Κανένα δημοψήφισμα. Μόνη λύση οι εκλογές.

Μετά το απαράδεκτο αίτημα περί δημοψηφίσματος που μερικοί πρόσφατα έθεσαν στο τραπέζι, γίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας κατανοητό ότι ο απλός Έλληνας πολίτης έχει να αντιμετωπίσει, όχι απλά ανίκανους Κυβερνώντες, αλλά αδίστακτους επικοινωνιολόγους-τεχνοκράτες, οι οποίοι προκειμένου να τον δέσουν χειροπόδαρα (στην ψυχή και το πνεύμα) δεν διστάζουν να παίξουν με στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Εν ολίγοις, ένα δημοψήφισμα ύστερα από ενάμισυ χρόνο τραγικής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, θα βγάλει από τις πλάτες των ανίκανων Κυβερνώντων πολλές ευθύνες, μεταθέτοντάς τις στον απλό κόσμο, θα "ρετουσάρει" το αυταρχικό προφίλ των εντολοδόχων της τρόικας  και θα επιφέρει στην συνείδηση του κόσμου ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση με ψευτοδιλήμματα.



Τι πάει να πει ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας..;; Ευρωπαϊκή προοπτική είναι ο Έλληνας βιομήχανος να εξάγει φέτα και  γιαούρτια και ο Γερμανός βιομήχανος να εξάγει πανάκριβα αυτοκίνητα, οπλικά συστήματα και τηλεπικοινωνίες..;; Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Γάλλος να αγοράζει από εμάς το λάδι και την ντομάτα για ένα κομμάτι ψωμί (λόγω υπερπροσφοράς ακόμα και από τριτοκοσμικές χώρες) και ο Έλληνας να εισάγει από τον Γαλλογερμανό πανάκριβα (λόγω μονοπωλίου) τηλεπικοινωνιακά και οπλικά συστήματα; Γιατί να μην υπάρχουν Έλληνες βιομήχανοι που να εξάγουν τεχνολογικά  βιομηχανικά προϊόντα, κατά το παράδειγμα των παλαιότερων επιχειρηματιών Πίτσου, Δράκου και Σοφιανόπουλου, των οποίων οι βιομηχανίες ως δια μαγείας διαλύθηκαν (ψυγεία Πίτσος, κουζίνες Ιζόλα, Χρωπι). Εν πάσει περιπτώσει, δεν χρειάζεται κανείς να είναι ιδιαιτέρως ευφυής προκειμένου να καταλάβει ότι αν μία χώρα εξάγει ντομάτες και φέτα και εισάγει πανάκριβα οπλικά συστήματα, οχήματα κτλ είναι καταδικασμένη να χρεοκοπήσει. Σε αυτή την ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα..;; 


Η σημερινή Κυβέρνηση, όχι απλά δεν έκανε τίποτα στον τομέα έλλειψης τεχνολογικών υποδομών της Ελλάδας (παραγωγική οικονομία), αλλά καταβαράθρωσε και την εναπομείνασα οικονομία υπηρεσιών με εξοντωτικούς φόρους. Είναι σαν τον κλέφτη, ο οποίος αφού μπήκε στο σπίτι ενός ανυποψίαστου ζευγαριού για να κλέψει (κλοπή της ψήφου με το "λεφτά υπάρχουν" ενώ ήξεραν τα πάντα), όταν είδε ότι το ζευγάρι δεν είχε τα πλούσια χρυσαφικά που περίμενε (άρνηση του κόσμου να δώσει συναίνεση στο ξεπούλημα υποδομών και πετρελαίων), αλλά πενταροδεκάρες, από την οργή του έδεσε το ζευγάρι και ξεκίνησε να τους δέρνει ανηλεώς (άγρια φορολογία). Όσο λοιπόν ο απλός λαός δεν συναινεί στο ξεπούλημα όλων των τεχνολογικών υποδομών της Ελλάδας, ο "κλέφτης" θα συνεχίσει να τον χτυπά αλύπητα με την ανηλεή φορολογία, τις περικοπές και τις απολύσεις.


