Η "οικονομική κρίση" ως προεόρτιο ενοπλης σύκρουσης Αμερικής- Ρωσίας και Ελλάδας- Τουρκίας

 Από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους τον Σεπτέμβρη του 2001, όπως αυτή ακολουθήθηκε από την εισβολή και καταστροφή του Αφγανιστάν και του Ιράκ, η ανθρωπότητα φαίνεται να μπήκε σε μια νέα φάση: αυτή της παντοκρατορίας των Αμερικανών. Βέβαια πιο πριν υπήρχε η εισβολή στο Ιράκ με τον προσχηματικό έστω μανδύα του ΟΗΕ (1991), η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης δια υπογραφής Γκορμπατσόφ, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ο ανελέητος βομβαρδισμός της Σερβίας το 1999 και η δημιουργία των αμερικανικών προτεκτοράτων των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου. Σε όλα αυτά οι Αμερικανοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο ως μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά δεν ήταν μόνοι τους, ενώ έψαχναν κάποια, έστω στοιχειώδη και προσχηματικά, ερείσματα στο διεθνές δίκαιο και τον χάρτη του ΟΗΕ (χωρίς πάντα να τα βρίσκουν).
Τίποτα όμως δεν προμήνυε την από τον Σεπτέμβριο του 2001 και μετά χωρίς προσχήματα εισβολή και καταστροφή του Αφγανιστάν, με την καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (βλ. Γκουαντανάμο), στο όνομα μιας τρομοκρατικής επίθεσης που υποτίθεται ότι «έπιασε την Αμερικανική κυβέρνηση στον ύπνο». Όπως επίσης τίποτα δεν προμήνυε και την εισβολή και καταστροφή του Ιράκ το 2004 στο όνομα της εξουδετέρωσης όπλων μαζικής καταστροφής που δεν βρέθηκαν. Αυτοί που διοικούν την Αμερική, (και όχι ο απλός φιλειρηνικός αμερικανικός λαός) μας δείχνουν πια καθαρά ότι ως διάδοχοι της Ατλαντίδας του Πλάτωνα, από το 2001 και μετά, αρχίζουν να επιβάλλουν την νέα τάξη πραγμάτων (δηλαδή την παγκόσμια δικτατορία της Αμερικής, η οποία θα περιβάλλεται με «ωραίους» νόμους σαν περιτύλιγμα), την οποία προανήγγειλε ο μπαμπάς Μπους το 1991, και για την οποία μας προφήτευσαν Άγιοι της Ορθοδοξίας.

Το ποιοι διοικούν την Αμερική σήμερα και θέλουν να επιβάλουν την παγκόσμια κυβέρνηση του αμερικανικού στρατού δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρουν όμως οι πρακτικές τους και γιατί από το 2001 και μετά αποθρασύνθηκαν, καταπατώντας απροσχημάτιστα τις διεθνείς αρχές του ΟΗΕ. Κάποιος θα απαντούσε πως για αυτά φταίει η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990, η οποία ήταν το αντίπαλο δέος. Άλλος θα έπαιρνε το μέρος των Αμερικανών συμφωνώντας με τον Μπους τον νεότερο σχετικά με την σύγκρουση των πολιτισμών δύσης και ανατολής (φυσικά ανοησίες...!). Και άλλος πιο σώφρων θα καταλάβαινε ότι η επέμβαση των Αμερικανών (εννοούμε πάντα αυτούς που τους διοικούν και όχι τον απλό αμερικανικό λαό- το τονίζουμε πάλι) στην Ευρώπη και την Ασία έχει να κάνει με μια προσπάθεια δημιουργίας και παγίωσης ενός νέου, παγκόσμιου, αμερικανικού statusquo.


Παντού πλέον βλέπουμε αμερικανική παρουσία στρατιωτική ή πολιτική: στο Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια, στην Τσεχία, την Ουκρανία, την Τουρκία, την Γεωργία, το Ισραήλ, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία…. την Κορέα. κτλ... Ο δε Γαλλογερμανικός Άξονας (ή όπως αλλιώς είναι γνωστός ως Ευρωπαϊκή Ένωση) και η Ιαπωνία είναι άμεσα υποτελής στο άρμα των Αμερικανών, για Αφρική και Αυστραλία ούτε λόγος και μένουμε πλέον να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποιο αντίπαλο δέος να περιορίσει την δικτατορία της νέας τάξης πραγμάτων που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν ή όλα πια (ελευθερίες, δικαιώματα, αξία της ζωής και ύπαρξής μας) είναι χαμένα....

