Η κουτσουρεμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 και οι μπανάνες...

Η «κουτσουρεμένη» παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010 θα μείνει στην ελληνική ιστορία ως μία χωρίς προηγούμενο επίδειξη υποτέλειας και ζητιανιάς στους Ευρωπαίους για δάνεια. Ως ένα πρωτοφανές «παιχνίδι» με τις ένοπλες δυνάμεις και το ηθικό του λαού, αλλά κυρίως ως μία απίστευτη «διπλωματική βλακεία» όσον αφορά το μήνυμα αδυναμίας (σχετικά με τον ελλιπή εξοπλισμό της Ελλάδας) που εκπέμφθηκε στην Τουρκία.


Πρόκειται για μια επίδειξη αδυναμίας, η οποία ήρθε ως λανθασμένη απάντηση στις προκλήσεις των Τούρκων, με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα τους να αλωνίζουν με ιδιαίτερη ένταση  από τις αρχές του 2010 στο Αιγαίο, και η οποία κατέστησε πλέον σχεδόν σε βεβαιότητα την προηγούμενη απλή πιθανότητα δημιουργίας από μέρους των Τούρκων θερμού  επεισοδίου το καλοκαίρι.



Δυστυχώς δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους Έλληνες ιθύνοντες,  ότι στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως γνωστό «το δίκαιο του ισχυρού». Σε αυτή την ζούγκλα, οι κυβερνώντες μας, μας έπεισαν ότι είμαστε τα άκακα και απονήρευτα ελαφάκια, τα οποία βόσκουν αμέριμνα στο λιβάδι, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ περί ελευθερίας της προσωπικότητας και  ανεξαρτησίας των εθνών, κρύβοντάς μας πως στην φύση, εκτός από πάπιες, κορμοράνους και ιπποπόταμους υπάρχουν λύκοι και λιοντάρια που καραδοκούν να κατασπαράξουν όποιο ζώο παρουσιάζει αδυναμίες.


Έτσι και εμείς με την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δείξαμε περίτρανα ότι είμαστε τα ελαφάκια, τα οποία άρχισαν να κουτσαίνουν... Οι δε απέναντί μας Τούρκοι, ως πραγματικοί λύκοι, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη... Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ιστορικά ότι έχουν το ένστικτο του λύκου. Και είναι βέβαιο πως δεν επέλεξαν να ταυτιστούν με αυτό το ζώο τυχαία.


Με βάση γνωστά λαογραφικά στοιχεία, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι βασιλείς τους ήταν λυκάνθρωποι (βλέπε τον θρύλο της λύκαινας Asena), ενώ δεν είναι τυχαίο το ότι έχουν ονομάσει τον νεότερο «πατέρα» της Τουρκίας, Κεμάλ Αττατούρκ, αλλά και την στρατιωτικοποιημένη νεολαία τους «γκρίζους λύκους». Ακόμα και αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν, κατά την  εκστρατεία των Μακεδόνων στο όρος Παροπάμισο του Ινδικού Καυκάσου όπου ζούσαν οι αρχαίοι Τούρκοι, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστρεψε τους κυνοκέφαλους (ή λυκάνθρωπους).


Και τέλος, ο φιλόσοφος Πλήθων Γεμιστός προειδοποιεί, στις αρχές του 15ου πΧ αιώνα, τον τότε Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγο, ότι οι Τούρκοι δεν είναι ένας τυχαίος λαός, αλλά ήρθαν από τον Παροπάμισο να εκδικηθούν τους Έλληνες για τις καταστροφές που τους έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος.


Μετά τις ανωτέρω «λαογραφικές» πληροφορίες μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί, από όταν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στα Βαλκάνια, το μόνο που γνώρισαν οι Έλληνες από αυτούς ήταν η λεπίδα του σπαθιού τους. Ο Κολοκοτρώνης που έλεγε ότι «ο Τούρκος ξέρει μόνο την γλώσσα του σπαθιού», η σφαγή της Χίου, η γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών Ελλήνων και Κούρδων στις αρχές του 20ου αιώνα, το ξεκλήρισμα των Κωνσταντινουπολιτών το 1955 και των Κυπρίων το 1974, τα Ίμια του 1996 και οι προκλητικές αμφισβητήσεις τους σε Αιγαίο και Θράκη αποδεικνύουν γιατί οι Τούρκοι, ως γνήσιοι λύκοι, πάντα ήξεραν να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες, όταν διαπίστωναν ότι ο αντίπαλός τους είχε κάποια αδυναμία. Όσες επιθέσεις φιλίας και να κάναμε από την δεκαετία του 90 εμείς τα «απονήρευτα ελαφάκια» σε αυτούς....


Και όμως αυτή η απίστευτη βλακεία της κουτσουρεμένης παρέλασης δεν είναι τυχαία, αλλά εντάσσεται σε ένα κρεσέντο ανικανότητας και αναίσθητης  δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.


Ζητώ συγγνώμη για το σκληρό ύφος, αλλά η μετατροπή της Ελλάδας σε Μπανανία, σε ένα ατελείωτο μπάχαλο σε όλους τους τομείς, δεν με αφήνει να εκφραστώ με  πιο ήπιες λέξεις.


Α) Ενώ πήραν τα λεφτά του λαού με το χρηματιστήριο και έπαιξαν στον  τζόγο τα αποθέματα των ταμείων, ενώ κατασπατάλησαν κονδύλια της ΕΕ δισεκατομμυρίων ευρώ,  και καταχρέωσαν την χώρα με εξωφρενικά δάνεια, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι "είμαστε όλοι Έλληνες", προκειμένου να δικαιολογήσουν μία πρωτοφανή φορολογική επιδρομή στον οικογενειακό προϋπολογισμό των σύγχρονων Ελλήνων. «Θα φορολογήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα» όπως είπε κάποτε ο Κοσμάς ο Αιτωλός...


Μια επιδρομή, η οποία δεν μένει στην αύξηση της βενζίνης από το 1,04 στο 1,60, δεν μένει στην αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, δεν μένει στην περικοπή του μισθού των εκπαιδευτικών των 1.050 ευρώ (ξεπερνά τα 1.000 ευρώ η μείωση των ετήσιων αποδοχών των νέων  εκπαιδευτικών), αλλά φτάνει στην λαϊκίστικη στοχοποίηση επαγγελμάτων, όπως οι δικηγόροι, των οποίων η δουλειά είναι ήδη δραματικά πεσμένη (τα συμβόλαια για τους περισσότερους είναι ελάχιστα), οι οποίοι «παρακαλάνε» τον πελάτη να τους πληρώσει το παράβολο της προείσπραξης (αν γίνει βέβαια το δικαστήριο και δεν πάρει αναβολή) και οι οποίοι θα βρεθούν να λένε ξαφνικά στον πελάτη τους να πληρώσει την προείσπραξη αυξημένη κατά 23%.


Η τριπλή φορολόγηση των δικηγόρων ήδη από τον Δικηγορικό τους Σύλλογο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Κράτος (στις ετήσιες δηλώσεις), δεν πτοεί τους άσχετους με την πραγματική οικονομία ιθύνοντες να κάνουν γενικεύσεις με τους ελάχιστους «προύχοντες δικηγόρους των ΜΜΕ» και τελικά, με τον ΦΠΑ, να ισοπεδώσουν την μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.


Γιατί αναφέρουμε τον ΦΠΑ; Γιατί χρόνια τώρα δεν τον εισπράττουν από μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα (super market κτλ). Δεν εισπράττουν πρόστιμα που επιβάλλονται σε καρτέλ, ούτε εισφορές στο ΙΚΑ από γνωστούς επιχειρηματίες. Μία ζωή κηνυγούν την «μαρίδα» και περιορίζονται σε επικοινωνιακά κόλπα όπως την στοχοποίηση των δικηγόρων και την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας με 20% στην ακίνητη περιουσία της.


Το πόσο είναι μία ακόμα επικοινωνιακή απάτη της σύγχρονης  Μπανανίας η φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας καταδεικνύεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, από την μη φορολόγηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, το οποίο, ως γνωστόν, όπως και η Εκκλησία της Ελλάδος,  είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου....