Είναι γεγονός, ότι ακόμα και τώρα πολλές από τις τεχνολογικές υποδομές της Ελλάδας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΕΛΒΟ κτλ) μπορούν να μεταβιβαστούν σε ιδιώτες με αρκετά ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, όπως:


1. το πχ. 60% των εργαζομένων σε αυτές να είναι Έλληνες πολίτες.


2. Μεταβίβαση σε Έλληνες επιχειρηματίες ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ. Είναι σίγουρο ότι, ακόμα και αν αγοράσει την ΔΕΗ ο Γάλλος και τον ΟΤΕ ο Γερμανός, ο απλός Έλληνας ηλεκτρολόγος με τις σωστές βάσεις μπορεί να φτιάξει δική του επιχείρηση ώστε να ξεπεράσει τον Γερμανό και να τον εκτοπίσει μακροπρόθεσμα από την Ελλάδα. Όπως πχ ο Έλληνας Σκλαβενίτης ανταγωνίζεται το Γαλλικό Καρφούρ.  Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στο μυαλό του Έλληνα επιστήμονα ότι θα ξεπεράσει τον Γαλλογερμανό, γιατί η τεχνολογία είναι ζήτημα κυρίως ευφυίας και ύστερα χρημάτων. Ο Έλληνας επιστήμονας, (δυστυχώς για το ΔΝΤ) δεν ξέρει μόνο να συλλέγει μπανάνες, αλλά θριαμβεύει σε όλες τις τεχνολογικές εφαρμογές. Είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν αγοράσει ο Γερμανός όλο τον ΟΤΕ, ο απλός Έλληνας επιστήμονας στις πχ. τηλεπικοινωνίες, μπορεί να φτιάξει δική του επιχείρηση και να  ανταγωνιστεί τον Γερμανό με επιτυχία.


Προϋποθέσεις φυσικά για κάτι τέτοιο, είναι τα ελληνικά μυαλά να μην μεταναστεύουν αλλά να μένουν εδώ, να υπάρχει σοβαρή ελληνική παιδεία που να ενισχύει την εθνική αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων,  και να μην πωληθεί η ελληνική γη που πατάμε και ο αέρας που αναπνέουμε.  


3.  αποφυγή πώλησης με την εξευτελισμένη χτηματιστηριακή τους αξία, αλλά με βάση την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας (πχ ο ΟΣΕ στην μεταφορά εμπορευμάτων στην Ευρώπη κτλ)


4. Αποκοπή του Ελληνικού στρατού από όλες τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις (ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ)  και δημιουργία ξεχωριστού τηλεφωνικού, ηλεκτρικού και υδροδοτικού δικτύου γι' αυτόν. 


Ακόμα και τώρα υπάρχουν λύσεις, όμως η τωρινή Κυβέρνηση δεν επιζητεί λύσεις αλλά το ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί όλων των Δημοσίων επιχειρήσεών μας και ακόμα περισσότερο την βιολογική εξόντωση των Ελλήνων. Όταν το ΠΑΣΟΚ με τον για δεκαετίες  άκρατο διορισμό Δημοσίων υπαλλήλων και την ανηλεή φορολογία του ιδιωτικού τομέα, έχει πρωτοστατίσει στην διάλυση του ελληνικού παραγωγικού τομέα και την παγίωση της οικονομίας υπηρεσιών, όταν απολύει τώρα κάποιον από το Δημόσιο τον σκοτώνει βιολογικά. Δεν υπάρχει παραγωγική οικονομία ώστε να τον απορροφήσει, ενώ όλα τα επαγγέλματα της οικονομίας υπηρεσιών (δικηγόροι, έμποροι, γκαρσόνια, τουρισμός κτλ) έχουν ήδη κορρεστεί. Τον σκοτώνει βιολογικά και με τα αμέτρητα αυτόφωρα για χρέη στο Δημόσιο, όταν πριν μερικούς μήνες κάλυψε τους μεγαλοκαρχαρίες με την περαίωση.


Καμία συναίνεση σε μία Κυβέρνηση που εξακολουθεί να σκοτώνει βιολογικά τους Έλληνες (άγριοι φόροι, απολύσεις χωρίς επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές, διάλυση του στρατεύματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια μας την ύπαρξη στο προσεχές μέλλον).


Καμία συναίνεση σε μία Κυβέρνηση που ενάμισυ χρόνο τώρα δεν αξιοποίησε την Δημόσια περιουσία αλλά περίμενε να εξευτελιστεί η αξία της για να την ξεπουλήσει όσο το δυνατόν πιο φθηνά.


Καμία συναίνεση σε μία Κυβέρνηση η οποία δεν άφησε την προηγούμενη να πάρει κανένα μέτρο γιατί "λεφτά υπάρχουν" και έρχεται σήμερα να την κατηγορήσει ότι χρεοκόπησε την χώρα γιατί δεν πήρε μέτρα τα οποία το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο, όταν ήταν αντιπολίτευση, απέρριψε.  


Κανένα δημοψήφισμα που θα επιφέρει επίπλαστη νομιμοποίηση των λανθασμένων επιλογών την Κυβέρνησης και μετάθεση της ευθύνης της στους πολίτες. 


Εκλογές εδώ και τώρα. Οι ανίκανοι πρέπει να φύγουν και όχι να το παίξουν και "δημοκράτες" με απατηλά δημοψηφίσματα προ τετελεσμένων γεγονότων. Όσο για το ποιος πρέπει να τις ζητήσει, αυτός δεν πρέπει να είναι η αντιπολίτευση. Τις ζήτησε επίσημα στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και το ΠΑΣΟΚ πλειοψήφισε. Είναι σειρά του λαού να τις ζητήσει με διαδηλώσεις, ή ο Πρ. Δημοκρατίας να παραιτηθεί, αφού βλέπει ότι τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ζήτησε "να μπει και κάποιος φυλακή" και δεν μπήκε κανένας. Έκανε έκκληση στην Κυβέρνηση ότι "ο λαός δεν αντέχει άλλο" και αυτοί συνεχίζουν να τον σκοτώνουν βιολογικά με εξοντωτικούς φόρους, τα αυτόφωρα για τα χρέη στο Δημόσιο ενώ πριν λίγους μήνες κάλυψαν τους μεγαλοκαρχαρίες με την ΠΕΡΑΙΩΣΗ. Ή παραιτείται ή τουλάχιστον σιωπά για να μην εκτίθεται περισσότερο, και ας αφήσει τις δακρύβρεχτες εκκλήσεις προς τον λαό για υπομονή, αν δεν τις συνοδεύει με πράξεις.

1 σχόλιο

  1. Νίκος Παπαγεώργης
    26 Μαΐου 2011 στις 8:57 μ.μ.

    Οι πρόσφατες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ισπανία πρέπει να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι πέρα από την κρίση θεσμών στην Ελλάδα, σοβαρές ευθύνες έχει και ο απλός Έλληνας πολίτης, με τον τελείως λάθος τρόπο που σκέπτεται.

    Οι Ισπανοί είδαν (σωστότατα) τις τοπικές εκλογές στην Ισπανία ως ένα άτυπο δημοψήφισμα-καταδίκη των μέτρων λιτότητας της Κυβέρνησης. Αντίθετα, εμείς στις πρόσφατες εκλογές ΟΤΑ Νοέμβ-2010 ή κάναμε αποχή και αφήσαμε τους πρασινοφρουρούς να "κάνουν παιχνίδι", ή ψηφίσαμε όποιον ξέρει να μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια, και μάλιστα ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ οτι ο ιδιος ο Παπανδρέου έθεσε τις εκλογές ως γνώμονα για τα μέτρα λιτότητας του μνημονίου... Τι σημαίνει αυτό..;; Ότι οι Ισπανοί είναι πιο πολιτικοποιημένοι από εμάς ή ότι εμείς έχουμε λοβοτομηθεί πολιτικά..;;

    Συνεχίζοντας τα περί λοβοτομής, πάμε στις πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες της ευρύτερης αριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ κτλ), με την απίστευτη ενίσχυση των πάσης φύσεως μεταναστών σε όλους τους τομείς. Ο λαθρομετανάστης δεν είναι βλάκας. Έρχονται λαθραία πχ 5 στην Ελλάδα, και όταν βλέπουν ότι "περνάνε καλά" με τους γνωστούς "αριστερούς"συμπαραστάτες τους, καλούν άλλους 500 και ου το κάθε εξής. Ο λαθρομετανάστης ξέρει που έρχεται, ποιους βρίσκει και ποιοι θα φροντίσουν να τον νομιμοποιήσουν και να τον κάνουν και Έλληνα πολίτη.

