Εθνομηδενισμός ή Εθνοκεντρισμός : οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

του Χάρη Κατσιβαρδά


Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθότι ούσα πλέον υποτελής, έχει κατ'ουσίαν, απολέσει την εθνική της κυριαρχία, έναντι του δανεισμού για την κάλυψη του δημοσιονομικού της ελλείμματος. Την παρούσα στιγμή υφίσταται μια, άνευ προηγουμένως, ιδιότυπη δικτατορία η οποία κλειδωνίζει τον ίδιο τον κοινοβουλευτισμό και εν τέλει προκαλεί τριγμούς στο ίδιο το Δημοκρατικό κεκτημένο.


Η παρούσα κυβέρνηση συνεργεί άμεσα και κατ'εξακολούθηση σε μια συνολική ανθελληνική πολιτική τείνουσα ευθέως στην καταρράκωση του εθνικού κύρους παγκοσμίως. Η πραξικοπηματική εγκαθίδρυση του Δ.Ν.Τ αποτελεί απλώς τον ακρογωνιαίο λίθο εφαρμογής της περί ής ο λόγος, εθνομηδενιστικής της στρατηγικής.



Ειδικότερα δε το χρονικό της εθνοκτόνας αυτής εφαρμογής άρχεται με την αυθαίρετη κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης την επομένη της εκλογής της κυβέρνησης και συνεχίζεται με την απάλειψη του προσδιορισμού "εθνικός" από το νευραλγικό και ευαίσθητο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίχως να ερείδεται τούτη η επιλογή στη λαική εντολή.


Επιπροσθέτως, απαγόρευσε δήθεν, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, ρητά και κατηγορηματικά την παρέλαση των αρμάτων κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την στιγμή την οποία, οι παχυλοί-μισθοί στην κρατική τηλεόραση ενδημούν ανέγγιχτοι για να προβάλλουν τα προσφιλή τηλε-σκύβαλα τα οποία γέμουν υπερκχειλίζουσας ευήθειας, προάγωντας, στιλπνώς, και πανηγυρικώς, την παρακμιακή αποσύνθεση του κοινωνικού μας σώματος.


Συν τοις άλλοις, η νυν αναδιαρθρωτική κυβέρνηση, σπεύδει ταχέως, να επιβραβεύσει το ανθελληνικό μένος ορισμένων "πεφωτισμένων κατ'επάγγελμα προοδευτικών", δίχως τυπικά προσόντα, να καταλαμβάνουν τη θέση που κατέχουν, ενείδει πράκτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία σε συναυτουργία με έναν εσμό επιδοτούμενων πανεπιστημιακών με απώτερο σκοπό να κιβδηλοποιούν την ελληνική ιστορία, να παραποιούν τα αντικειμενικά ιστορικά γεγονότα, ούτως ώστε δια της εν λόγω παραχαράξεως να επιτευχθεί ο σκοπούμενος, συνειδησιακός γεννιτσαρισμός, των πολιτών.


Είναι απόλυτα σαφές πως η εκ βάθρων αποδόμηση της εθνικής συνείδησης και ο άρδην  εκριζωμός του πατριωτισμού, δίκην ενός φληναφολογικού και ανερμάτιστου προοδευτισμού,  ερειδόμενου σε μια συνθηματολογική ρητορική κενολογία, εξηπηρετεί καταδήλως πλέον, σωρεία αλλότριων υπερεθνικών συμφερόντων, όπου η παρούσα κυβέρνηση εθελοδούλως και άνευ όρων καταφάσκει ευθυγραμμιζόμενη στο αυταρχικό πρόταγμα της ηγεσίας της διακτατορίας που προστάζει την ολοσχερή εξάλειψη κάθε ψήγματος εθνικής ταυτότητας.


H νέα Τάξη Πραγμάτων της Παγκοσμιοποίησης και αναδιάταξης των εθνών στα πλαίσια της ολοκληρωτικής  εφαρμογής της ομοιογενοποιημένης προκρούστειας, πολιτικής της, επιχειρεί να κατακρεουργήσει, βαθμηδόν, την υποκειμενική ετερότητα κάθε έθνους και να καταργήσει εξολοκλήρου και τελεσιδίκως την πολιτισμική ιδιομορφία τους, ούτως ώστε οι λαοί, να καθίστανται πλέον ευάλωτοι στην παρέλκυση και ετεροκατεύθυνση της άνωθεν(…..) εφαρμοσμένης πολιτικής, με απονεκρωμένα αντανακλαστικά και έντονα φοβικά σύνδρομα αντίστασης και αμφισβήτησης του επιβεβλημένου κατεστημένου τρόπου.


