Η αποδοχή από την ελληνική πλευρά της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίωνκαι η γενιά του ΝΑΙ..

Δυστυχώς οι σύγχρονοι πολιτικοί αρχηγοί μας, για πρώτη φορά στην υπερχιλιετή ιστορία των Ελλήνων, μετέτρεψαν την ελληνική φυλή από φυλή θάρρους, τιμής και αντίστασης σε φυλή υποτακτικών καρπαζοεισπρακτόρων (“Η Κύπρος είναι μακριά”1974, “Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς” 1996, “Σχέδιο Ανάν” 2004, Σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια 2009 κτλ). Οι προηγούμενες ελληνικές γενιές των πολλών ΟΧΙ στους διάφορους ανά τους αιώνες εξουσιαστές, μετά από χιλιάδες χρόνια, μας βλέπουν από ψηλά να έχουμε καταντήσει η πρωτοφανέρωτη για τα ελληνικά δεδομένα γενιά του ΝΑΙ...

Όλοι μας μεγαλώσαμε με τα αμέτρητα ΟΧΙ που είπαν αγέρωχα κατά καιρούς οι ηγέτες του Ελληνισμού σε περιστάσεις που η λογική υπαγόρευε το ΝΑΙ. Μάλιστα, τα ΟΧΙ αυτά, τα οποία σημάδεψαν και έδωσαν το ιστορικό στίγμα της ελληνικής φυλής, έχουν ανυπολόγιστη αξία γιατί δεν λέγονταν με την ασφάλεια μιας αριθμητικής και οπλικής υπεροχής αλλά πάντα όταν οι καταστάσεις ήταν απελπιστικές.



Ας θυμηθούμε το ΟΧΙ του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες όταν αντιμετώπιζε τα εκατομμύρια του στρατού του Ξέρξη. Ας θυμηθούμε το ΟΧΙ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μωάμεθ Β για την παράδοση της Πόλης στους 300.000 πολεμιστές του. Ας θυμηθούμε το ΟΧΙ στην Τουρκοκρατία από τους αγωνιστές του 1821, τους οποίους οι Ευρωπαίοι θεωρούσαν τρελούς. Ας θυμηθούμε το ΟΧΙ των Ελλήνων στους Ιταλούς και τους Γερμανούς το 1940-41, όταν και πάλι η πανωλεθρία από την εισβολή των δύο αυτών αυτοκρατοριών ήταν σίγουρη και παρόλα αυτά αλλάξαμε τον ρου του Β Παγκοσμίου Πολέμου και της ανθρωπότητας γενικότερα.

Ας θυμηθούμε ακόμα και το ΟΧΙ των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ την δεκαετία του 50, ενάντια στην κατοχή και την καταπίεση της υπερδύναμης τότε Αγγλίας. Στο τέλος, οι Κύπριοι ήρωες, αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε  λογική, ελευθέρωσαν την Κύπρο, έστω και αν το 1974, για αντίποινα και για να κατοχυρώσουν καλύτερα τις βάσεις τους, Άγγλοι και Αμερικανοί οδήγησαν τους  Τούρκους στην βόρεια Κύπρο. Γι' αυτό άλλωστε δεν ανοίγει (και ούτε πρόκειται να ανοίξει) ο φάκελος της Κύπρου... Για να μην εξευτελιστούν οι δήθεν σύμμαχοί μας στα μάτια μας για τον ρόλο τους τότε, ρίχνοντας έντεχνα όλο το φταίξιμο στην δικτατορία του Ιωαννίδη...

Αν διαβάσει κάποιος τα ιστορικά αρχεία, θα δει ότι οι Τούρκοι άρχισαν να μαζεύουν στρατεύματα απέναντι από την Κύπρο πολύ πριν γίνει το πραξικόπημα από τους χουντικούς κατά του Μακάριου. Ενώ όταν οι χουντικοί έστελναν στρατεύματα στην Κύπρο για να αποκρούσουν τους Τούρκους, οι Αμερικανοί (με βάση ιστορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών) τους πίεσαν να τα πάρουν πίσω, απειλώντας τους ότι θα φτάσουν την Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο...Οι δε σελίδες των πρακτικών του ελληνικού στρατού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα τεκτενόμενα στις  επίμαχες ημερομηνίες του Ιουλίου του 1974, λείπουν...!! Όλα αυτά με βάση την σπουδαία δημοσιογραφική έρευνα του έγκυρου δημοσιογράφου (γιατί υπάρχουν και σπουδαίοι δημοσιογράφοι, όχι μόνο τσιράκια που πληρώνονται) Κώστα Χαρδαβέλα, το καλοκαίρι του 2009.

Στο τέλος, παρά τις καταστροφές που έγιναν, η μοίρα μας αντάμειψε και μας έδωσε το δικαίωμα στην ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, γατί εκτίμησε το σθένος και την αξία μας, όπως εκτιμά το σθένος και την αξία κάθε λαού στον κόσμο που έχει μάθει να ζει με αξίες (ελευθερία, δικαιοσύνη, θάρρος, αγωνιστικότητα, τιμή), ακόμα και όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα προστάγματα του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης και της λογικής.

Τι έρχονται λοιπόν σήμερα να μας πουν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί αρχηγοί; Ότι δήθεν πρέπει να συμβιβαστούμε (για μια ακόμα φορά..!!) στο γεγονός να συμπεριληφθεί ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων (σύνθετη ονομασία μας το πλάσαραν) γιατί απλά οι κανόνες της λογικής μας επιβάλλουν να μην αντισταθούμε στην υπερδύναμη Αμερική και την ΕΕ....Λένε λοιπόν το ΝΑΙ στο ξεπούλημα του ονόματος της ελληνικής Μακεδονίας γιατί απλά πιεζόμαστε..

Μα καλά αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν σε ποια φυλή ανήκουν; Δεν ξέρουν ότι το γνώρισμα των Ελλήνων που τους ξεχωρίζει από τα άλλα γένη στον κόσμο είναι τα αμέτρητα ΟΧΙ στους διάφορους ανά τους αιώνες νταβατζήδες-εξουσιαστές; Από πότε ο Έλληνας άρχισε να λέει ΝΑΙ επειδή πιέζεται; Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες δεν είναι Έλληνες, ή είναι Έλληνες αλλά δεν ξέρουν την πραγματική ιστορία της Ελλάδας. Δηλαδή δεν ξέρουν σε ποια φυλή ανήκουν.

Δεν θα αναφερθούμε σε νομικές ανοησίες περί δικαιωμάτων των μειονοτήτων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η σωστή και πολυπόθητη προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων όπου υπάρχουν, αλλά η οργανωμένη προσπάθεια να μας επιβληθεί ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες.. Ας επιλέξουν οι Σκοπιανοί ό,τι όνομα θέλουν, φτάνει αυτό το όνομα να μην περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, γιατί αυτοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων.

Αν οι Σκοπιανοί πραγματικά ήθελαν να λέγονται Μακεδόνες και ένιωθαν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είχαν παρά να απευθυνθούν στο ελληνικό κράτος απλά για να επεκτείνει τα σύνορά του, ενσωματώνοντάς τους στην μάνα Ελλάδα, γιατί ιστορικά και εθνολογικά οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο (όπως είναι οι Μανιάτες, οι Ηπειρώτες, οι Κρήτες, οι Βλάχοι κτλ). Τι μας λένε όμως οι Σκοπιανοί; Ότι...ξέρετε κάτι... νιώθουμε Μακεδόνες...αλλά οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες... και θέλουμε τα εδάφη μας (δηλαδή της ελληνικότατης Μακεδονίας) να αποσπαστούν από την κακιά Ελλάδα....

Να λοιπόν που το Μακεδονικό δεν είναι πρόβλημα μειονοτήτων, αλλά ιστορικό και εθνολογικό για το αν οι Μακεδόνες είναι Έλληνες ή όχι. Στην περίπτωση που οι Μακεδόνες είναι Έλληνες (η οποία είναι η σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη), οι Σκοπιανοί λέγοντας ότι είναι Μακεδόνες εννοούν απλά ότι είναι και νιώθουν Έλληνες...και δεν έχουν παρά να ενσωματωθούν κοινωνικά και εδαφικά με τους άλλους Έλληνες. Το να έρχονται όμως να μας λένε ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες και θέλουν δικό τους κράτος, δεν έχει να κάνει με προστασία μειονοτήτων αλλά με καθαρές επεκτατικές βλέψεις και προσπάθειες υφαρπαγής ελληνικών εδαφών.

Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία” απέδειξε ο αρχαίος και ως εκ τούτου αντικειμενικός ιστορικός και γεωγράφος Στράβωνας. Ακόμα και το όνομα Μακεδονία βγαίνει από την αρχαία ελληνική λέξη "μακεδνός" που σημαίνει ψηλός (γνώρισμα των Μακεδόνων ότι ήταν ψηλοί). Ενώ η δηθεν "Μακεδονική" γλώσσα είναι απλά μία από τις πολλές διαλέκτους της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Τα όποια σλαβικά στοιχεία αποτελούν μία εξαίρεση που άρχισε να πραγματοποιείται πολλές εκατοντάδες χρόνια μετά τον Χριστό (σε τοπικό και όχι εθνικό επίπεδο), με την εμφάνιση των Σλάβων στα Βαλκάνια (πολύ μετά τον 6 αιώνα μ.Χ. που εμφανίστηκαν οι Σλάβοι), ενώ το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων, ξεκίνησε να ζει στην Μακεδονία πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν τον Χριστό.

Αλλά ας μην επεκταθούμε περισσότερο σε άλλες αποδείξεις της ελληνικότητας της Μακεδονίας (έχουν ήδη ειπωθεί πολλά), και ας πάμε  στο πολιτικό κομμάτι του όλου ζητήματος που αφορά την αναγνώριση του ονόματος των Σκοπίων ως Μακεδονίας από “δεκάδες” κράτη στον κόσμο. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας καταλάβουμε ότι ο κύριος υποκινητής των εξελίξεων αυτών δεν είναι τα “δεκάδες κράτη” (που ξαφνικά σταμάτησαν να ασχολούνται με τα προβλήματά τους και άρχισαν να έχουν άποψη για λαούς και εδάφη που δεν γνωρίζουν), αλλά η Αμερική... Τα “δεκάδες” αυτά κράτη απλά γλείφουν ή υποκύπτουν στην Αμερική και στις ανελέητες προσπάθειες που καταβάλλει για να δημιουργήσει ένα ακόμα προτεκτοράτο στα βαλκάνια, όπως έκανε με την Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο (με τα εδάφη της Μακεδονίας μας αυτή τη φορά), προκειμένου να αναχαιτίσει την κάθοδο των Ρώσων στη Μεσόγειο (η οποία προδιαγράφεται με την υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς – Αλέξ/πολης), και να βάλει γερό χέρι στο Αιγαίο.

Όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι, ας καταλάβουν οι επικίνδυνοι λόγω της ημιμάθειάς τους “ειδήμονες”, που μιλούν για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ότι τα έθνη δίνουν τα ονόματα στα εδάφη που κατοικούν και όχι τα εδάφη στα έθνη. Δεν ξύπνησαν οι πέτρες της Μακεδονίας και αποφάσισαν να ονομάσουν τους Έλληνες που κατοικούσαν εκεί Μακεδόνες, αλλά το ελληνικό φύλο των Μακεδόνων ονόμασε τα εδάφη αυτά Μακεδονία, όπως και τα άλλα ελληνικά φύλα ονόμασαν τα εδάφη όπου έμεναν όπως ήθελαν (πχ οι Ηπειρώτες ονόμασαν αντίστοιχα την Ήπειρο, οι Κύπριοι την Κύπρο κτλ). Και όλα τα φύλα μαζί ονομάστηκαν Έλληνες (παλαιότερα λέγονταν Γραικοί).

Το ίδιο  άλλωστε έκαναν και τα άλλα έθνη στον κόσμο (πχ οι Σέρβοι ονόμασαν τα εδάφη όπου έμεναν Σερβία, οι Γερμανοί Γερμανία, οι Σουηδοί Σουηδία κτλ). Όταν ήρθαν οι Σλάβοι -  Σέρβοι και οι Βούλγαροι στα βαλκάνια από την βορειοανατολική Ευρώπη γύρω στον 6ο μ.Χ. αιώνα, δεν βρήκαν να τους περιμένει μία χώρα που να λέγεται Σερβία ή Βουλγαρία... Αυτοί τις ονόμασαν αργότερα έτσι..  Απίστευτη η βλακεία της ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και όμως υπάρχουν “έξυπνοι” που την προωθούν.

Δεν μπορείς να ονομάσεις ένα κράτος Μακεδονία αν δεν έχει Μακεδόνες, ούτε Σλαβομακεδονία αν δεν έχει δήθεν Σλαβομακεδόνες.... “Σλαβομακεδονία”.... Μία ακόμα κουταμάρα των εξουσιαστών. Ή είσαι Σλάβος ή είσαι Μακεδόνας και οι όποιες πληθυσμιακές προσμίξεις μεταξύ τους αφορούν καθαρά τοπικό επίπεδο και όχι  εθνικό.

Δεν γίνεται, επειδή μερικές οικογένειες Σλάβων, ή Βουλγάρων αναμείχτηκαν με λίγες οικογένειες του ελληνικότατου φύλου των Μακεδόνων, να δημιουργηθεί ξαφνικά “έθνος Σλαβομακεδόνων” και να διεκδικεί δικά του εδάφη. Και άντε και οι τοπικές αυτές προσμείξεις έγιναν. Τι εδάφη θα διεκδικήσουν; Θα κάνουν κράτος με τα σύνορα του χωριού πχ Κάτω Παναγούλα (τυχαίο το όνομα), όπου έγιναν αυτές οι προσμείξεις; Η εξαίρεση και η τοπικότητα των προσμείξεων αυτών δεν μπορεί να δημιουργήσει έθνος, γιατί το έθνος προϋποθέτει μακραίωνη, κοινή και πολιτισμικά ξεχωριστή παράδοση πολυάριθμων ατόμων με κοινή καταγωγή.

Επίσης δεν γίνεται ένας Σλάβος στην καταγωγή, να λέει ότι είναι Μακεδόνας ή Σλαβομακεδόνας επειδή μιλάει Μακεδονική ή αντίστοιχα δήθεν σλαβομακεδονική διάλεκτο. Και δεν γίνεται ένας Μακεδόνας στην καταγωγή, ο οποίος ανήκει στο ελληνικότατο φύλο των Μακεδόνων, να λέει ότι είναι Σλαβομακεδόνας επειδή μιλάει δήθεν Σλαβομακεδονική διάλεκτο. Γιατί κριτήριο του έθνους είναι πρώτα η καταγωγή (ανεξάρτητα από τις όποιες τυχαίες και τοπικές προσμείξεις που αποτελούν πάντα εξαίρεση) και μετά η γλώσσα.

Αυτοί λοιπόν οι λίγοι που νιώθουν δήθεν Σλαβομακεδόνες επειδή λόγω τοπικών συγκυριών ανακάτεψαν Σλαβικές και Μακεδονικές παραδόσεις και γλώσσες, απλά πρέπει να επιλέξουν που ανήκουν: στο γένος των Σλάβων ή στο φύλο των Μακεδόνων (δηλαδή ένα από τα πολλά ελληνικά φύλα του ελληνικού γένους). Γιατί ακόμα και αυτή η ονομασία της “Σλαβομακεδονίας” (εκτός από ιστορικά και εθνολογικά ανακριβής) είναι αρκετή για να εμφανίσει την Ελλάδα να “καταπατά” “Σλαβομακεδονικά εδάφη”. Όπως επίσης θα “εμφανιστούν ξαφνικά” και ανύπαρκτες Σλαβομακεδονικές μειονότητες, στις οποίες θα γίνουν οι κατάλληλες προβοκάτσιες (κατά το παράδειγμα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου), ώστε να δοθεί αφορμή άμεσης “ανθρωπιστικής” επέμβασης των Αμερικανών, για να αφαιρέσουν ελληνικά εδάφη, όπως έκαναν με τα Σερβικά εδάφη του Κοσσυφοπεδίου το 1999.

Τώρα, αν μερικοί Σλάβοι βγουν και πουν ότι νιώθουν Μακεδόνες όχι για λόγους ιστορικούς, αλλά  επειδή με βάση το διεθνές δίκαιο έχουν δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού, ας το κάνουν.. Απλά να ξέρουν ότι εκτός από Μακεδόνες, θα εννοούν ότι είναι και Έλληνες, αφού οι Μακεδόνες ιστορικά και εθνολογικά είναι ελληνικό φύλο.  Και ως Έλληνες που νιώθουν, εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες κάτοικοι της Ελλάδας έχουμε καθήκον να τους εντάξουμε εδαφικά στο ελληνικό κράτος για την προστασία και την ενσωμάτωση των αδελφών μας στην μάνα Ελλάδα. Είναι το ίδιο με την περίπτωση που έβγαιναν κάποιοι Αλβανοί και έλεγαν ότι είναι και νιώθουν Ηπειρώτες (ένα επίσης ελληνικό φύλο). Πάλι θα είχαμε υποχρέωση να τους προστατέψουμε, νομικά, κοινωνικά και εδαφικά όπως προστατεύουμε την ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου.

Παράλληλα με αυτά, θα μπορούσαμε να επεκταθούμε στο πόσο έχουν εξευτελιστεί τα Αμερικανικά πανεπιστήμια στον τομέα των θεωρητικών επιστημών (ιστορία, πολιτειολογία, εθνολογία, κοινωνιολογία κτλ), όπως αυτά υποστηρίζουν ότι οι Μακεδόνες δεν είναι ελληνικό φύλο. Mα τόσο άσχετους, αν και χρυσοπληρωμένους, καθηγητές έχουν; Τελικά στην Αμερική μόνο για τεχνοκρατικές επιστήμες αξίζει να πάει κανείς και μάλιστά σε λίγα χρόνια ούτε για αυτές, καθώς θα προτιμάται η Ρωσία....

Ας λένε όλα τα κράτη του κόσμου (φυσικά κάτω από την πίεση της Αμερικής και όχι αυτόβουλα) ό,τι θέλουν. Σημασία έχει εμείς να πούμε και ένα ΟΧΙ, στην προσπάθεια που γίνεται για να μας αφαιρεθεί έμμεσα η Μακεδονία (η σύνθετη ονομασία είναι μόνο το πρώτο βήμα).  Γιατί αύριο θα έρθουν όλοι και θα μας πουν στις επόμενες μεθοδεύσεις τους: Γιατί αντιδράτε; Αφού και εσείς δεχτήκατε τον όρο Μακεδονία να συμπεριληφθεί στην ονομασία του κρατιδίου.

Πώς τα καταφέραμε και για πρώτη φορά στην υπερχιλιετή πορεία των Ελλήνων γίναμε “η γενιά του ΝΑΙ”, γιατί μας “πιέζουν”..;; Είναι ειλικρινά απορίας άξιο...

Ας μην αναζητήσουμε όμως δικαιολογίες για τα δεινά που θα επέλθουν. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απλά να ξέρουμε ότι η μοίρα σιχαίνεται και εκδικείται τους δειλούς.

κανένα σχόλιο

Leave a Reply