Β) Αλλά που έκαναν κάτι σωστό οι κυβερνώντες των τελευταίων δεκαετιών για να κάνουν τώρα; Εκτός της αποτυχημένης οικονομικής τους πολιτικής, εν μέσω τόσων διεθνών προκλήσεων, από το 2004 έως το 2009 δεν έχουν παραγγείλει σχεδόν τίποτα από εξοπλισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων όταν θα έρθει η ώρα. Τι πόλεμο θα κάνουμε χωρίς όπλα;; Έτσι λοιπόν άοπλοι, θα πούμε στους Τούρκους «περάστε» και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι:


Οι Ευρωπαίοι,  γιατί χωρίς αντίσταση από τους Έλληνες δεν θα υπάρξουν απώλειες που θα ξεσηκώσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί γιατί θα απαλλαγούν από τις ευθύνες τους (διαφθορά, ανικανότητα, «ύποπτη» υποχωρητικότητα, για να μην πούμε κάτι άλλο)  ρίχνοντας το φταίξιμο στην κακή μοίρα της Ελλάδας, την ατυχία κτλ, οι Τούρκοι φυσικά για το αυτονόητο και οι Αμερικανοί γιατί με συνθήκες πανωλεθρίας των Ελλήνων (όπως και το 1947 με την λεγόμενη «θεσμοθετημένη εξάρτηση»), θα έρθουν για μία ακόμα φορά ως «ελευθερωτές» και προστάτες μας, υφαρπάζοντας απροκάλυπτα περισσότερα  ελληνικά εδάφη (βλ. Μακεδονία).


Γ) Δυστυχώς η Μπανανία που προαναφέραμε δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της εθνικής οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, αλλά έχει εισχωρήσει και παραλύσει κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας μας.


Επειδή λίγοι προύχοντες επιχειρηματίες (οι ίδιοι που δεν πληρώνουν ΦΠΑ, ΙΚΑ κτλ) είχαν ανάγκη από φθηνά εργατικά χέρια, οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1997 και μετά, έμπασαν εκατοντάδες χιλιάδες  ταλαίπωρους λαθρομετανάστες για να αντικαταστήσουν τους Έλληνες πολίτες με τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις.


Επίσης, με γελοίους νόμους (ν.2910/2001, ν.3386/2005 κτλ) επιβράβευσαν και επιβραβεύουν το δουλεμπόριο. Και αυτό διότι, αν τύχει ο λαθρομετανάστης (ο οποίος μεταφέρθηκε από τους δουλέμπορους στην Ελλάδα) να βρει ευκαιριακή εργασία, θα γίνει, με τους νόμους αυτούς,  «νόμιμος». Βλέπε τα κυκλώματα που χορηγούν πλαστές βεβαιώσεις με εικονική εργασία, με εικονικές εισφορές στα ταμεία, ή τον τρόπο εξαγοράς ενσήμων μέχρι το 20% που απαιτείται για νομιμοποίηση. Ή ακόμα βλέπε καταγγελίες οικοδόμων ότι δεν έβρισκαν δουλειά γιατί δεν ήταν αλλοδαποί κτλ.


Ακόμα και σήμερα, εν έτει 2010, βλέπουμε άφωνοι πολλούς αλλοδαπούς  να δικάζονται στα Τριμελή Πλημμελειοδικεία για πλαστογραφίες σχετικά με εικονικές εισφορές στα ταμεία και βεβαιώσεις γνώσης της ελληνικής γλώσσας (έγγραφα νομιμοποίησης και πολιτoγράφησης) διαπραττόμενες ήδη από το 2003 και 2004, και φυσικά να αθωώνονται σχεδόν όλοι λόγω έλλειψης δόλου...


Από το Μάιο του 2009 με το σκίσιμο της σελίδας από το Κοράνι βλέπαμε στις σχετικές «θρησκευτικές» διαδηλώσες Πακιστανούς και Αφγανούς λαθρομετανάστες να μας απειλούν ότι αν δεν τους βρούμε δουλειά, θα ζώνονται με εκρηκτικά και θα ανατινάζονται σκοτώνοντας Έλληνες πολίτες.


Αντί όμως η Μπανανία όπου ζούμε να αρχίσει να παίρνει μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, αποφάσισε, στους ήδη «νομιμοποιημένους» λαθρομετανάστες (με όλα τα ανωτέρω κυκλώματα δουλεμπόρων, πλαστογράφων και εκβιαστών που προαναφέραμε), να τους αποδώσει την Ελληνική ιθαγένεια και τα σχετικά πολιτικά δικαιώματα που συνεπάγονται με αυτή (δικ. ψήφου, δικ. πολιτικών συγκεντρώσεων κτλ) για λόγους ανθρωπιστικούς....