Μοναδικός αντίπαλος στην παγκόσμια σκακιέρα δείχνει, μάλλον απρόσμενα, μόνο η αναγεννημένη Ρωσία του Πούτιν, ενώ η Κίνα φαίνεται να ακολουθεί προς το παρόν τις πρωτοβουλίες των Ρώσων. Ποια είναι όμως αυτή η Ρωσία; Τι δυνάμεις έχει που να την καθιστούν έναν αξιόλογο αντίπαλο και όχι έναν απλό σάκο του μποξ για την εκπαίδευση των νεαρών staffers του αμερικανικού πενταγώνου; Η απάντηση δείχνει ιδιαίτερα ενθαρρυντική καθώς όταν λέμε Ρωσία δεν εννοούμε ένα οποιοδήποτε κράτος αλλά την 2η πετρελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο, την 1η σε φυσικό αέριο, με τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης, με τα πιο σύγχρονα όπλα στον κόσμο, με διαστημική τεχνολογία, με συμμαχία με την αφανή υπερδύναμη Κίνα και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ενωμένη.

Ποιος όμως ο σκοπός της Ρωσίας και γιατί να αντιταχθεί αντί να συνεργαστεί με την Αμερική; Μήπως θέλει να κατέβει για μια ακόμα φορά στην ζεστή θάλασσα της Μεσογείου επειδή βαρέθηκε τις κρύες θάλασσες της Βαλτικής; Μάλλον όχι…Η Ρωσία πλέον ξέρει πως αυτή τη στιγμή ως η μοναδική αξιόμαχη δύναμη στον πλανήτη πρέπει να πολεμήσει όχι απλά για μια πολιτικοστρατιωτική έξοδο στη Μεσόγειο αλλά απλά για την ύπαρξή της. Το σύστημα της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων την οποία εκπροσωπούν αυτοί που διοικούν την Αμερική θέλει να την διαλύσει και να την κάνει να προσδεθεί (όπως η Ιαπωνία και η ΕΕ) στο άρμα των ΗΠΑ.

Το 2000 ο Πούτιν γίνεται πρόεδρος της Ρωσίας και αρχίζει να καταστρέφει ξένες πολυεθνικές εταιρίες που απομυζούσαν την ρωσική οικονομία (πχ όπως και εδώ στην Ελλάδα). Ανώτερα στελέχη της αγγλικής πετρελαϊκής εταιρίας BP κατηγορούνται για βιομηχανική κατασκοπεία, ως ένα περιστατικό από την εκδίωξη των ξένων επιχειρηματιών από τη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία αφού πέρασε πλέον σε ρωσικά χέρια, από το 2001 και μετά αναπτυσσόταν με σταθερούς ρυθμούς 7 % κάθε χρόνο (στοιχεία από το περιοδικό HOMME του Απριλίου του 2007), ενώ η Ρωσία δεν αργεί να καταστεί ο βασικός προμηθευτής της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, διευρύνοντας τους ενεργειακούς- στρατηγικούς συνεργάτες της και τους επενδυτές στη χώρα της.

Καθοριστική για όλες τις εξελίξεις είναι η αρχή της 3ης χιλιετηρίδας: Το 2000 αναλαμβάνει ο Πούτιν την Ρωσία και το 2001 γίνεται η επίθεση στους δίδυμους πύργους ως αφετηρία της νέας τάξης πραγμάτων. Οι Ρώσοι όμως δεν περιορίζονται μόνο στην συγκρότηση της δικής τους οικονομίας αλλά προχωρούν και σε επιθετικό- ενεργειακό άνοιγμα στην Ευρώπη. Το 2008 έντρομοι οι Αμερικανοί βλέπουν πως οι Ρώσοι υπογράφουν ακόμα και με το «σύμμαχο- αποικιακό» τους κράτος που λέγεται Ελλάδα τον ενεργειακό αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς- Αλεξ/πολης. Ως απεγνωσμένη σπασμωδική κίνηση προσπαθούν να ταράξουν το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας ξεσκεπάζοντας (μέσω των συμμάχων τους Γερμανών) το σκάνδαλο SIEMENS (πρωτάκουστου άμεσου χρηματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ). Όμως οι Ρώσοι πιέζουν την Ελλάδα να ξεχάσει για λίγο την υποτακτικότητά της έναντι των Αμερικανών ξεσκεπάζοντας το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου.... και τελικά ο Καραμανλής έστω και χωρίς να το θέλει, υπογράφει…

Σαν άμυνα στην στρατηγική συνεργασία των Ρώσων με το Ιράν, οι Αμερικανοί, έφτασαν χιλιάδες χιλιόμετρα στα βάθη της Ασίας. Κατέλαβαν το Αφγανιστάν και εξουδετέρωσαν έτσι το Ιράν περικυκλώνοντάς το με στρατηγικό κλοιό Αφγανιστάν – Ιράκ - Ισραήλ. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος κατοχής του Αφγανιστάν: η εξουδετέρωση του Ιράν. Λίγα χρόνια μετά το Ισραήλ (2007-2008) συνθλίβει τις τελευταίες εστίες αντίστασης στην Παλαιστίνη, ενώ το καλοκαίρι του 2008 οι Αμερικανοί βάζουν τους Γεωργιανούς να εισβάλλουν στη Ρωσία δημιουργώντας νέο μέτωπο στα βόρεια του Ιράν και στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.

Ήταν μία μικρή προειδοποίηση στους Ρώσους να μην συνεχίσουν να αντιτάσσονται στη νέα τάξη πραγμάτων η οποία παρόλο που συνετρίβη είχε διπλό κέρδος για τους Αμερικανούς. Αφενός μεν έπληξε καίρια την ρωσική οικονομία οδηγώντας σε πτώση το ρωσικό χρηματιστήριο κατά 70 % και αφετέρου κατατρομοκράτησε το Ιράν το οποίο ενώ είχε υπόψη του τα τρία μέτωπα σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Ισραήλ, ξαφνικά βλέπει να δημιουργείται και νέα βάση των Αμερικανών στα βόρειά του στην Γεωργία. Έμμεσα βέβαια, μέσα από τον αμερικανικό εξοπλισμό και τους Αμερικανούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Επίσης πάλι οι Αμερικανοί βάζουν τους Ουκρανούς να δημιουργούν προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και τους Τσέχους να δέχονται να εγκατασταθεί αντιπυραυλική ασπίδα στην χώρα τους. Βλέπουμε λοιπόν πως ενώ η πρώτη βασική ημερομηνία είναι το 2001, ενώ η επόμενη πιο σημαντική με τις περισσότερες εξελίξεις είναι το 2008 με τα περισσότερα γεγονότα να έχουν επίκεντρο την Ρωσία και την προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων να την αντιμετωπίσει. Επειδή όμως οι Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν από αυτά (μια που έχουν πλήθος ενεργειακών αποθεμάτων και μια αναπτυσσόμενη οικονομία) προχώρησαν σε κίνηση ματ κατά των Αμερικανών αγοράζοντας ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου διεισδύοντας στην αμερικανική οικονομία… Τότε είναι που οι Αμερικανοί τρελάθηκαν εντελώς και δεν αργούν να αντιδράσουν σπασμωδικά δημιουργώντας στο 2007-2008 αυτή την περιβόητη οικονομική κρίση που βλέπουμε.

Αυτή η περίεργη και ξαφνική κρίση που δημιουργήθηκε όπως μας είπαν από την έλλειψη ρευστού των τραπεζών οδήγησε σε μείωση του δανεισμού στις επιχειρήσεις, έτσι πολλές από αυτές έκλεισαν, οδηγώντας σε ανεργία χιλιάδες κόσμο και φυσικά περισσότεροι άνεργοι δημιουργούν πτώση της κατανάλωσης και τελικάμείωση των εμπορικών συναλλαγών και κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων. Είναι καταπληκτικό το πώς όλα ξεκίνησαν από τις τράπεζες οι οποίες σταμάτησαν να ρίχνουν χρήμα στην αγορά με αποτέλεσμα να μην κινείται τίποτα…Και ακόμα πιο καταπληκτικό είναι πως πρόκειται για τις ίδιες τράπεζες που λίγο πριν το 2007-2008 οπότε και ξέσπασε η «κρίση», παρουσίαζαν υπερκέρδη δισεκκατομυρίων.

