Ο περίεργος ρόλος των κουκουλοφόρων

Σε αυτή τη χώρα όπου είναι αληθινό μόνο ό,τι λένε και δείχνουν οι δημοσιογράφοι είναι εύκολο  να παρουσιάζεται η μισή αλήθεια, να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις και πάνω από όλα οι πολίτες να καθοδηγούνται από αυτό που βλέπουν με τα μάτια τους και όχι από την λογική τους. Ας παραθέσουμε λοιπόν ορισμένα δεδομένα κατά χρονολογική σειρά και τα συμπεράσματα δικά σας.



1) Ήδη από το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ ταλαιπωρείται από το πολύ σοβαρό σκάνδαλο των υποκλοπών όπου παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των περισσότερων πολιτικών συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού με δύο συμπεράσματα: Α. οι δυνατότητες παρακολούθησης και εντοπισμού τόσο εγκληματιών, πολιτών και αξιωματούχων είναι σε αφάνταστο σημείο τελειοποιημένες και Β. παραμένει ερώτημα το ποιος κυβερνά τη χώρα αφού μια τέτοια υπόθεση εθνικής ασφάλειας παραγράφτηκε.


2)Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη μάχη με τη διαφθορά αφού όχι απλά δεν περιόρισε αλλά και συνέβαλλε στη αύξηση πολλών σκανδάλων με χαμένα εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό (Ομόλογα, στημένοι διαγωνισμοί στο Υπ. Πολιτισμού κτλ). Για πρώτη φορά μάλιστα στη κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας ξένη εταιρία (η SIMENS το 2008) αποδεικνύει με στοιχεία πως χρημάτιζε εις βάρος του Δημοσίου στελέχη της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ το σκάνδαλο με τη μονή Βατοπεδίου κυριολεκτικά γονατίζει τη ΝΔ.


3) Οι Έλληνες πολίτες πλέον,  όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις στο 2008 χάνουν την εμπιστοσύνη τους όχι μόνο στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα του κοινοβουλευτισμού αφού  η διαφθορά βασιλεύει την ίδια στιγμή που οι φόροι αυξάνονται, ιδεολογική διαφορά στα δύο μεγάλα κόμματα δεν υπάρχει, ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο "κανένας", ενώ τα αριστερά κόμματα εξακολουθούν να είναι δέσμια των αγκυλώσεων του παρελθόντος (στείρα αντιπαράθεση με την κακιά δεξιά και τον διεφθαρμένο δικομματισμό που τα παίρνει από τους πλούσιους, χωρίς να λένε τι και πόσα έπαιρναν για δεκαετίες από την  Σοβιετική Ένωση ως τότε μάνα του κομμουνισμού).


4) Σε ανύποπτο χρόνο και ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ γίνεται αμφίβολη από τους "αντάρτες βουλευτές", στο Φθινόπωρο του 2008 ακούσαμε τον τότε υπ. παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη να δηλώνει : "Καραμανλής ή χάος".


5) Σαν σύμπτωση φυσικά ξεκινούν από τα τέλη Νοεμβρίου του 2008 σοβαρά επεισόδια από τους κουκουλοφόρους. Μερικές μέρες πριν τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην Σχολή Νηπιαγωγών στέλνοντας στο νοσοκομείο από το ξύλο δύο καθηγητές. Το κλίμα έβραζε για επεισόδια και όλα έδειχνα πως αρκούσε μία αφορμή για έναν μίνι ξεσηκωμό των νέων. Πάλι βέβαια σαν σύμπτωση σκοτώνεται ο νεαρός μαθητής. Στη χώρα της συνωμοσίας που ζούμε φαίνεται πιο  λογικό, με τους κανόνες της φυσικής,  αυτός που πυροβόλησε τον νεαρό να ήταν "κάποιος" από κάποιο μπαλκόνι  (φορά της βολίδας από πάνω προς τα κάτω) παρά να εξοστρακίστηκε η βολίδα από κάποιο μπαλκόνι και να γύρισε προς τα κάτω... Ακόμα μεγαλύτερη σύμπτωση όμως είναι πως ενώ ο ίδιος ο ειδικός φρουρός ισχυριζόταν πως σημάδεψε προς τα πάνω και η υπόθεση εκκρεμούσε, σχεδόν όλοι οι δημοσιογράφοι σαν σύμπτωση πάντα έκαναν λόγο για έναν εν ψυχρώ δολοφόνο ρίχνοντας λάδι στη φωτιά...με αποτέλεσμα αυτό που είχε αναφέρει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης :το χάος. Στη συνέχεια σαν σύμπτωση πάντα η αστυνομία αφήνει για 6-7 μέρες τους κουκουλοφόρους να κάψουν την Αθήνα και πολλές πόλεις δημιουργώντας συνθήκες αναρχίας και όλους τους πολίτες να αναζητούν μια ισχυρή κυβέρνηση να τους προστατέψει. Η τελευταία σύμπτωση ήταν το ότι σε όλη αυτή την αναρχία που βασίλεψε κανείς δεν τιμωρήθηκε... οι καταστηματάρχες πήραν πολλές χιλιάδες ευρώ από μια οικονομία που υποτίθεται είναι ανεμική και οι ταραξίες έγιναν επαναστάτες.


6) Αφού λοιπόν οι κουκουλοφόροι γνωστοί- άγνωστοι έκαναν αισθητή την ανάγκη για μία ισχυρή κυβέρνηση και για διατήρηση του πολιτικού μας συστήματος ώστε να μην έχουμε αναρχία, κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να τιθασευτεί, να αναχαιτιστεί η ορμή τους  και να αντιστραφεί το κλίμα εις βάρος της ελληνικής αστυνομίας η συμπεριφορά της οποίας ήταν κατά περίεργο τρόπο η αφορμή αλλά και  η αιτία των προηγούμενων γεγονότων. Τα πράγματα θα τελείωναν μόνο αν υπήρχε θύμα αστυνομικός. Άρχισαν τότε πάλι σαν σύμπτωση επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών, τόσο με τα Καλάσνικοφ στην κλούβα των ματ τον Ιανουάριο του 2009  (με καθυστέρηση 8 ωρών για αυτοψία), όσο και με το πρόσφατο γάζωμα και τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου αστυνομικού, ο οποίος βέβαια και πάλι σαν σύμπτωση δεν σκοτώθηκε. Ένας μαθητής σκοτώθηκε από μία σφαίρα, εξοστρακισμό και με φορά από πάνω προς τα κάτω, ενώ ένας αστυνομικός ο οποίος γαζώθηκε με...πολλές σφαίρες δεν σκοτώθηκε τελικά. Σε αυτή τη χώρα είναι περίεργοι και οι νόμοι της φυσικής αλλά και οι νόμοι των πιθανοτήτων.


7) Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει ανασχηματισμό, με θετική απήχηση στον κόσμο κατά δήλωση των δημοσιογράφων του MEGA και η υπ. εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη (θύμα της τρομοκρατίας) μας δηλώνει μέσω του ΑlTER τον Ιανουάριο του 2009 ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι παρ όλες τις αδυναμίες της το τελειότερο πολίτευμα.



Εγώ ως απλός πολίτης με "οίστρο δημοσιογράφου" απλά παρέθεσα  δεδομένα και συμπτώσεις... Τα συμπεράσματα δικά σας...



span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

κανένα σχόλιο

Leave a Reply