Τούς Δασκάλους ρέ;

Του Γιώργου Κακαρελίδη*


Είναι γνωστό, ‘Κύριε’, ότι τούς εκπαιδευτικούς, πάντα τούς πληρώνετε … ελαφρώς τσιγκούνικα. Ειδικά οι δάσκαλοι έπαιρναν τα λιγώτερα. Και παρ’ ότι γνωστό αυτό, διαχρονικά, τώρα έρχεσθε αναιδέστατα και επικαλούμενοι δήθεν την Τρόϊκα, τούς τσουβαλιάζετε στο ενιαίο και μάλιστα με δήθεν αναδρομικές διαφορές από τον περασμένο χρόνο, που ποτέ δεν πήραν, γιατί είχατε ρίξει άλλες διαφορές …αναδρομικές, με αποτέλεσμα να τούς δίνετε 600 ευρώ το μηνα. Λιγώτερα κι από μια baby sitter.Πρέπει νάχετε τρικυμία στο κρανίο σας για να οδηγείτε τους δασκάλους σε ομαδική παράκρουση και εξαθλίωση. Ισως έχετε πεισθεί από τα φληναφήματα τής ανεκδιήγητης υπουργού περί τού ‘ψηφιακού’ σχολείου και τής ‘τηλεκπαίδευσης’, που εσυντονίζετο πειθηνίως με τον γκατζετά τον ΓΑΠ που τόπαιζε πρωθυπουργός σαν σε βιντεογκέϊμ, λόγω κληρονομιάς, βεβαίως, βεβαίως και που τάκανε κεραμιδαριό. Και να θεωρείτε, πρωτοτυπούντες παγκοσμίως, ότι οι δάσκαλοι είναι απλώς περιττοί.


Αλλά, ώ αφελείς, ούτε και στις σειρές τού Startrek δεν διανοήθηκε ο παραγωγός και συγγραφέας Gene Roddenberry να καταργήσει δύο πράγματα: τον δάσκαλο και το βιβλίο. Ακριβώς αυτά που βαλθήκατε να καταργήσετε. Προφανώς κάτι ήξερε παραπάνω από σάς.


Όπως κάτι παραπάνω ξέρουν οι Φινλανδοί και πληρώνουν ικανοποιητικά τούς δασκάλους τους. Και είναι αναλογικά στις πρώτες θέσεις της επιστημονικής παραγωγής, αν και ζούν μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο.


Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο σχωρεμένος ο Κέννεντυ είχε πεί  “καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό, να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του”.


Όμως εσείς εκεί. Από το ‘δυσθεώρητο’ κόστος τών 32 ολόκληρων λεπτών ανά παιδί ανά ώρα που ‘στοίχιζε’ ο δάσκαλος (Ναί, τόσο, ανάγοντας μισθό 1200 ευρώ, για τειάντα παιδιά ανά τάξη), εσείς το κατεβάσατε στα 16 ΛΕΠΤΑ (600 ευρώ). Ναι, ανεγκέφαλοι, πειθήνια όργανα τής καταστροφικής τρόϊκας (τι βαρβαρισμός, Θεέ μου). 16 ολόκληρα λεπτά την ώρα. 1 ευρώ την εργάσιμη ημέρα !!!.


Μήπως θυμάστε, ρέ, πόσα παίρνει η φιλιππινέζα για τούς κλώνους σας, μια και είστε ανίκανοι να μεγαλώσετε με τα παιδιά σας. Σας έβλεπα εκεί στο Μεγανήσι, να στέλνετε στις ακρογιαλές φιλιππενέζα, παιδί και λουλόσκυλα, για να μην σας ενοχλούν στα σαλιαρίσμα σας είτε με τις γκόμενενογλάστρες είτε με τα ‘ισχυρώτερα’ από σας λαμόγια.


Ολη η λειτουργία σας στημένη στο ένστικτο τού σεξ και τού άκοπου, έντοκου –δηλαδή αιματοβαμμένου, χρήματος, και όχι στο συναίσθημα της άδολης προσφοράς τού Πατέρα προς το Παιδί  και τής λογικής της διδασκαλίας, δηλαδή τής πειθαρχίας πάνω στα ένστικτα, τής μετάδοσης ολάκερου τού πολιτισμού αυτής τής χώρας, δηλαδή τής επιστήμης όλης τής ανθρωπότητος και τής ιδέας τής απεριόριστης ελευθερίας και ιερότητος συνάμα, τού Προσώπου, αφού ελευθέρους αφήκεν πάντας Θεός, δηλαδή τής μεταφυσικής.