Οι κομματικοί παρατρεχάμενοι που προσπαθούν να  δημιουργήσουν, με τους πολιτογραφημένους αλλοδαπούς, τους μελλοντικούς κομματικούς στρατούς, οι «απατεώνες» τεχνοκράτες που κατασπατάλησαν το Δημόσιο Ταμείο και άφησαν την Ελλάδα σχεδόν άοπλη στις σύγχρονες διεθνείς προκλήσεις, είναι «ανθρωπιστές» και ενδιαφέρονται για την επιβίωση των απανταχού ταλαίπωρων κατατρεγμένων...


Ως νομικά επιχειρήματα στην φαρέτρα τους μας παραθέτουν Διεθνή Σύμφωνα του ΟΗΕ που υπέγραψε η Ελλάδα το 1985 και το 1992 για τα κοινωνικά δικαιώματα των αλλοδαπών (νόμιμων και παράνομων) και για τα δικαιώματα του παιδιού ανεξάρτητα από υπηκοότητα. Δεσμεύουν δηλαδή την Ελλάδα με Διεθνή Σύμφωνα που υπέγραψε σε άλλες  εποχές  που οι αριθμοί των μεταναστών στην Ελλάδα ήταν σχεδόν μηδαμινοί, και ως εκ τούτου κάτω από άλλες συνθήκες.


 Με βάση λοιπόν  αυτά τα Σύμφωνα η Ελλάδα, κατά αυτούς, πρέπει να δώσει πληθώρα κοινωνικών δικαιωμάτων (δωρεάν παιδεία, εργατικές κατοικίες, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης κτλ) σε εκατομμύρια εκ των υστέρων νομιμοποιημένων παράνομων αλλοδαπών, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που επικρατούσαν κατά την υπογραφή των Συμφώνων αυτών....Και την ίδια στιγμή που η κατεστραμμένη οικονομία της Ελλάδας έχει τεθεί ως δικαιολογία για περιστολή πλήθους κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολίτών (μείωση μισθών,  θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας κτλ.) 


Η Μπανανία σε όλο της το μεγαλείο....


Δ) Αν τέλος εκφράσει κανείς ανησυχίες για την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική διάλυση της Ελλάδας, θα ακούσουμε αμέσως φωνές καθησυχασμού.


Μην ανησυχείτε, μας λένε, γιατί ο ΟΗΕ, του οποίου τις διακηρύξεις και τα ψηφίσματα η Τουρκία και το ΝΑΤΟ έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (βλέπε Κύπρος, Σερβία 1999, Ιράκ, Αφγανιστάν), μας προστατεύει.


Μην ανησυχείτε γιατί το ΕΔΔΑ, το οποίο έδωσε το δικαίωμα σε Έλληνες πολίτες της Θράκης να αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι», μας υποστηρίζει.


Μην ανησυχείτε γιατί οι Ευρωπαίοι, οι οποίοί άρχισαν να μας ζητάνε ελληνικά νησιά για τα χρέη που υποτίθεται ότι τους χρωστάμε, μας αγαπάνε...!!! Με τον κ. Παπανδρέου φυσικά, ως γνήσιο πρωθυπουργό της Μπανανίας μας,  να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις σχετικές  απαιτήσεις τους και την ωμή αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας,  και να απαντά γα πράσινη ανάπτυξη στα νησιά  και άλλες "μπανάνες"....


Μην ανησυχείτε γιατί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, θα μας δικαιώσει σε ότι ζήτημα και να του θέσουμε,  κρύβοντάς μας ότι, οτιδήποτε και να ορίζει το διεθνές δίκαιο, το Δικαστήριο αυτό μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφαρμόσει μία ad hoc εξαίρεση εις βάρος της Ελλάδας, λόγω ιδιαζουσών συνθηκών, παραγόντων κτλ. Ό,τι περίπου γίνεται κατά την καθημερινή πρακτική των ελληνικών ποινικών και αστικών δικαστηρίων...


Μην ανησυχείτε γιατί ο ελληνικός λαός, με την Δημοκρατία του, θα αντιδράσει. Πώς θα αντιδράσει όταν ο Έλληνας πολίτης έχει χάσει προ πολλού το δικαίωμα εκλέγεσθαι ως πρωθυπουργός (λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για ίδρυση κόμματος και σύνδεσης με ΜΜΕ για επαφή με το κοινό); Πώς θα αντιδράσει όταν είναι πλέον καταδικασμένος να ασκεί μόνο το δικαίωμα εκλέγειν ανάμεσα στους ίδιους και τους ίδιους «ολίγους» προύχοντες πρωθυπουργούς;


Επιτέλους όχι άλλες μπανάνες...

κανένα σχόλιο

Leave a Reply