    Ακόμα και η κρίση θεσμών στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην πολιτική λοβοτομή του απλού Έλληνα πολίτη. Η κρίση αυτή δεν οφείλεται στο υποτίθεται αποτυχημένο κοινοβουλεύτικό μοντέλο, αλλά στο ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην Ελλάδα. Και οι νόμοι δεν εφαρμόζονται λόγω δύο παραγόντων:
    α) επεμβάσεις ξένων δυνάμεων (πχ Γερμανία στην υπόθεση siemens)
    β) λόγω του απίστευτου μίσους που τρέφουν οι λεγόμενοι "αριστεροί" κατά των "δεξιών" και οι "δεξιοί" κατά των "αριστερών". Ο Α Παπανδρέου αντί να μπει φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος γιατί ήταν έτοιμος να ανακινήσει εμφύλιο πόλεμο αριστερών-δεξιών. Ενώ από την άλλη πολλοί διαπλεκόμενοι πολιτικοί και εθνικοί εργολάβοι μένουν στο απειρόβλητο γιατί είναι δεξιοί ή αριστεροί αντίστοιχα κατά το ρητό: καλύτερα να με κυβερνά ένα λαμόγιο αριστερός, παρά ένας έντιμος αλλά φασίστας δεξιός. Και το αντίστροφο: καλύτερα να με κυβερνά ένα λαμόγιο δεξιός, παρά ένας έντιμος αλλά προδότης αριστερός.

    Να μιλήσουμε για την λοβοτομή μας στον τομέα της οικονομίας με τις αλλεπάλληλες απεργίες της δεκαετίες του 80 που διέλυσαν την βιομηχανία στην Ελλάδα..και μείναμε όλοι να συνωστιζόμαστε στην οικονομία υπηρεσιών..;; Να μιλήσουμε για την παντοδυναμία των συνδικαλιστών..;;

    Επομένως, πιστεύω ότι η ευρύτερη κρίση στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην λοβοτομή που (πράγματι κατά το σχέδιο του Κίσσιγκερ) έχει υποστεί ο απλός Έλληνας πολίτης και θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθούμε εκεί και όχι να καταδικάζουμε αόριστα τους θεσμούς στην Ελλάδα, ή ξένες δυνάμεις, οι οποίες κάνουν την δουλειά τους.

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Έλληνας είναι άρρωστος. Επειδή ως άρρωστος δεν μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο (δηλ. να λειτουργήσει το πολίτευμα), δεν σημαίνει ότι φταίει το αυτοκίνητο (πρέπει δήθεν να άλλάξει το πολίτευμα). Η λύση του δημοψηφίσματος μας τέθηκε τον Νοέμβ. 2010 και τα κάναμε σαλάτα και έπρεπε να έρθουν οι τοπικές εκλογές στην Ισπανία για να μας δείξουν οι Ισπανοί το πόσο αποχαυνωμένοι είμαστε. Την αποχαύνωση αυτή θέλουν να εκμεταλλευτούν όσοι υποστηρίζουν δημοψήφισμα τώρα, ενώ ο στοιχειωδώς σκεπτόμενος πολίτης θα επιδίωκε όχι δημοψήφισμα, αλλά εκλογές για να φύγουν οι ανίκανοι.

    Επειδή είμαστε όντως άρρωστοι, (διχασμένοι σε δεξιούς και αριστερούς και χαμένοι σε πολυπολιτισμικές ιδεολογίες, αριστερές ιδεοληψίες και επαναστάσεις των μολότωφ και του φραπέ), είμαστε ανίκανοι να κάνουμε κάτι σωστό, αν δεν πάρουμε πριν κάποιο φάρμακο να μας ξυπνήσει-ενώσει ως Έλληνες κατω από την ιδέα του έθνους. Και φάρμακα μπορεί να είναι μόνο δύο πράγματα:
    α) εθνική παιδεία με απόρριψη της πολυπολιτισμικής ιδεολογίας στην ρίζα της, την εκπαίδευση
    β) ένα ισχυρό εθνικό σοκ.

Leave a Reply