Η μαζοποίηση του εκλογικού σώματος, σε άρρηκτο δεσμό με τον επιβεβλημένο πνευματικό ευνουχισμό του, συνιστά, εκ των ών ούκ άνευ, μια αναγκαία συνθήκη εξανδραποδισμού της χώρα υπό το ξένο ζυγό.


Το γεγονός ότι καταργείται η εθνική μας αυτονομία καταμαρτυρούν σειρά διαδοχικών γεγονότων που προοιωνίζονται πως αποτελούν μακροχρονίως το θεμελιώδη λίθο της επιλίψημης σκοπούμενος ανθελληνικής πολιτικής. α)το μεταναστευτικό με όλη τη συνακόλουθη φαιά προπαγάνδα περί πολύ-πολυτισμού, γλώσσα, ιστορία, παιδεία β)το νομοσχέδιο περί της διαβόητης διοικητής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» που κατακερματίζει χωροταξικά την Ελλάδα σε συνδυασμό με την παροχή δυνατότητας θέσης υποψηφιότητας αλλοδαπού με ολιγόχρονη παραμονή στην Ελλάδα, προλειαίνοντας το έδαφος για τα χειρότερα εν ευθέτω χρόνω γ) η εκ προμελετημένου δόλου εγκατάλειψη της Θράκης δ) ο ενδοτισμός στα εν γένει εθνικά ζητήματα, Κύπρος, Μακεδονία, κτλ ε) η λυσσώδης επίθεση κατά της εκκλησίας που πυροδότησε δήθεν «καθώς πρέπει αστικές» συζητήσεις για το Σταυρό στα εθνικά μας σύμβολα ή την  μη έπαρση της σημαίας στα κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών και στ) η φενάκη της ελληνοτουρκικής φιλίας με την ραγιαδίστικη-γραικύλικη υποδοχή του εγκληματία πολέμου Τούρκου ηγέτη.


Ως εκ τούτου, διαγιγνώσκεται ευχερώς μια μεταστροφή του  “status quo” της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε κάθε επίπεδο με μονομερή υπαναχώρηση καίριων σημείων για την Πατρίδα.


Σε αντιδιαστολή του εθνομηδενισμού προβάλλεται επίσης προβοκατόρικα το ψευδεπίπλαστο ιδεολόγημα  του εθνοκεντρισμού. Μια εσωστρεφής ομφαλοσκωπική τάση που περιχαρακώνει την υπερεθνική πολιτισμική διάσταση του οικουμενικού ελληνισμού απανταχού της γής, και τον εκφυλίζει σε μια συνθηματολογική ρητορική κενολογία δίχως ουσιαστικό αντίκρυσμα στο διεθνές περιβάλλον. Τη στιγμή που ο Ελληνισμός μετατρέπει σε κόμμα, ακρωτηριάζεται, η δυναμική του εμβέλεια να διαπλάσει καινοφανή στοιχεία και να ανατρέψει κετεστημένες αντιλήψεις, καθότι απονεκρώνεται σε ένα εύθραστο ιδεολόγημα και ουτιδανό μέσο πειθαναγκασμού των μαζών.


Εν κατακλείδι, επιβάλλεται σοφρωσύνη και επιτάσσεται πως πρέπει να αποκρούσουμε το κατάπτυστο και παρελκυστικό δίπολο : εθνομηδενισμός ή εθνοκεντρισμός καθότι αποτελούν δύο όψεις του ίδου νομίσματος που προδικάζουν αννέκλητα την τελματώδη πορεία μας. Η ρηξικέλευθη τομή έγκειται στην άμεση υπερκέραση του ψευδώνυμου τούτου μανιχαϊστικού σχήματος, προϊόν της ίδιας εθνοκαστροφικής μήτρας των ισχυρών και ανάκτηση της ισχυρής εθνικής μας συνείδησης η οποία συνδέεται τελεολογικώς με τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply