Κατάχρηση σε ασέλγεια

του Χάρη Κατσιβαρδά


Ενώ η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη ενόψει και των ληφθέντων μέτρων για το άνοιγμα ορισμένων επαγγελμάτων, η παρελκυστική πολιτική της κυβερνώμενης παράταξης δια του πρωθυπουργεύοντος Δ.Ν.Τ  δια μέσω των διαταγμένων μισθοφόρων της στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο προπαγανδίζουν ασυστόλως περί των τελεσφόρων δήθεν αποτελεσμάτων απόρροια της εφηρμοσμένης πολιτικής «λιτότητος», παραχαράσσοντας καθόν τρόπο, την αντικειμενική πραγματικότητα.


Είναι γεγονός, πως η Ελλάδα έχει καταβαραθρωθεί, έχοντας απεμπολήσει την εθνική της ανεξαρτησία, έχει εμπορευματοποιήσει τον πολιτισμική της παρακαταθήκη και σήμερα κιβδηλοποιεί κατ’εξαλούθηση και εκ συστήματος την ιστορία, προκειμένου υποτελώς, να πειθαρχήσει στις «εκ των ισχυρών ιθυνόντων»εντολές.



Περαιτέρω, καθίσταται σαφές πως πέραν της ιδιότυπης δικτατορίας σε συνδυασμό με την ήπια μορφή πτωχεύσεως που βιώνουμε δεν φαίνεται ουδένα ψήγμα εκρίζωσης της επιλήψιμης σοβούσας «κομματοκρατικής νοοτροπίας» στο πυρήνα του σκέπτεσθαι της κοινωνίας . Ο μέσος Έλληνας έχει πειστεί πως είναι συναυτουργός ή τουλάχιστον  άμεσος συνεργός στη διολίσθηση της οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου συνένοχος, κατά συνέπεια παρασιωπά οιαδήποτε αντίδραση αντίστασης και σφοδρής αμφισβήτησης της φερεγγυότητας της παρούσης κυβέρνησης.


Άρα λοιπόν, το Πασόκ έχει εγκαθιδρύσει λυσιτελώς, εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, έναν ακλόνητα ισχυρό κομματικό μηχανισμό ο οποίος κατισχύει ακόμη και αυτές τις κρίσιμες για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα περίοδο, υπερακοντίζοντας οποιαδήποτε  οχλούσα φωνή διαμαρτυρίας και φαλκιδεύοντας παράλληλα με «κρατική βία» κάθε απόπειρα ρηξικέλευθων προτάσεων πιθανής αλλαγής πλεύσης.


Ως εκ τούτου λοιπόν, η κατάχρηση σε ασέλγεια υπό του Δ.Ν.Τ, είναι αισθαντικά απτή, από τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του, δοθέντος ότι, η παθούσα Ελλάς είναι ανήμπορη να αντιδράσει και να αποκρούσει την εισβολή του «εχθρού» που εποφθαλμιά να μετατρέψει την Ελλάδα σε άθυρμα άδηλων  γεωστρατηγικών  συμφερόντων των «Μεγάλων δυνάμεων»


Η καταστρατήγηση της Νομιμότητας και η λήψη πραξικοπηματικών αποφάσεων που πάσχουν δημοκρατικής νομιμοποίησης ερχόμενες προδήλως σε αντίθεση με τη συλλογική βούληση, αντιποιώνατας κατ’ουσίαν την λαική εντολή έχουν δημιουργήσει επαχθείς συνέπειας στους κόλπους της κοινωνίας. Το επιστημονικό προλεταριάτο, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση του δείκτη της εγκληματικότητας αποτελούν ενδεικτικά και μόνο, δύο υπαρκτές όψεις του πνιγηρού αδιεξόδου και των αναποδράστως, παρεπόμενων επιπτώσεων αυτής. (…..)


Σε κάθε περίπτωση η απάντηση σε αυτή την οικονομική κρίση με ότι συνεπάγεται αυτόχρημα για την Πατρίδα, είναι εκ των ών ούκ άνευ, η συγκρότηση εγκείμενη, προεχόντως, στην περιφρούρηση των παραδοσιακών αρχών και αξιών μας που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της εθνικής μας υπόστασης.


Λαμβανομένων των ανωτέρω, στην παρούσα φάση της θερινής ραστώνης και των συνακόλουθων διακοπών, υπάρχει μια μορφή οιονεί εύθραυστης ανακωχής μεταξύ του κράτους και του πολίτη η οποία όμως αφεύκτως, θα  εκτραχυνθεί και θα οξυνθεί από το Σεπτέμβριο, ο πολίτης θα αφυπνιστεί αιφνιδίως από το παρόν παραισθησιογόνο των ανάπαυσης και θα εγείρει  αξιώσεις σε καθολικό επίπεδο για τα θιγόμενα κεκτημένα που τον καθηλώνουν σε χρόνια υποανάπτυξη ερήμην του και υποθηκεύουν,  επ’ άπειρον το μέλλον του.


Εξ ού και επιβάλλεται να επιτελέσουμε το καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες συμφώνως με την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος  (άρθρο 120) όπου : «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

κανένα σχόλιο

Leave a Reply