Ξαφνικά οι τράπεζες έπεσαν έξω στις επενδύσεις τους …;;;; Ή απλά έγινε κάτι που ήθελαν οι Αμερικανοί διακαώς για την διαμάχη τους με τη Ρωσία; Μιλάμε για την κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου και την κατακόρυφη μείωση της ανάπτυξης της Ρωσικής οικονομίας, καθώς όπως ήδη είπαμε η Ρωσία είναι η 2η πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο.... Και κάτι το ακόμα χειρότερο….Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης οι Αμερικανοί άρχισαν να κόβουν πληθωριστικό χρήμα ώστε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι να χάσουν τα χρήματα που έριξαν στην αμερικανική οικονομία αγοράζοντας αμερικανικά ομόλογα.

Συμπερασματικά λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε πως από το 2001 και μετά αυτοί που διοικούν την Αμερική θέλουν απροσχημάτιστα (πχ Γκουαντανάμο, Αφγανιστάν, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια κτλ) να επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία. Έστειλαν Αμερικανούς στρατιώτες στα βάθη της Ασίας (Αφγανιστάν) προκειμένου να αναχαιτίσουν το Ιράν και έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν οικονομική κρίση για να ρίξουν την τιμή του πετρελαίου και να πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον λόγω του ΝΑΤΟ αλλά και λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης από την Αμερική ανύπαρκτη πολιτικά (αλλά σε λίγο και οικονομικά) και ή Ρωσία προσπαθεί μέσα από ενεργειακά ανοίγματα να βρει συμμάχους στην Ευρώπη και την Ασία (πχ Κίνα) όχι απλά για να κατέβει στη Μεσόγειο αλλά για να επιβιώσει από την παγκόσμια δικτατορία που αρχίζουν να επιβάλλουν αυτοί που διοικούν τηνΑμερική (και όχι ο φιλειρηνικός λαός της Αμερικής).

Είναι δυνατόν να αγοράζουμε για δεκαετίες το παραμύθι της ύπαρξης Ευρωπαϊκής Ένωσης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη ήταν από την εποχή του σχεδίου του Μάρσαλ, από τη δεκαετία του 1950 και μετά, εξαρτημένη ενεργειακά από την Αμερική…;;;;

Οι Ευρωπαίοι βέβαια τώρα, το 2009, προσπαθούν να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να μην παρασυρθούν από το πληθωριστικό χρήμα των Αμερικανών. Αποφασίζουν να ρίξουν χρήμα στην Ευρωπαϊκή οικονομία, μέσα από κρατικές παρεμβάσεις. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι η κάθε οικονομία στηρίζεται στις πηγές ενέργειας που διαθέτει κάθε κράτος. Οι δε Γερμανοί, (που υποτίθεται ότι έχουν την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης) όπως και όλη η Ευρώπη εξαρτάται άμεσα από την ενέργεια που δίνουν οι Ρώσοι. Οι Ευρωπαίοι λοιπόν έχουν δύο επιλογές: ή να συνεχίσουν να εξαρτώνται από τις πηγές ενέργειας των Αμερικανών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, σόγια κτλ) ή να κάνουν ενεργειακό άνοιγμα στους Ρώσους οι οποίοι γεωγραφικά τουλάχιστον είναι Ευρωπαίοι.

Οι Αμερικανοί ξέρουν πως οι όποιες αντιδράσεις των Ευρωπαίων δεν θα έχουν νόημα αν πληγεί η Ρωσία, αφού η διαμάχη γίνεται όχι με βάση το ποιος έχει τα πιο πολλά χρήματα αλλά με βάση το ποιος κατέχει τις περισσότερες πηγές ενέργειας στον πλανήτη και αυτές τις πηγές τις έχουν κατά κύριο λόγο μόνο οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι. Αν πληγούν οι Ρώσοι τότε οι Ευρωπαίοι θα επανέλθουν θέλοντας και μη στην ενεργειακή αγκαλιά της Αμερικής. Βλέπουμε λοιπόν πως το ξύπνημα της Ρωσίας θα έχει και σαν αποτέλεσμα και το τέλος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον όπως την ξέρουμε σήμερα….