Την έννοια αυτή τής διδασκαλίας, την πίστη -εμπιστοσύνη τών παιδιών προς τον δάσκαλο και την αφοσίωση τού τελευταίου ως ζωγρών Αυτά, για να τα οδηγήσει σε ανώτερες σφαίρες πολιτισμού δηλαδή επιστήμης και ως επακόλουθο την πατρίδα, κάνατε κάθε τι να την καταστρέψετε.


Διαλύσατε με την έλευσή σας στην εξουσία κάθε είδους ιεραρχία, επιθεώρηση και αξιολόγηση, τοποθετώντας όλο τον εσμό τών κομματικών εγκαθέτων στις θέσεις κλειδιά, για να βγάλουν τα απωθημένα τής καλιβινιστικής λογικής τους, πάνω στην Παιδεία, δηλαδή στα παιδιά τών Άλλων. Χωρίς να ρωτήσετε Δασκάλους που υπηρετούν το Γένος, μια και αυτή η λέξη, που αφορά μόνο τούς Ελληνες, σάς είναι παντελώς άγνωστη.


Μετατρέψατε όλα τα βιβλία σε κουρελούδες (patchworks στην ...επίσημη, κατά προτροπήν τής υπουργού, γλώσσα τών Ελλήνων), επειδή έτσι τάχουν στην Αμερική, όπου τα σχολειά υπηρετούν εντελώς διαφορετικό ρόλο.


Υποχρεώσατε τούς δασκάλους να μην βάζουν εργασίες στο σπίτι για ναχουν, ως φαίνεται χρόνο οι κλώνοι σας να καταγίνονται με τα βίντεο και τις τηλεοράσεις, ώστε να μπορούν να βλέπουν σαν ζόμπι, καθε είδους γκλαμουρίστικου λάιφ στάιλ, τής κλεπτοκρατίας που δημιουργήσατε.


Επιφέρατε λογικές αθεΐας, ειδικά με τον αμίμητο συνήγορο τού πολίτη, που σημαίνει πρακτικά ‘ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας’. Για να μην πώ για τα σεξιστικά πρότυπα που αφήσατε να εκμαυλίζουν τα παιδιά, προβάλλοντας έξω από τις –καθόλα σεβαστές, ατομικές κρεβατοκάμαρες, τις αδερφίστικες πρακτικές (και μετά βάζετε πρόστιμα στον Αριστοφάνειο Λαζόπουλο, επειδή είπε ‘κακές’ λέξεις).


Και σε κάθε περίπτωση, αντί να στηρίξετε τον δάσκαλο, τού βάλατε και τον μπαμπούλα τών πειθαρχικών, ώστε να ωρύεστε ότι τραυμάτισε ψυχολογικά τον γόνο σας, επειδή τον μάλωσε που ήταν αδιάβαστος, γιατί εσείς έχετε προκαθορίσει την ζωή του. Και μιλάμε για το παιδί σας , έ.


Αλλά και με την δικιά σας λογική, ρέ, θα πρέπει να πληρώσετε χοντρά τους δασκάλους.  Αφού βάσει αυτών, εσείς εβγήκατε μεγάλοι και τρανοί. Και σε καμμία περίπτωση, αφού πατήσατε σε ώμους δασκάλων, εδώ και ανά τα Ευρώπας και ΗΠΑ, δεν δικαιούσθε να παίρνετε περισσότερα από τον μέντορά σας. Ναι, όπως ακριβώς γίνεται και σ’ όλη την καπιταλιστική δύση, μέσα στις επιχειρήσεις. Εσείς στα χαρακώματα κι ο μέντορας στο γραφείο να απολαμβάνει το μερτικό του, από τις δικές πωλήσεις. Αλλά, είπαμε η συνέπεια ποτέ δεν σάς διέκρινε. Μόνο ο φόβος.


Αει στα τσακίδια, ρε.


* Ο Γιώργιος Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική τού ΤΕΙ Πατρών


gkakarel@gmail.com

κανένα σχόλιο

Leave a Reply