμως πεινάσει ο ίδιος ή το παιδί του, αυτόματα σταματά να λειτουργεί με την λογική τύπου «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και γίνεται ξαφνικά από επαναστάτης μέχρι αυτόχειρας. Το λάθος των "υπέρμαχων της λογικής" είναι ότι ο πεινασμένος δεν σκέφτεται λογικά...Όσοι δεν το καταλαβαίνουν τώρα, θα το καταλάβουν αργότερα.







  

κανένα σχόλιο

Leave a Reply