Ενώ λοιπόν οι διοικούντες την Αμερική (όποιοι και αν είναι) από το 2001 και μετά άρχιζαν να εφαρμόζουν πολιτικές παγκόσμιας δικτατορίας, βλέπουν ξαφνικά την Ρωσία όχι απλά να μένει ανεξάρτητη από το άρμα των ΗΠΑ αλλά να είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει τη δική της Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ευρώπη αποσπώντας από αυτούς ενεργειακά (και κατά συνέπεια και πολιτικά) και τα ευρωπαϊκά κράτη. Και φυσικά είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν. Όχι απλά με τη δημιουργία της οικονομικής κρίσης που βλέπουμε αλλά με την ολοκληρωτική καταστροφή της Ρωσίας και τον σφετερισμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειάς της όπως γίνονταν με την πετρελαϊκή εταιρία ΒP στην περίοδο του Γιέλτσιν. Μόνο αν καταστραφούν οι Ρώσοι θα μπορούν να εφαρμόσουν οι διοικούντες την Αμερική την παγκόσμια δικτατορία που θέλουν.

Ας αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε λοιπόν πως η ένοπλη σύρραξη Αμερικής- Ρωσίας είναι τα επόμενα χρόνια κάτι παραπάνω από μια απλή πιθανότητα. Η υπάρχουσα οικονομική κρίση είναι προεόρτιό της και οι Ευρωπαίοι απλοί θεατές. Ας καταλάβουμε πως σχεδόν τα πάντα σε Ευρώπη και Ασία, από το 2001 και μετά, γίνονται και οδηγούν στην σύγκρουση Αμερικής- Ρωσίας και ας ξυπνήσουμε από τα παραμύθια που πουλούν κατευθυνόμενα ΜΜΕ περί «ξαφνικής οικονομικής κρίσης».

Σε αυτή την σύγκρουση οι Αμερικανοί πρέπει να βρουν συμμάχους στην Ευρώπη και για να το καταφέρουν αυτό πρέπει να επιδείξουν στους Ευρωπαίους τα ενεργειακά τους πλεονεκτήματα. Θα δημιουργήσουν δικό τους αγωγό που να προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο (είτε λέγεται NABUCOείτε αλλιώς) και θα εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν για να ανακόψουν το ενεργειακό άνοιγμα των Ρώσων στην Ευρώπη. Οι διοικούντες την Αμερική ξέρουν πως αν τα ευρωπαϊκά κράτη περάσουν στην άμεση ενεργειακή επιρροή και εξάρτηση από την Ρωσία, η παγκόσμια επικράτηση των ΗΠΑ που ετοιμάζουν θα καταρρεύσει.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, ένα από τα χαρτιά που έχουν και ετοιμάζονται να παίξουν οι Αμερικανοί για να αναχαιτίσουν τους Ρώσους, είναι μία εισβολή των συμμάχων τους Τούρκων στην Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου. Όχι επειδή οι Αμερικανοί δεν χωνεύουν τους Έλληνες (ύστερα μάλιστα από τις τόσες δουλικές υπηρεσίες που τους έχουν προσφέρει για δεκαετίες), αλλά ακριβώς επειδή προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακόψουν την ενεργειακή- πολιτική επέκταση των Ρώσων στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Αφενός με την κατοχή της Θράκης από τους Τούρκους θα κοπεί η έξοδος των Ρώσων στη Μεσόγειο (η οποία προδιαγράφεται με την υπογραφή από τους Έλληνες του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξ/πολης) και αφετέρου με την κατάληψη ελληνικών νησιών του Αιγαίου θα ξεκινήσει η εκμετάλλευσητων πλούσιων πετρελαϊκών πηγών του Αιγαίου από Τούρκους και Αμερικανούς. Παράλληλα, οι Αμερικανοί θα δημιουργήσουν το κράτος της «Μακεδονίας» το οποίο θα περιλαμβάνει τα σημερινά Σκόπια και όλη την ελληνική Μακεδονία, επειδή πρώτον δεν θα θέλουν οι Τούρκοι να καταλάβουν όλη την Ελλάδα ώστε να μην γίνουν ανεξέλεγκτοι (γνωρίζουν πολύ καλά τον μογγολικό μεγαλοϊδεατισμό με τον οποίο γαλουχούνται από μικρή ηλικία) και δεύτερον για να πατήσουν γερό πόδι στην ανατολική Μεσόγειο.

Γι’ αυτό και οι Αμερικανοί κρατούν το χαρτί της δημιουργίας της «ανεξάρτητης Μακεδονίας» χωρίς να το παίζουν ακόμα. Δεν μπορούν να το παίξουν ακόμα και να αφαιρέσουν απροκάλυπτα έδαφος της Ελλάδας και της ΕΕ…. Αυτό το χαρτί θα το χρησιμοποιήσουν μόνο όταν εισβάλουν οι Τούρκοι στη Θράκη και ίσως οι Αλβανοί με τον δικό τους μεγαλοϊδεατισμό στην Ήπειρο. Σε τέτοιες συνθήκες στρατιωτικής πανωλεθρίας από τους Τούρκους (που θα έχουν φτάσει την Ελλάδα, κατά τα σχέδιά τους, τουλάχιστον μέχρι την Λαμία), οι Αμερικανοί ξέρουν πως ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες θα συμφωνήσουν και θα χαιρετίσουν την δημιουργία «Μακεδονικού κράτους» στην Βόρεια Ελλάδα ώστε να μην προχωρήσουν πιο κάτω Τούρκοι. Για μια ακόμα φορά οι Αμερικανοί θα έρθουν στην Ελλάδα ως ελευθερωτές…..

Οι δε Τούρκοι, με τη βοήθεια των Αμερικανών του Ιράκ, με συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις (ειδικά από το 2006 και μετά) που κρύβουν τα ΜΜΕ, έχουν εξοντώσει τους Κούρδους της Ανατολικής Τουρκίας. Με τους Κούρδους και τους Ιρακινούς εξοντωμένους, με το Ιράν αχρηστευμένο λόγω της αμερικανικής παρουσίας στο Αφγανιστάν και με τους Σύριους καιΠαλαιστίνιους ακινητοποιημένους λόγω του Ισραήλ, οι Τούρκοι έχουν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία τους (από το 1923 και μετά) ασφάλεια στα μετόπισθεν και κατά συνέπεια την ελευθερία κινήσεων που επιζητούσαν. Μια ελευθερία την οποία οι Τούρκοι δεν είχαν ούτε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο (γι’ αυτό και έμειναν αμέτοχοι), ούτε το 1974 (οι Αμερικανοί τότε πίεσαν τους Έλληνες να μην πολεμήσουν τους Τούρκους γιατί ήξεραν πως οι Έλληνες, έχοντας υπεροπλία έναντι των Τούρκων, εύκολα θα διέλυαν τους Τούρκους σε όλες τις μάχες).

Επίσης, την ελευθερία κινήσεων που έχουν τώρα δεν την είχανοι Τούρκοι ούτε την κρίσιμη τριετία 1996- 1999 όταν ετοιμάζονταν για εισβολή στην Ελλάδα (Ίμια, Κουρδικό, Οτσαλάν) και οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν πάλι ως ειρηνοποιός δύναμη. Οι Αμερικανοί ήξεραν πως το 1996-1999 κάθε πολεμική επιχείρηση των Τούρκων κατά των Ελλήνων εύκολα θα ανακόπτονταν από τα ανοικτά μέτωπα Ιρακινών, Ιρανών και Κούρδων στα μετόπισθεν της Τουρκίας. Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες διεθνολόγοι ότι οι ειρηνευτικές προσπάθειες των Αμερικανών το 1974 και το 1996- 1999 έγιναν για να προστατεύσουν τους Τούρκους από πανωλεθρία και όχι για να προστατεύσουν τους Έλληνες.

Σήμερα μάλιστα που οι Τούρκοι έχουν υπεροπλία έναντι των Ελλήνων και εξασφαλισμένα τα μετόπισθεν, οι Αμερικανοί μέσω του λόγου του Ομπάμα στην Τουρκική εθνοσυνέλευση το 2009 (αλλά και άλλων παρασκηνιακών ενεργειών) τους δίνουν πια έμμεσα λευκή επιταγή για να κάνουν ότι θέλουν στα βαλκάνια. Το γεγονός δε ότι ο Ομπάμα έχει μουσουλμανικές καταβολές (ή ακόμα κάνει υποκλίσεις στον Σαουδάραβα βασιλιά) ενισχύει την προσπάθεια των Αμερικανών να καταπραΰνουν τις αντιδράσεις του Αραβικού κόσμου από αυτή την ελευθερία κινήσεων που θα αρχίσουν να εξασκούν οι σύμμαχοι των Αμερικανών Τούρκοι.

Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι Άγγλοι και Αμερικανοί στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Επειδή δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν οι ίδιοι Κυπριακά εδάφη ώστε να κατοχυρώσουν τις στρατιωτικές βάσεις τους, έβαλαν τους Τούρκους να μπουν και να καταλάβουν τα εδάφη που τους ενδιέφεραν. Και όταν οι Έλληνες δια του δικτάτορα Ιωαννίδη ετοιμάστηκαν να πολεμήσουν τους Τούρκους, οι Αμερικανοί τους είπαν ότι ήθελαν τους Τούρκους στην Κύπρο και αν προσπαθούσαν να τους διώξουν θα έφταναν την Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Επειδή δεν μπορούν άμεσα να αφαιρέσουν το έδαφος της Μακεδονίας για να δημιουργήσουν ένα ακόμα προτεκτοράτο στα Βαλκάνια, θα βάλουν τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Ελλάδα, ώστε μετά αυτοί να έρθουν ως «ελευθερωτές- εγγυητές» σε ένα τουρκικό πλέον έδαφος, δημιουργώντας το κρατίδιο της «Μακεδονίας» για τα οικονομικοπολιτικά τους συμφέροντα και κόβοντας στους Ρώσους την ενεργειακή τους έξοδο στη Μεσόγειο.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι τυχαία. Βασίζονται στην γεωστρατηγική αρχή που λέει ότι αφαίρεση εδαφών ενός κράτους μπορεί να γίνει μόνο από ένα γειτονικό κράτος. Οι υπερπόντιες υπερδυνάμεις πχ Αμερικανοί δεν μπορούν να αφαιρέσουν εδάφη από το κράτος όπου παρεμβαίνουν, αλλά μόνο να εγκαθιστούν βάσεις. Ανάλογα έγιναν και στην εισβολή των Ιταλών το 1940. Οι Έλληνες νικώντας τους Ιταλούς κατάφεραν να αποφύγουν την μόνιμη προσάρτηση ελληνικών εδαφών στην Ιταλία ως γειτονικού κράτους. Οι ίδιοι οι Ιταλοί φασίστες μάλιστα μιλούσαν τότεγια ανασύσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δια της προσάρτησης ελληνικών εδαφών. Από την άλλη μεριά, η κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς, λόγω του ότι η Γερμανία απείχε χιλιάδες χιλιόμετρα, μόνο προσωρινή διάρκεια μπορούσε να έχει (όπως και είχε).

Με βάση την ίδια γεωστρατηγική αρχή οι Αμερικανοί απέτυχαν στο Βιετνάμ και είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν και στο Ιράκ. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι κατέλαβαν το Ιράκ στρατιωτικά το 2003, η παραμονή τους εκεί ,θα  είναι για λίγο χρονικό διάστημα.Γι' αυτό βέβαια προσπάθησαν να δημιουργήσουν διχόνοια Σουνιτών- Σιϊτών, ανατινάζοντας ιερούς ναούς των μεν και φορτώνοντας την πράξη στους δε (μήπως έτσι βρουν ερείσματα στον ντόπιο πληθυσμό). Μέσα στο 2005, συνελήφθη Αμερικανός πράκτορας να τοποθετεί εκρηκτικά σε ναό Σιϊτών, για του λόγου το αληθές.

Έτσι οι Αμερικανοί θα κάνουν και τώρα. Όσο υποτελείς και αν έχουν τους Έλληνες, δεν μπορούν να τους αφαιρέσουν εδάφη (φοβούμενοι διεθνείς αλυσιδωτές αντιδράσεις από άλλες δυνάμεις), αλλά περιορίζονται μόνο στη διατήρηση κάποιων βάσεων. Την όποια λοιπόν αφαίρεση εδαφών για λογαριασμό τους θα την αναθέσουν σε γειτονικά κράτη (βλ. Τουρκία) .Οι δε Έλληνες, αν και υποτελείς, τουλάχιστον όσο διατηρούν τα εδάφη τους ακέραια συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτός μάλιστα είναι και ο ρόλος του ελληνικού στρατού σήμερα. Όχι να τα βάλει με τον Αμερικανικό στρατό, αλλά να προασπίσει τα ελληνικά εδάφη από πιθανή εισβολή και αφαίρεσή τους από γειτονικά κράτη (πχ Τουρκία, Αλβανία). Κάτι το οποίο μπορεί σίγουρα να καταφέρει. Όσο δε για τη λαιμαργία των Αμερικανών, είναι έργο των Ρώσων να την κόψουν.

4 σχόλια

 1. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ.ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΗ:ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ; ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΘΕΣΜΩΝ Ή ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΟΡΘΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΣΩΝ Ο ΑΒΟΥΛΟΣ ΛΑΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ( ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΒΟΥΛΟΣ...)
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ;
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΤΟ (ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ)
  ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΛΛΟΣ...
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
  ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ
  ΜΑΣ ΤΑΠΙΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ:ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΦΥΡΑ
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΕΝΙΚΩΣ, ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ, ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ.
  ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ , ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΑΕΡΑΣ...
  ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ : ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
  ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;
  Ε ΒΟΥΑΛΑ ΖΟΡΖ

 2. Γιά νά ξεσηκωθούμε φίλε πρέπει πρώτα νά έχουμε συλλογική συνείδηση. ΕΝΑΣ λαός ξυπνάει όπως ξυπνάει ΕΝΑΣ άνθρωπος όταν χάσει την ελευθερία του. Ο διχασμένος, ο σχιζοφρενής, ο ναρκομανής δέν ξυπνάνε γιατί δέν έχουν ελευθερία προσώπου.
  το '21 ξυπνήσαμε γιατί δέν ήμασταν προοδευτικοί, συντηρητικοί, ευρωπαϊστές, εκσυγχρονιστές, αντιρατσιστές, διεθνιστές, ούτε τηλεθεατές, γαστρονομούντες, φίλαθλοι, καπνιστές, αντικαπνιστές, κλπ
  Είμασταν Ρωμιοί σκλαβωμένοι στούς Τούρκους και το ξέραμε όπως ΕΝΑΣ άνθρωπος στή φυλακή νιώθει φυλακισμένος. Το συνεκτικό στοιχείο μας ήταν η συνείδηση της σκλαβιάς μας ΕΠΕΙΔΗ θέλαμε νά μείνουμε Ρωμιοί καί δέν εξισλαμιζόμασταν, πράγμα τό οποίο όποιος ήθελε μπορούσε νά τό κάνει καί τόκαναν αρκετοί. Όσοι μείναμε Ρωμιοί κρατήσαμε τη συνείδησή μας ακέραιη, καί επαναστατήσαμε.

 3. Νικόλαος Παπαγεώργης
  11 Απριλίου 2011 στις 9:27 μ.μ.

  Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ η Ελλάδα διαλύεται (μείωση εξοπλισμών, υπηκοόητα σε λαθρομετανάστες, χρεοκοπία λόγω οικονομικών σκανδάλων) και ακόμα πολλοί ψάχνουν τι πάει να πει Ελλάς και ταυτίζουν τον Έλληνα με τον άνθρωπο που μιλά ελληνικά.
  Η αόρατη χούντα των Αμερικανών (τεχνικές πολιτικής εξαπάτησης) είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ορατή της Τουρκοκρατίας.
  Σε εξοντώνουν την ίδια στιγμή που σε επαινούν, σε χειροκροτούν και σε χαϊδεύουν ως σύμμαχο.

  Το αντίδοτο είναι η όξυνση της κριτικής μας ικανότητας: Όπως στην ορατή χούντα της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες γύμναζαν το σώμα τους για να γίνουν καλοί πολεμιστές, έτσι και τώρα στην αόρατη χούντα οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ τους ώστε να σταματήσουν να πέφτουν συνεχώς θύματα πολιτικής εξαπάτησης απατεώνων πολιτικών (εντολοδόχων των Αμερικανών) που μοιράζουν καραμέλες (μισθοί 1000 ευρώ) για να ξεσκίζουν το καταπέτασμα από το δημόσιο ταμείο.

  Η όξυνση του πνεύματος όμως συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής μας (ξενύχτια, μεθύσια, αρπαχτές.., τζόγος, έριδες με τον διπλανό μας κτλ). Δεν γίνεται να λέει κανείς ότι ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, όταν τον διπλανό του Έλληνα τον πατάει στον λαιμό για ασήμαντες αιτίες, και αντί να διαβάσει ο ίδιος ένα βιβλίο ιστορίας περιμένει να τον διδάξει ο κάθε τηλεκαθηγητής ιστορία.

  Μπορεί να μην ευθυνόμαστε για την κατασπατάληση του δημοσίου ταμείου (τα φάγαμε μαζί), όμως ευθυνόμαστε λόγω του ότι με τον τρόπο ζωής μας ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΟΒΩΤΟΜΗΜΕΝΟ, ιδανικό θύμα για κάθε είδους απατεώνα.

Leave a Reply